Cabina cu săruturi 2. Relație la distanță – Beth Reeckles || Recenzie

Editură: Corint, Leda Edge

Autor: Beth Reeckles

Nr. pagini: 288

An apariție: 2020

ROMANUL CARE A INSPIRAT FILMUL NETFLIX CU ACELAȘI NUME

Ziua bună, dragilor! Vă loviți astăzi din nou de o recenzie, prima pe luna aceasta. Mă gândesc la o leapșa, un serial pe care l-am văzut, niște recomandări de filme și alte chestii drăguțe de genul acesta, căci a venit sezonul.

Despre cartea de astăzi nu am să vă spun foarte multe, însă vă rog, dacă nu ați citit „Cabina cu săruturi” sau măcar vizionat filmul, spuneți NU articolului meu în continuare. Recenzia primului volum o găsiți aici în cazul în care vă interesează.

kiss png by HelloSweetFace on DeviantArt

Ce prezintă povestea?

Elle Evans și Noah Flynn sunt convinși că dragostea lor este puternică, mai ales de când nu trebuie să se mai ascundă, însă anul acesta au parte de o nouă încercare: Noah a plecat la facultate, la cinci mii de kilometri depărtare. Să faci să funcționeze o relație la distanță nu e tocmai rețeta pentru o iubire ca-n povești! În cele din urmă, apelurile video și SMS-urile nu pot suplini totul. Așa că, atunci când vede o postare în care Noah este alături de altă fată, Elle își dă seama că tot nu are încredere deplină în băiatul rău de care s-a îndrăgostit.

Oare Noah chiar s-a schimbat și îi poate oferi lui Elle fericirea pe care o merită? Sau va fi nevoită să îl sărute de adio?

kiss png by HelloSweetFace on DeviantArt

Părerea mea

Am citit „Cabina cu săruturi” undeva în martie anul trecut și vă zic sincer că mi-a plăcut. Ori programul de la școală a fost prea încărcat, ori nu știu de ce m-a prins într-atât la momentul respectiv și acum…nu.

Și vorbesc serios, pe tot parcursul lecturării m-am întrebat de ce doamne iartă-mă am ales eu cartea asta?! Se terminase sacul cu romane, nu mai publica nimeni la Leda Edge sau ce? Va rămâne un mister.

Ca și prima dată, am citit volumul după ce am vizionat cel de-al doilea film și chiar aveam așteptări mari. Îmi făcusem eu un mic scenariu în cap cu Marco, ceva luptă Rachel – Elle, dar nimic. Și când zic nimic, mă refer la faptul că Marco nu există, adică există dar nu e Marco, și la bătălia fetelor de 3 pagini care la final se soldează cu codițe împletite și sleepover. Pe bune? Potențial era, dar…

Astfel… să înceapă rrea-cenzia?!

Să începem cu lucrurile care totuși mi-au plăcut, zic.

Ă, Noah. Mica mea plăcere nevinovată, Noah, care mi-a plăcut și în primul și al doilea film și la fel și în carți. Rămâne același personaj fără prea multe artificii. A culminat cu faptul că a ales să plece la facultate chiar dacă ar fi însemnat să își lase ”marea iubire” acasă. Bine ai făcut, boy! Este timp de fete, cariera mai intâi.

Lucrurile care nu mi-au plăcut au fost…numeroase. Începând de la atitudinea lui Lee care s-a schimbat la aproape 356 grade și până la finalul foarte previzibil.

Ca să începem cu începutul, Elle crede că Noah o înșeală, motiv pentru care am asistat la 100 și de pagini de smiorcăială, în care ea își manifestă dorul cumplit alături de Levi.

Așa deci, nu e Marco, e Levi. Și nu, nu e marca de jeans, e un om cu sentimente și suflet, un personaj care a fost doar ca să fie și de care Elle și-a cam bătut joc. Aici a pierdut mult cartea. Nu fac parte din categoria celor care urăsc triunghiurile amoroase, dar… Ăsta nu a fost triunghi amoros, a fost o amestecătură de sentimente și băieți și fete și răzbunare și nu e okay. Nu s-a promovat întocmai o idee foarte la locul ei, așa că… îmi pare rău Beth, Levi merita mai mult. Implicit și Marco.

Acțiunea a fost tărăgănată, de umplutură. Eram foarte aproape să abandonez cartea și sincer nu știu ce m-a ținut să o termin. Nu o să vă mint, am tras de mine, e clar că am depășit vârsta. E clar și sincer nu o să mă mai ating de ceva romance prea curând. Cel puțin nu adolescentin căci yeah, am spus-o și o să o mai spun, am depășit vârsta.

Știu sigur că pe la 13-14 ani aș fi lăudat-o în sus și în jos. Dar am depășit momentul. Nu știu ce doamne iartă-mă ar mai putea conține nuvela dintre cele două volume, însă eu știu sigur că o să mă opresc aici.

Prin recenzia de astăzi vreau să vă arăt că nu e greu să vă dați cu părerea într-o maniera elegantă și sinceră, indiferent dacă aveți o colaborare sau nu. Leda Edge este colecția mea favorită din toate timpurile, dar da, se întâmplă câteodată să avem și gusturi diferite.

kiss png by HelloSweetFace on DeviantArt

DESPRE FLM

Cabina de săruturi 2 | Site oficial Netflix
NETFLIX

Mi-a plăcut mult mai muuuult fimul, l-am găsit mai incitant și mai complex chiar și decât cartea. E doar inspirat, acțiunea nu se compară cu romanul. Perfect pentru o seară relaxantă cu fetele, popcorn și ceai cald.

RATING

una pentru Noah, una pentru traducere.♥

COLABORARE

Am primit romanul din partea celor de la Editura Corint cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. Mulțumesc că mă susțineți și că îmi permiteți să mă exprim așa cum îmi doresc.

Nu uitați că la comenzi de peste 100 de lei transportul este gratuit și dacă stai să răsfoiești puțin recenziile mele din urmă, cred că te alegi cu 4-5 lecturi zdravene pentru perioada aceasta.

Cartea poate fi achiziționată chiar acum dacă nu mai poți aștepta printr-un simplu click aici.

Maxim Ioana 

V-am cuprins!

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s