BookSharing.ro – pros and cons

Acum ceva timp ( să fi trecut vreo patru luni de atunci), vă prezentam site-ul BookSharing.ro în acest articol. Spunem acolo că voi reveni cu o nouă postare după ce voi testa ”mecanismul” din spatele site-ului și iata-mă aici scriind-o. Am primit până acum două cărți, una e pe drum, iar la rândul meu am dat alte două.

Ce cărți am primit?

12695788_1003738243003269_796406253_n

Am primit Întreabă-mă orice, de Mihaela Rădulescu, carte pe care vreau să o dau la rândul meu mai departe, dar și Moarte la răscruce, de Dale Furutani. Cartea din urmă cred că o voi păstra, deoarece sunt pasionată de literatura japoneza. De asemenea, trebuie să sosească zilele acestea seria Contele de Monte Cristo, pe care abia aștept să o citesc.

12669320_1003738219669938_1964206427_o

Ce cărți am dat?

Am dat la schimb Octopussy, de Cristina Boncea. Recenzia o puteți găsi aici. Cred că am renunțat la ea tocmai pentru că nu m-a impresionat prea mult în sensul bun al cuvântului și am considerat că nu este o carte care merită să ocupe mult timp un loc la mine în bibliotecă. Am mai oferit Alchimistul, de Paulo Coelho, nu pentru că ar fi o carte proastă, ci pentru că este menită să deschidă mintea cititorilor și să ofere o altă perspectivă asupra cursului vieții. Cu mie și-a făcut magia, dezvăluindu-mi secretele bine ferecate între cele două coperți, de ce să nu ajungă a fi cunoscute și de către altcineva? Recenzia o găsiți de asemenea aici.

AVANTAJE

Ok, deci am descoperit o serie de avantaje, iar datorită lor voi continua să verific site-ul zilnic și să fac în continuare schimburi de cărți. Cu ocazia asta cred că biblioteca mea va căpăta un aer proaspăt.

  1. La fiecare 4 cărți adăugate pe site de către tine pentru a le da la schimb, primești 1 punct cu care poți cere o nouă carte. Practic la fiecare 4 cărți date mai departe, poți cere de pe site o carte bonus. În teorie dai 4 cărți, primești 5. Nu că sună bine?
  2. Poți da o carte de 5 lei și să primești un punct pe ea. Cu punctul ăla poți cere mai apoi o carte de 50 lei (bineînțeles, dacă găsești așa ceva pe site). Practic cărțile nu mai sunt schimbate pe alte cărți de aceeași valoare, iar asta nu poate decât facilita schimbul.
  3. Nu trebuie să găsești la aceeași persoană o carte care să te intereseze pentru a face schimb. Tu trimiți cartea unei persoane, ea confirmă primirea, îți primești punctul și de aici treaba ta ce faci cu el. Din nou, treaba asta facilitează schimbul, mărindu-ți opțiunile.

DEZAVANTAJE

  1. Tocmai datorită avantajului de la punctul numărul 1, sunt persoane care adăugă cărți doar pentru a primi puncte. Stai apoi să le întrebi de acele cărți mult și bine, pentru că nu îți răspunde nimeni.
  2. Există posibilitatea să trimiți o carte și destinatarul să nu îți mai confirme primirea. În felul acesta nu primești nici un punctuleț. Nu am pățit-o, dar tare mi-e frică să dau peste nesimțiți din aștia.
  3. Trebuie să stai să pândești să apară carți bune. Cred că 70% din cărțile de pe site sunt cărți de duzină, romane de dragoste expirate de care lumea vrea să scape. Cei care postează astfel de cărți ar trebui să înțeleagă faptul că dacă postează cărți care stârnesc interesul, vor primi puncte noi mai repede și își vor putea lua cărți interesante. Poate sunt persoane pentru care astfel de cărți prezintă un adevărat interes, însă pe mine mă cam mănâncă pielea când le văd. Deci dacă vrei o carte bună, înarmează-te cu răbdare și consultă site-ul zilnic.

