Toate femeile ar trebui să se răsfețe

Postarea de astăzi se adresează în special cititoarelor acestui blog. După cum știm prea bine, femeile sunt implicate în foarte multe activități, de la creșterea copiilor, întreținerea curățeniei în casă, hrănirea bărbatului, procurarea banilor, etc. Multe dintre ele tind să uite de ele însele, nu se mai îngrijesc și nu se mai răsfață așa cum ar trebui să o facă, alegând să se dedice în totalitate familiei. Când spun că nu se răsfață nu mă refer la faptul că nu se duc la un salon scump unde să își trântească salariul pe o lună pentru nu știu ce tratament minune care îi promite că face piele de bebe chiar și dacă ai o sută de ani. Nu, mă refer la faptul că aleg să renunțe la aș mai cumpăra poate o cremă hidrantantă, antirid, o mască regenerantă pentru păr sau poate chiar un ruj mai de calitate. Să fim serioase și să recunoaștem că aceste produse nu costă o avere și nici nu vor sărăci nici o familie dacă sunt cumpărate o dată la două-trei luni. De ce aleg unele femei totuși să nu folosească?

Multe dintre ele consideră că arată foarte bine și așa, iar drept urmare nu ar trebui să folosească nici un produs cosmetic. Acestor femei le-aș spune că dacă la treizeci de ani nu au nici un rid, la treizeci și unu s-ar putea trezi că acestea apar de nicăieri. Mereu se spune că este mai ușor să previi decât să tratezi iar eu chiar cred în vorba aceasta.

Am 20 de ani, iar mereu când aduc în discuție subiectul ”creme”, lumea se uită la mine de parcă aș fi un extraterestru venit în vizită pe Terra. Nu de puține ori mi-a fost dată să aud asocierea creme =”aruncat banii pe c*caturi”. Nu mi se pare că o femeie aruncă banii pe prostii dacă își cumpără o cremă o dată la 2 luni. Mi se pare că aruncă banii pe prostii când își cumpără o sticlă de Cola, o pungă de chipsuri și alte mâncăruri mai puțin sănătoase de la fastfood. Din contra, folosirea unei creme este o investiție în propria persoană. De ce să nu îți permiți luxul de a te răsfăța câteva minute dimineața și seara? De ce să nu îți aloci ție acest puțin timp și să profiți de beneficiile lui în timp?

Femeile trebuie să se răsfețe. Altfel, nu ar mai fi femei.

Alina Misaki

10 gânduri despre “Toate femeile ar trebui să se răsfețe

  1. Ce frumos articol ! Ai dreptate, însă multe nu mai știu nimic din ceea ce ai spus tu. Cunosc femei mature care mai bine cumpără țigări și alcool, și asta nu numai în locul cosmeticelor, dar și al rechizitelor de școală ale copiilor, în locul unei pâini sau unei geci mai groase pentru copil… altele au impresia că dacă se îngrijesc, înseamnă că dau bani mulți, blablalblalbla… știu femei care aleg și unele tratamente naturiste, care nu sunt la fel de costisitoare. Din păcate, ele sunt destul de puține printre celelalte, din păcate !
    Mulțumim pentru articolul ăsta minunat, îmi place perspectiva reamintirii respectului de sine, pentru că asta înseamnă și respect de sine. :3

    Apreciază

Lasă un gând bun :3