Vraja oaselor sub clar de lună – Kathryn Purdie || Recenzie

Editură: Corint, Corinteens

Autor: Kathryn Purdie

Nr. pagini: 448

An apariție: 2020

O poveste de dragoste născută sub o stea potrivnică, magie macabră și o trădare care are puterea de a spulbera legătura dintre vii și morți.

Ho-ho-ho, dragilor! Măcar bine că nu m-a prins 2021 cu recenzia. Suficient că aproape a venit Crăciunul. Oricum, am vrut să vă prezint romanul înainte de cadouri și chestii ca să aveți timp să luați cartea în considerare și să o adăugați fie pe lista de dorințe, fie pe cea de cumpărături.

Aho, aho și la mulți ani aș putea spune. Nici nu știu cum să reîncep, dat fiind faptul că a trecut anul până m-am hotărât eu să postez recenzia aceasta din cauza unor problemuțe întâmpinate pe parcurs… Totuși, descrierea ce vine se menține pe poziții. Și vorbele mele de duh.

Așadar, dacă pritena ta cea mai bună/iubita ta topește romanele de dragoste, iubește tarâmul fantasy și i se aprind călcâile relativ rapid după tipi răpitori (atât la propriu, cât și la figurat), articolul acesta este pentru tine. Te rog nu te opri din citit!

Iar dacă vrei să îți oferi chiar ție un roman nou, plin de umor, dragoste și … moarte, atunci te-ai oprit de minune la postarea aceasta.

CE PREZINTĂ POVESTEA?

Sabine n-a avut niciodată curajul de a săvârși munca Descântătoarelor de Oase. Dar când cea mai bună prietenă a ei, Ailesse, e răpită, Sabine va face tot ce-i stă în putință pentru a rupe legătura dintre Ailesse și Bastien. Înainte ca tinerii să moară.

Primul roman al unei noi și captivante serii fantasy aduce în fața cititorilor o poveste de dragoste născută sub o stea potrivnică, magie macabră și o trădare care are puterea de a spulbera legătura dintre vii și morți.

Diana (dianulala)'s Instagram profile post: “Painting done for @fairyloot  from the magnificent Bone Crier's Moon … in 2020 | Fantasy books, Aurora  sleeping beauty, Book art

PĂREREA MEA

Ei bine, iată că ai ajuns și până aici. Clar ți-au plăcut rândurile dedicate sinopsisului așa încât mie nu îmi mai rămâne decât să te conving că trebuie să plasezi comanda cât mai curând. Mai exact până când recenzia aceasta va fi ultra mega populară și se vor epuiza stocurile. Să nu zici că nu te-am avertizat, huh!

Acum că suntem la zi cu sarcasmul și cu glumițele-mi caracteristice, zic să ne afundăm complet în universul aproape nou descris de autoare. De ce zic aproape? Pentru că, fiind înzestrată cu acest puternic ochi de soacră nu am putut să nu sesizez această asemănare între Ailesse, mai exact descâtătoare și Karou, personajul din seria „Născută din fum și os”. Nu știu, poate că este doar impresia mea însă clar, ABSOLUT m-am bucurat de poveste, caractere și atmosfera conturată.

Trebuie să crezi orice poveste auzi.

În primul rând mi-aș dori să nu luați în nume de rău anumite comentarii pe care mă decid să le fac. Este strict părerea mea și chiar și așa, veți vedea că rating-ul nu suferă nicidecum la final. Am ajuns, zic eu, la stadiul în care să înțeleg ce înseamnă o carte bună îndiferent de preferințele mele. Reușesc să fac diferența dintre o scriitură bună, aproape perfectă și ce mi-ar fi plăcut mie.

Astea fiind zise, haideți să îi dăm bătăi și recenziei și unor personaje… Căci deh, cu ele începem.

Încă de la început mi-am făcut fel și fel de scenarii care nu s-au concretizat în absolut niciun fel până la final. În capul meu, Sabine era personajul principal și ea avea să facă toată acțiunea. Well, lucrurile nu au stat chiar așa căci o avem pe Ailesse în prim plan, una dintre ultimele descântătoare și viitoare conducătoare a acestora. Din primele momente mi-a dat senzația că ar fi o tipă superficială, însetată de putere și dornică de afirmare, însă până la ultimele pagini departe de mine s-au dus toate prejudecățile acestea. Bestien e masculul ”feroce” pe care nu am putut să îl sufăr inițial din cauza ego-ului. Pe parcurs lucrurile s-au mai domolit ajungând în final ceva mai aproape de inima mea.

Tu nu lipsești de lângă mine. Și eu nu lipesesc de lângă tine.

Am descoperit așadar personaje sensibile, calde, dornice de iubire adevărată și deschise noilor experiențe. Caractere puternice menite să te facă să te oprești și să le lauzi, în opoziție cu unele mai puțin plăcute, mai ales Jules și Odiva. Nu o să stau să le descriu pe fiecare în parte căci misterul stă în a le descoperi poveștile voi înșivă.

🌼Emily Ann🌼 on Instagram: “~Ailesse~ I read Bone Criers Moon this past  week. So good. Highly recommend. This is just some fan art of the main  character.… em 2020 | Casulo

Ne confruntăm cu o triplă perspectivă, amănunt care mi-a oferit posibilitatea să explorez mintea celor 3 personaje plasate în prim plan. Deși acțiunea a fost alertă încă din primele pagini, romanul a reușit să mă prindă și să mă țintuiască pe canapea până la final abia după paginile 250. Nu știu de ce s-a întâmplat treaba aceasta, însă mi-ar fi plăcut cu siguranță să mă atașez mai mult de personaje și de carte în sine.

Dacă mă urmăriți pe Instagram atunci probabil știți deja că mi-a fost frică inițial să pun mâna pe carte datorită sau din cauza romanului „Șarpe & Porumbel ” pe care l-am găsit perfect din toate punctele de vedere. Sincer, am rămas puțin dezamăgită când mi-am dat seama la început că impactul nu va fi același.

**Nu îmi vine să cred că toate paragrafele următoare s-au șters. Eram pregătită să public recenzia și… surpriză. Incompletă! Aproape 1000 de cuvinte năruite. Nu știu cât o să mai reușesc să reproduc din ele deoarece erau impresii la cald…

Ce voiam eu să vă zic în continuare făcea trimitere la universul nou ce va să fie conturat. Presimt că următoarele volume vor fi mult mai bune și vor ajuta cititorul să înțeleagă anumite treburi de finețe.

Finalul nu l-am prevăzut fapt ce a făcut ca părerile mele să se întoarcă cu câteva grade. M-aș fi așteptat poate la ceva siropos, la o atmosferă liniștită de moment. Apariția unor personaje tulbură însă apele și presimt că și afecțiunea mea pentru Bastien v-a lua o întorsătură neașteptată. Mhm, hi there Casimir?!

O văd potrivită pentru 12+, o lectură plăcută, plină de umor și magie.

RATING

4,5 steluțe de data aceasta.

COLABORARE

Am primit romanul din partea celor de la Editura Corint cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. Mulțumesc că mă susțineți și că îmi permiteți să mă exprim așa cum îmi doresc.

Nu uitați că la comenzi de peste 100 de lei transportul este gratuit și dacă stai să răsfoiești puțin recenziile mele din urmă, cred că te alegi cu 4-5 lecturi zdravene pentru perioada aceasta.

Cartea poate fi achiziționată chiar acum dacă nu mai poți aștepta printr-un simplu click aici.

Maxim Ioana 

V-am cuprins!

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s