Acestea fiind zise, nu îmi rămâne decât să vă îndemn să intrați pe BookSharing.ro și să începeți să adaăgați cărți acolo. Eu încă mai am 1 punct, deci este foarte posibil să mă intereseze chiar una din cărțile adăugate de voi. Vă îmbrățisez!

Alina Talabă

6 gânduri despre “BookSharing.ro – pros and cons

  1. Am pus si eu acolo cateva carti, momentan nu am gasit ceva sa imi placa in special, cum ziceai, sunt multe carti de duzina si foarte multe romane de dragoste (foaaarte stupide). Sper sa ai mai mult noroc!
    Te tuc!!

    Apreciază

  2. Mie mi se pare greoi acest sistem, in primul rand pentru ca daca eu vad o carte pe care o vreau, pun o carte ok si aceasta e ceruta dar trebuie sa mearga in capatul celalat de tara pana ajunge si mi se confirma primirea e posibil sa nu mai fie cartea pe care o vreau. In plus, e posibil sa nu vreau sa dau din cartile mele atatea carti cate as vrea sa iau si nu am nici o posibilitate de a convinge posesorul sa imi vanda ce vreau.
    Mai mult, am vazut ca majoritatea cartilor nu au poza sau cine a pus poza a luat-o pe cea de pe net, de pe pagina editurii, a unei librarii etc. Eu chiar as vrea sa vad cum arata o carte inainte de a o primi, nu tin la coperta dar imi place sa fie intreaga.
    Si un alt dezavantaj, poate caut o anumita carte, cum ii anunt pe ceilalti ca vreau acea carte? Tu nu ai dat Alchimistul pentru ca nu ti-a placut. Poate initial aveai mai multe carti de care nu erai impresionata si le afisai doar pe acelea. Si initial nu era cineva interesat de ele. Intre timp cineva dadea altceva ce voiai tu. Eu nu voiam nimic din ce ai pus tu, dar as fi vrut Alchimistul. Pana sa pui cartea se dadea si cartea pe care o voiai si eu imi dadeam punctele pe altceva (ceva ce poate nu voiam la fel de mult).
    Personal gasesc mai multe dezavantaje decat avantaje. Cred ca platforma putea fi mult imbunatatita. Spre exemplu, nu era asa de greu sa existe o sectiune cu date despre carte (traducator, editie etc) sau un chat si nu insemna chiar asa mult din punct de vedere tehnic. Oricum, partea buna este ca nimic nu ii opreste sa se dezvolte.

    Apreciază

    • Anca, dar exista chat. Cel putin poti vorbi cu persoana care posteaza o carte, fara sa ii ceri neaparat cartea. Ea va primi o notificare pe fb, iar acolo poti sa ii propui chiar si sa ti-o vanda, nu te opreste nimeni. Cat despre cererea de carti, lucrul acesta ar fi posibil prin intermediul grupului de fb al site-ului, dar bineinteles ca nu toti utilizatorii fac parte din grup. In rest sunt de acord cu tine. Totusi, site-ul este abia la inceput si vad ca se schimba usor usor mai in bine. Cred ca va iesi ceva frumos in timp. Multumesc pentru comentariu ^_^ Te mai astept pe aici si poate de ce nu, ne vedem la un schimb de carti pe BookSharing:))

      Apreciază

  3. O mica observatie legata de avantajul/dezavantajul de la punctul 1: Doar prima data poti cere o carte dupa ce adaugi 4 pe site. Pana nu trimiti si tu o carte sau mai multe altcuiva nu mai poti cere a doua carte oricate puncte ai avea. Pe scurt, nu poti cere mai mult de dublul cartilor pe care le dai: daca dai 2 carti poti cere maxim 4 (daca ai puncte). Sper ca prin acest calcul, putin greoi e adevarat, sa nu apara prea multi profitori 🙂

    Apreciază

Lasă un gând bun :3