Recomandare serial #11 – Casa bântuită (2018 – prezent)

Pentru că e toooamnă și deja am ajuns în luna lui octombrie, e momentul să schimbăm puțin recomandările și să introducem o nouă atmsoferă.

Serialul pe care vi-l recomand astăzi este complet diferit față de ceea ce vizionez eu de obicei, un gen cu totul și cu totul nou, pe care mi l-am dorit să îl abordez de ceva vreme și căruia i-a venit, ca să vedeți, timpul în plin sezon de fantome, stafii și dovlecei.

„The Haunting of Hill House” sau „Casa Bântuită” este serialul paranormal și supranatural, ușor gothic de care nu știai că ai nevoie. Nu neapărat nevoia aceea primordială, ci o nevoie mentală, ceva diferit care să te transpună într-o altă lume și să te absoarbă cu totul în mister.

Nu aș numi „Casa bântuită” drept un horror căci nu au fost secvențe atât de spooky, ci mai mult un serial în care se petrec lucruri neobișnuite cu fantome și stafii.

Primul episod a apărut în data de 18 octombrie 2018, disponibil fiind în totalitate pe platforma Netflix. Are la bază romanul lui Shirley Jackson, publicat în anul 1959. Spre rușine mea, nu, nu am citit cartea însă am trecut-o pe listă și presimt că la următoarea comandă se va adăuga la bibliotecă.

d e s p r e

Ca să trecem prin revistă puțin acțiunea, serialul spune povestea unor frați care au crescut în cea mai cunoscută casă bântuită din țară. Ajunși adulți, aceștia sunt reuniți de o tragedie de familie, moment care îi readuce în casă și îi pune în situația de a înfrunta fantomele trecutului.

Aș spune că decrierea aceasta este mai mult decât suficientă. Am apasat click pe iconița serialului simplu, din pură curiozitate. De fapt, prietenul meu a făcut-o căci altfel nu știu cât de curând aș fi făcut-o eu. Nu îmi place să mă uit la astfel de pelicule singură așa că de fiecare dată când îl prind pe el, mă uit la chestii ieșite din zona mea de confort. Nu s-a plâns niciodată… până acum.

p ă r e r e a m e a

Pe parcursul rulării episoadelor nu îmi mai stătea gura. Am avut momente în care nu înțelegeam nimic și era al naibii de frustrant, mai mult pentru el decât pentru mine, căci el l-a văzut de vreo 3 ori și aparent nu se satură. Nu înțelegeam ce e așa fascinant la drama aceasta până când am înțeles. Și apoi nu am mai înțeles și tot așa până la final.

A fost fără doar și poate un serial interesant. M-a prins la un moment dat într-atât încât ne-am petrecut mai bine de jumătate de zi în pat, fără alte ocupații. Nu știu dacă v-aș recomanda totuși să îl vizionați singuri/singure. Cred că în compania altcuiva se digeră mai ușor și e mai plăcut. Mergea și cu un blănos dacă era prin preajmă, pe mama nu aș fi chinuit-o.

Ideea de la care a pornit acțiunea mi-a dat oarecare emoții, nu înțelegeam cine e mort, de ce e mort și de ce apare. Și cea mai mare oroare a fost „Camera Roșie”. Cameră care în final mi-a dat impresia de cetățeanu turmentat – ciudat, știu, locul tuturor, în final al nimănui.

Vă zic, e un întreg joc de perspective și timpuri așa că trebuie să vă focusați pe serial, nu pe alte obiecte de genul telefon sau mai știu eu ce. Dacă ratezi un detaliu, riști să pierzi câteva informații utile pentru puzzle și nu ne dorim asta. Pregătește-te emoțional pentru trei timpuri și vreo șapte perspective. Nu știu cum e în carte, dar știu cum s-a simțit în serial. Fiecare membru al familiei are povestea lui, fantoma lui și trecutul pe care încearcă cu disperare să îl îngroape.

M-am ținut tare mult să scriu postarea asta și să vi-l aduc în atenție, chiar dacă ați citit cartea, cred că merită și serialul să aruncați un ochi. Pentru mine e un 9/10, căci îmi plăcea prea mult Nellie.

s e z o n u l 2

Title The Haunting Of Bly Manor GIF - Title TheHauntingOfBlyManor  Introduction - Discover & Share GIFs

Sezonul 2 a apărut pe 8 octombrie și se numește Haunting of Bly Minor. Acesta este inspirat din romanul din 1898 al lui Henry James, numit „The Turning of the Screw”. Se vrea a fi o antalogie a primului sezon. Abia aștept să îl văd, desigur, tot cu prietenul meu căci altfel nu știu cât curaj aș avea.

Și pe voi vă prind mai mult serialele și filmele de genul luna aceasta? Totodată, ce părere aveți de plot și personaje dacă l-ați văzut sau măcar citit romanul?!

V-am cuprins!

Maxim Ioana

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s