Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki | Recenzie

Nu-mi pot permite vsCum aș putea să fac să obțin asta

Am citit această carte acum ceva vreme dar vreau să vă spun că este MI-NU-NA-TĂ!

Kiyosaki, investitor, om de afaceri și autor american de literatură motivațională, descrie foarte accesibil modul în care banul tinde să îl facă pe om cel mai harnic și dornic de muncă sclav al său, când de fapt lucrurile ar trebui să stea tocmai invers.

Omul sărac și cel din clasa de mijloc muncesc pentru bani. Cei bogați pun banii să muncească pentru ei.

Cu toții cunoaștem măcar un singur om care are împrumuturi la banci și care nu știe cum să își împartă mai cu iscusință banii între familie și obligația de a-și achita ratele. Din punctul de vedere al lui Kiyosaki aceasta este o practică greșită, deoarece acesta afirmă că banii ar trebui investiți în anumite activități care să ne aducă alți bani, ci nu în obiecte care să atragă după ele în viața noastră tot mai multe datorii: mașină cumpărată printr-un credit, apartament cumpărat printr-un credit, excursie plătită dintr-un credit, etc. De ce? Pentru că pur și simplu ajungi să muncești toată viața pentru o casă al cărui proprietar nu vei ajunge să fii niciodată. Vei ajunge să plătești pe o mașină o sumă cu care ți-ai putea lua 2 mașini, iar excursia aceea îți va scoate ochii atunci când te vei sătura să îți tot plătești ratele pentru ea. Chibzuința este cheia și inteligența de a investi banii acolo unde s-ar putea înmulți.

Banii sunt doar o iluzie, menită a ademeni lumea. Morcovul măgărușului e mai valaros decât banii.

Tot în această carte se afirmă faptul că problemele se rezolvă cu inteligență și întețelegere. Pur și simplu dacă îți dai seama că ți-ai săpat singur groapa, ar trebui să te oprești din ceea ce faci greșit și să nu mai sapi. Să pui mâna pe un pix și pe o hârtie și să începi să te gândești la toate variantele posibile până o vei găsi pe cea mai bună.  Cunoașterea de sine este cea mai importantă iar frica de a fi altfel îi determină pe cei mai mulți să nu mai caute noi căi de rezolvare a problemelor lor.

Pe măsură ce guvernul crește are nevoie de impozite tot mai mari pentru a se întreține.

Așa cum afirmă și fraza de mai sus, pe măsură ce datoriile tale cresc ai nevoie de tot mai mulți bani ca să le plătești. De unde îi iei? Kiyosaki are o mică listă în carte prin care te sfătuiește unde să îți investești banii pentru a obține mai mulți.

Nu cel deștept ajunge cel mai adesea departe, ci cel mai îndrăzneț.

Titulul Tată bogat, tată sărac este utilizat pentru a accentua diferențele de mentalitate ale unor bărbați foarte importanți din viața lui Kiyosaki. Tatăl sărac este chiar tatăl său biologic, un renumit profesor universitar, care duce o viață modestă, reușind cu greu să își achite facturile și alte datorii, iar tatăl bogat este tatăl celui mai bun prieten al autorului, un afacerist de succes care ia în sarcina sa dezvoltarea educației financiare a fiului său și a celui mai bun prieten al acestuia. Antiteza dintre cei doi arată cititorului diferența dintre oamenii care cunosc succesul și cei care nu vor reuși niciodată să îl atingă pe deplin. Se pare că datorită tatălui bogat și a lecțiilor oferite de acestea Kiyosaki a reușit să ajungă investitorul de succes care este astăzi.

Eu aș mai avea foarte multe citate interesante de scris aici extrase din această carte, căci am considerat că trebuie să scot cât mai multe notițe încât să îmi reamintesc din când în când ceea ce are să vă învețe și pe voi cartea aceasta. Kiyosaki vă sfătuiește să investiți banii în lucruri care să aducă alți bani. Eu vă sfătuiesc să vă investiți banii în această carte. Consider că are foarte multe să vă învețe iar la nevoie vă poate deveni prietenul cel mai bun. Eu am recomandat-o și familei mele, iar tata a afirmat că nu a mai citit de mult ceva atât de bun.

Nota: +5/55_Books

Cartea poate fi achizitionata cu transport gratuit de aici.

9 gânduri despre “Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki | Recenzie

  1. Și eu am auzit multe lucruri bune despre cartea asta, trebuie neaparat să o citesc. M-ai făcut curios în legătură cu lista de lucruri în care merită să investești bani. Acum ți-am descoperit blogul și îmi place. Faină și recenzia! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Această carte mi-a fost recomandată la un curs de dezvoltare personală, însă n-am apucat să o citesc. Abia aștept să o citesc și eu!

    Apreciază

  3. Heii, foarte interesantă cartea, am citit-o și eu recent și pot sa spun ca a meritat.
    Îmi place foarte mult ca ai menționat că Robert Kiyosaki este autor de literatură motivațională, sunt destui care nu prea înțeleg treaba asta și se revoltă când observă că Robert nu le spune exact „formula magica” prin care ei pot să facă bani, chiar dacă nu există așa ceva.
    Îmi place și că ai inclus citate din carte.
    Am făcut și eu o recenzie cărții, în caz că este cineva curios:
    https://readingmakers.com/tata-bogat-tata-sarac-robert-kiyosaki
    Succes în continuare ^^

    Apreciază

Lasă un gând bun :3