January Wrap-Up | 2023

Luna Ianuarie s-a terminat cu 3 cărți citite. Ținând cont că anulat trecut am citit 8 cărți tot anul, aș concluziona că a fost un succes.

Nu am mai avut un an atât de prost ca cel de anul trecut in materie de citit de mult timp. Mutatul la casa mi-a consumat cumva tot timpul și energia pentru ca a trebuit sa mobilam casa, sa aranjam curtea, sa mergem mereu la magazine de bricolaj sa mai cumpărăm câte o lopata sau o roaba. În 2022 cred că am fost mai mult la Dedeman și Leroy Merlin decât la Mall.

Revenind la cărțile citite, acestea au fost:

The Broken Earth Trilogy, de N.K. Jemisin

The Obelisk Gate și The Stone Sky sunt cărți din trilogia The Broken Earth, scrisă de N.K. Jemisin. Cele două cărți continua călătoria lui Essun și Alabaster din prima carte, The Fifth Season. Pentru cei care nu cunosc deloc seria, aceasta descrie o lume post apocaliptică, într-un viitor îndepărtat într-o lume numită Stilness, care este bântuită de cataclisme naturale numite “Sezoane”. Societatea din Stilness este cumva împărțită între diferite rase: gardieni, orogeni, stone eaters.

Personajul principal este Essun și veți vedea că lumea începe cumva să se prăbușească în jurul ei.

Seria nu este favorita mea dar merită încercată. Poate pe voi vă va captivă mai mult, ea fiind destul de populară în afară.

Witcher – Ultima dorința, de Andrej Sapkowski

Despre seria Witcher nu pot să spun decât cuvinte de laudă. “Ultima dorința” este o colecție de povestiri. Plotul principal al cărții se învârte în jurul lui Geralt din Rivia, un witcher, mai exact un fel de vrăjitor vânător de monștri pentru bani. Veți vedea că nu e chiar vrăjitor, vrăjitorii fiind o specie aparte în serie.

Fiecare povestire arată Abilitățile lui Geralt, descriu cum a ajuns în tovărășia bunului său prieten, trubadurul Jaskier, dar și cum a întâlnit-o pe misterioasa vrăjitoare Yennefer de Vengerberg. Povestirile sunt presărate cu monștri din folclorul polonez ca strigoi, dar și basme cunoscute la nivel larg cum ar fi Albă ca zăpada și cei 7 pitici sau Frumoasa și bestia. Bineînțeles ele sunt reinterpretate, monștrii din ele căpătând un cu totul alt background in lumea conturata de Sapkowski.

Cam asta concluzionează lecturile mele din ultima luna. Dacă vreți să cumpărați cărțile le găsiți aici și aici.

Lasă un gând bun :3