Cărțile lu‘ 2020 || TOP

Seara bună, dragilor! Pentru că am ajuns deja la finele anului, zilele trecute m-am gândit să trag linie și să vă vorbesc puțin despre romanele favorite de anul acesta. Am schimbat denumirea clasică de ”top x cărți din y” pentru că nu știu câte recomandări voi face și care este ordinea implicită a lor. Am citit un sac plin de cărți deosebite, așa încât o clasificare și o ierarhie mi-ar fi imposibilă.

Ca să înțelegeți, m-ar durea sufeltul de fapt. Nu pot să aleg și simt că nu trebuie deoarece fiecare poveste a fost diferită în felul ei.

Așadar, mai jos găsești lecturile mele favorite, majoritatea dintre ele având recenzia aici pe blog (da, o să atașez și link-urile corespunzătoare). Dacă nu are o recenzie în detaliu, sigur, sigur am scăpat câteva cuvinte pe Instagram, așa că te sfătuiesc să mă urmărești (@_inloovewithbooks_) și acolo dacă nici până acum nu ai făcut-o…

Paper Book Illustration - Ancient Books png download - 1500*1500 - Free Transparent Paper png Download. - Clip Art Library

Înainte să trec la amintiri voiam să menționez și faptul că e primul an, ca niciodată, când am reușit să trec de numărul cărților propus. În prezent mă aflu la 66/50. Nu mă înțelegeți gresit, nu e o competiție despre cine citește mai mult sau cine citește mai repede. Mă bucur și îi mulțumesc Andreei Chiuaru pe această cale căci datorită ei și programului #10minutesreadingchallenge am reușit.

Nu am citit ca un roboțel și nu mi-am impus nimic. Dacă simțeam nevoia să nu o fac treceam fără nicio problema peste ziua în cauză. S-a simțit totuși ideea de pandemie și de stat în casă. Pe timpul verii numărul a crescut considerabil.

ACOTAR - to the stars who listen " Art Board Print by Toncat100 | Redbubble

Așadar, fără o ordine anume, pe principiul că ce îmi trece prin cap, aceea scriu, iată mica mea listă:

 1. Șarpe & porumbel (Shellby Mahurin) – adevărul este că m-ai putea trezi la orice oră din noapte și ți-aș menționa cartea aceasta așa că…Pentru împătimiții fantasy-ului, a tărâmelor magice și a vânătorilor misterioși este fără doar și poate un must. Recenzia detaliată o găsești aici.
 2. Regatul spinilor și al trandafirilor & Regatul ceții și al furiei (Sarah J. Mass ) – siiigur nu v-ați așteptat la asta. Adică, topesc orice fantasy și nu am citit ACOTAR? Ce fel de cititoare mă cred?!
 3. Pactul (Elle Kennedy) – a fost atât de lăudată pe bookstagram încât abia am așteptat să o citesc și să o descopăr. Mi-a plăcut tare mult și abia aștept să citesc volumul următor căăăăci îl am dejaaa.♥
 4. Tatuatorul de la Auschwitz (Heather Morris) – este fără doar și poate cea mai profundă carte pe care am citit-o anul acesta. Plină de emoție, speranță și iubire adevărată. Am citit-o pe îndelete în câteva zile bune din dorința de a nu se mai termina vreodată. Cel mai probabil o voi reciti căci merită. Găsiți un întreg reper despre ea pe contul de Instagram.
 5. Alias Grace (Margaret Atwood) – recunosc că s-a citit greu la început. Imediat cum am prins firul narațiunii și ideea pe care autoarea voia să o transmită lucrurile au stat diferit. Am citit și am tot citit. Și da, a fost minunată! Recenzia detaliată o găsești aici.
Paper Book Illustration - Ancient Books png download - 1500*1500 - Free Transparent Paper png Download. - Clip Art Library
 1. Roșu, alb și sânge albastru (Casey McQuiston) – a fost romanul cel mai simpatic și dulce pe care l-am citit vreodată. M-a prins de la primele pagini și nu mi-a mai dat drumul nici măcar după final. Sarcasm, umor și dragoste. Pachetul perfect pentru mine. Recenzia detaliată o găsești aici.
 2. Visul își alege visătorul (Laini Taylor) – a fost cartea de care am fugit. Mă gândesc că numărul de pagini și stilul autoarei m-au speriat, însă mi s-a părut cu mult peste „Născută din fum și os” și abia aștept să citesc volumul următor.
 3. Corupt (Penelope Douglas) – pentru cele care nu sunt pudice. Dacă ai peste 18 ani și citești erotica de fel, trebuie să îi dai o șansă acestei cărți. Nu promit să îți ofere o experiență revelatoare, însă sigur te va prinde și te va transpune într-o lume a fanteziilor.
 4. Crima perfectă (Holly Jackson) – este fără doar și poate thriller-ul anului pentru mine. Răsturnări de situație, minciuni și secrete, combinația perfectă. Recenzia detaliată o găsești aici.
 5. Seria „Apocalipsa Elementelor” (Jennifer Armentrout) – va rămâne în sufletul meu pentru totdeauna. Am trecut prin atâtea stări încât această postare mă face să pun imediat mâna pe primul volum din nou. Nimic complicat, doar o scriitură impecabilă și un mod inedit de a evada din cotidian.
Paper Book Illustration - Ancient Books png download - 1500*1500 - Free Transparent Paper png Download. - Clip Art Library

Aș putea cel mai probabil să extind lista, însă mă opresc aici. Acestea sunt primele titluri care mi-au trecut prin minte așa încât, luați și vă delectați! Sper că ați avut parte de lecturi bune și de amintiri cât de frumoase s-au putut în 2020!

La final, încheiem cu urările numai de bine. Un An Nou fericit și liniștit alături de cei dragi! Succes, bucurie și … magie!♥

V-am cuprins!

Maxim Ioana

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s