Lupta – Jennifer Armentrout (Volumul III/ seria „Titanii”)

Editură: Corint, Leda Edge

Autor: Jennifer L. Armentrout

Nr. pagini: 384

An apariție: 2020

AU ALES CALEA SÂNGEROASĂ… MARELE RĂZBOI SE APROPIE!

Ziua bună, dragilor! Bine ne (re)citim, la doar câteva zile de la ultima recenzie. Nu știu ce se întâmplă, am impresia că înainte de facultate (școală în trecut) mă transform într-un Speedy Gonzales și tind să exploatez mai mult blogul. Sau cărțile pe care le citesc.

Aduc astăzi în fața voastră un roman foarte așteptat – cel puțin de mine. Recenziile pentru celelalte două volume le găsiți deja aici, anume Întoarcerea și Puterea. Încă din 2017 m-am aventurat Titanilor și încă aștept ecranizarea respectivă neconfirmată, dar mult dorită.

Mi-a luat câteva zile până să îmi adun gândurile și să-mi pun cât de cât steluțele ”la loc”. Veți vedea în cele ce urmează la ce mă refer.

www.pngkey.com/png/detail/400-4005461_greek-myt...

Ce prezintă povestea?

Lupta continuă, căci Titanii par mai hotărâți ca niciodată să stârnească haos în întreaga lume. Între timp, folosindu-le puterile și nimicindu-l pe Atlas, Seth a devenit Ucigașul de Zei. Cu toții se tem de el sau îi pun la îndoială intențiile. Toți, mai puțin Josie, femeia care ar putea fi singura lui șansă de izbăvire. Îndrăgostită până peste cap, tânăra ar fi în stare de orice pentru a dovedi că Seth este de partea binelui.

Unicul mod prin care cei doi îndrăgostiți pot salva lumea este să înfrunte necunoscutul împreună. Va fi însă nevoie de mai mult decât de încredere și credință. Va fi nevoie de iubire necondiționată și de putere absolută.
La finalul acestei aventuri, viețile lor se vor schimba pentru totdeauna.

Sfârșitul vechii ere se apropie, iar viitorul bate la ușă.

www.pngkey.com/png/detail/400-4005461_greek-myt...

Părerea mea

Am fost alături de scriitoare încă de la primul contact pe care l-am avut cu seria Lux, trecând mai apoi prin romance și ajungând aici. Toate mi s-au părut minunate însă de curând am terminat seria „Apocalipsa Elementelor” și de atunci am fost înzestrată un nou dar: moftul.

O putere mai puțin exploatată de mine și anume căutatul tuturor chițibușurilor și imposibilitatea de a mai oferi 5 steluțe. Pe scurt, mă las mai greu convinsă. Și deși știam că așa o să continui de aici încolo, nu m-am gândit nici măcar un minut că „Lupta” mă va pune la această grea încercare.

„…mă gândeam la orele acelea lungi și pline de teroare din camera mizerabilă. În mintea mea domnea haosul.”

Astfel, pe parcursul lecturii am fost încercată de fel și fel de ”apucături”. E posibil și ca diferența aceasta de vârstă să fi influențat oarecum gândurile mele și să mă facă să fiu mai ”critică”. Nu știu ce tot am cu ghilimele astea astăzi…

Dacă ați citit părerea mea referitoare la volumul 2, atunci știți cât de mult mi-a plăcut acțiunea în sine și cât de tare m-a uimit finalul. Gândul că Seth s-a transformat în Ucigașul de Zei m-a făcut să aștept „Lupta” cât mai curând. Poate că dacă „curând” nu ar fi însemnat 2 ani, ar fi fost o treabă…

Oricum, am avut așteptări colosale de la acest volum căci Titanii erau din ce în ce mai neobrăzați, mai gata de a fi puși la punct. Dar, nu mă așteptam la asta. Nu mă așteptam ca Ucigașul nostru de Zei să se transforme într-un fel de Rege la el acasă, înconjurat de servitori și cu un singur gând: să-l ucidă pe Hyperion. Like, bro, mai aveam și altele de discutat volum acesta…?!

„Era o promisiune pe care aș fi ucis ca să o pot respecta. Și aș fi murit ca să mă asigur că este îndeplinită.”

Da, acțiunea a fost trasă de păr și lungită. Am avut dinamică în primele 200 de pagini, pe care le-am și citit dintr-un foc într-o singură seara, dar apoi… Apoi a fost un singur eveniment care m-a șocat. A se înțelege: șocat – nu nemaintâlnit, șocat – neașteptat. Nu m-am gândit nicio secundă la ce avea să arunce din senin autoarea sub formă de condiment, pentru a îngreuna și mai mult situația.

Personajele rămân neschimbate majoritar, cu excepția lui Apollo care se îndreaptă sau încearcă spre tăticul ideal, dar asta la final, căci până atunci ce contează o moarte, două trei, cât timp Universul trebuie să rămână la loc.

Antagoniștii se prezintă foarte bine, în special Cronos și Hyperion. Dar…

Nu îmi vine să cred că spun asta însă am așteptat atâta timp doar pentru o scenă super sexy Sethie?! Unde e erotismul de care aveam nevoie și unde sunt descrierile acelea kilometrice?! Așa am fost obișnuiți, e vina ta Jennifer!

Da, sunt dezamăgită. Mă doare să spun sta, dar vreau să fiu corectă până la capăt. Am adorat prea mult primele două volume ca să mă trezesc cu ”asta”. S-au distrus efectiv în doar câteva pagini ateptările pe care le-am avut și vă zic sincer că nu cu premisa aceasta am pornit la drum. Cel puțin primele pagini, au fost perfecte, dar mai apoi? Tortură.

„Aveam dreptate. Nu avuseserăm șansă de a fi egoiști în relația noastră.”

N-am găsit punctul culminant de altă dată și pentru toți Zeii, ce final a fost ăla? Gen totul e bine când se termină cu bine, dar mai urmeză?! Nu, nici măcar ultima frază nu mă poate îmbuna.

Sunt așadar, tristă.. și fericită că nu este ultimul volum. Sper ca „The Prophecy” să mă facă să uit acest incident și să mă uimească la drept vorbind. Eventual să vină anul viitor, dar mă mulțumesc măcar cu prima parte.

Motivul pentru care am plusat au fost Zeii, mai exact Mitologia Greacă care pe mine cel puțin m-a fascinat încă de la Legendele Olimpului și până acum.

RATING

îmi pare rău, but…

COLABORARE

Top vânzări editura Corint - Bookfest 2017 - PRwave - stiri afaceri, stiri  marketing, case studies, stiri PR

Am primit romanul din partea celor de la Editura Corint cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. Abia aștept volumul următor!

Nu uitați că la comenzi de peste 100 de lei transportul este gratuit și dacă stai să răsfoiești puțin recenziile mele din urmă, cred că te alegi cu 4-5 lecturi zdravene pentru perioada aceasta.

Cartea poate fi achiziționată chiar acum dacă nu mai poți aștepta printr-un simplu click aici.

Maxim Ioana 

V-am cuprins!

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s