Roșu, alb & sânge albastru – Casey McQuiston || Recenzie

Editură: Corint

Autor: Casey McQuiston

Nr. pagini: 431

An apariție: 2020

Încredere. Alex se uită din nou la manșetele gecii, la roșu, alb și albastru. Fii Alex! i-a zis Nora. Fii Alex!

A trecut ceva vreme, dragilor! Bună seara! Iată-mă aici, scriind după aproape o lună de la finalizarea romanului și întocmirea unei armate modeste pe Instagram.

Încep prin a îmi prezenta scuzele de rigoare. Motivele întemeiate le știți deja dacă sunteți alături de mine pe Instagram, iar dacă nu, vă sfătuiesc să o faceți. Acolo găsiți tot felul de noutăți literare și nu numai, reduceri, promoții și multe altele.

Cuvintele pe care urmează să le înșirui astăzi sunt unele la care nu m-aș fi așteptat acum câteva săptămâni. Romanul de față atinge un subiect sensibil, dezbătut și răzbătut în societatea noastră, motiv pentru care părerile sunt și vor continua să fie împărțite.

Trending Crown Sticker by Courtney Shields for iOS & Android | GIPHY

CE PREZINTĂ POVESTEA?

Ce se întâmplă când primul fiu al Statelor Unite ale Americii se îndrăgostește de Prințul de Wales?

Când mama lui a ajuns președinte, Alex Claremont-Diaz a devenit imediat echivalentul american al unui tânar membru al familiei regale. Arătos, carismatic, genial – imaginea lui de milenial este o mină de aur pentru echipa de marketing a Casei Albe. Însă apare o problemă: Alex e la cuțite cu Henry, prințul adevărat de peste ocean. Iar când tabloidele intră în posesia unei fotografii în care Alex și Henry se ceartă, relațiile dintre SUA și Anglia se înrăutățesc.

Părinții, șefii de stat,  și toți ceilalți responsabili pun la cale un plan pentru a limita daunele: decid ca rivalii să cadă la pace.

Deși la început este o prietenie falsă, cu momente numai bune de postat pe Instagram, aceasta devine și mai profundă și mai periculoasă decât și-au imaginat vreodată Alex și Henry.

În curând, Alex intră într-o relație amoroasă secretă cu Henry cel deloc rigid, care ar putea să submineze campania prezidențială și să schimbe radical relațiile dintre cele două țări.

Întrebarea e următoarea: poate dragostea să salveze lumea până la urmă? De unde găsim curajul și puterea de a fi ceea ce ne dorim să ajungem? Și cum putem să le arătăm tuturor cine suntem, de fapt?

Trending Crown Sticker by Courtney Shields for iOS & Android | GIPHY

PĂREREA MEA

Așadar, de unde să încep și unde să închei? Căci m-au încercat muuulte emoții pe parcursul lecturii și toate au fost numai de bine. Țin minte și acum că am citit-o în timpul unei perioade încărcate la facultalte și că fiecare capitol a fost o binecuvântare și o gură de aer.

Începând cu personajele, minunat descrise și culminând cu Alegerile Prezintențiale, totul mi-a plăcut. Fiecare replică a fost perfect încadrată. Am simțit umor, sarcasm și ironie. Lucruri pe care le găsesc al naibii de interesante și pozitive la o carte.

“But the truth is, also, simply this: love is indomitable.”

Treceau sute de pagini și nu reușeam să mă adun. Am avut permanent acel zâmbet tâmp pe față, vesel și ușor de drăcușor în unele momente. Căci unele episoade au fost diferite și noi pentru mine. Secvențe frumos conturate, suficiente, fără prea multe artificii și descrieri plicticoase sau care să mă facă să mă simt inconfortabil.

Atât Alex, cât și Henry, protagoniștii romanului au ajuns direct la sufletul meu, amândoi, fiecare prin elementele proprii definitorii. Alex este carismatic, hotărât și deștept, iar Henry este plin de diplomație, bun simt și respect. Astfel înscriu un nou cuplu puternic, ireproșabil pe lista mea infinită de cupluri și mă rog la ceruri pentru alte n iubiri de genul acesta pe care să le descopăr cât mai curând.

Deși am fost oarecum în dubii la început, dacă să o citesc, să aleg altceva sau să o amân, până când, ajungând la saturație de thrillere i-a venit rândul. Și Doamne, îți mulțumesc Ție că ai făcut să se întâmple una ca aceasta!

Vă zic, o așa bucurie în suflet ce mi-a adus romanul acesta, de mult nu mi s-a mai întâmplat. A fost pur și simplu delicios, plin de surprize și picanterii, într-o lume în care aparențele și standardele trebuie menținute. Într-o țară în care totul este posibil și într-o alta în care posibilitățile sunt îngrădite de dragul ei.

Nici personajele feminine nu au fost de ignorat, însă am iubit intervențiile lui June. Frați până la final!

Deși nu au fost numeroase scene explicite, păstrez misterul romanului pentru cel puțin 15+ anișori. Nu vreau să supăr pe nimeni, voi vă știți gusturile însă mă repet, autoarea conturează un subiect ceva mai controversat și nu vreau să vă pară rău că ați citit-o.

În rest, spor la cumpărături și oferte! Bucurați-vă de fiecare pagină și dați-le voie personajelor să „scrie istorie”!

Aveți grijă de voi, reduceți timpul pentrecut în aglomerație, luați vitamine, hidratați-vă și spălați-vă de oricâte ori aveți posibilitatea pe mâini!

Trending Crown Sticker by Courtney Shields for iOS & Android | GIPHY

RATING

captivant, delicios și sexy. Ioana ft. Christina Lauren

COLABORARE

Am primit romanul din partea celor de la Editura Corint cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. Mulțumesc că mă susțineți și că îmi permiteți să mă exprim așa cum îmi doresc.

Nu uitați că la comenzi de peste 100 de lei transportul este gratuit și dacă stai să răsfoiești puțin recenziile mele din urmă, cred că te alegi cu 4-5 lecturi zdravene pentru perioada aceasta.

Cartea poate fi achiziționată chiar acum dacă nu mai poți aștepta printr-un simplu click aici.

Maxim Ioana 

V-am cuprins!

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s