Fericiți până la adânci bătrâneți ( O antalogie Alegerea) – Kiera Cass || Recenzie

Editură: Corint, Leda Edge

Autor: Kiera Cass

Nr. pagini: 416

An apariție: 2020

O încântătoare colecție de povestiri care îl readuce pe cititor în lumea minunată din seria Alegerea.

A venit, a venit toaaaamna! (Cred că varianta era cu iarna, dar mi se potrivea mult prea mult cântecelul ca să nu îmi fac intrarea așa cu el.)

Ziua bună dragilor și bine v-am găsit într-o zi foarte însorită de toamnă! Ce se întâmplă?? Am nevoie de 17-18 grade, ploaie măruntă, păturica pufoasă, lumânare și de carte, nu de alt bronz chinuit pe care oricum nu suport să îl fac!

A trecut ceva timp de la ultima mea întâlnire cu seria Alegerea, dar iată-mă acum și aici, cu noi impresii și o cu totul altă perspectivă referitoare la plot în sine. Nu știu dacă treaba asta s-a produs pe căi „naturale” sau din cauza/datorită Aidei de la @unicornulcitește care e cel mai hater dintre hateri. Ți-ai găsit omul, Kiera.

Romanul pe care vreau să vi-l prezint astăzi se vrea a fi diferit, reprezentând o antalogie a seriei, mai exact o adunătură de perspective.

Așadar…

Ce prezintă romanul?

Înainte ca AMBERLY să ajungă la palat… făcea parte din Patru și era îndrăgostită de cineva din Unu. 

Înainte ca MAXON să o întâlnească pe fata visurilor sale… a fost băiatul visurilor altei fete. 

Înainte ca ASPEN să-și deschidă suf letul pentru altcineva… era hotărât să lupte pentru prima iubire. 

Înainte ca MARLEE să se poată îndrăgosti de un prinț… a iubit un gardian. 

CONȚINE:

PRINȚUL, GARDIANUL, REGINA, FAVORITA

• Scene exclusive • Ilustrații bogate • Epilog bonus pentru Aleasa și multe altele •

Părerea mea

Și pentru că romanul îmi permite, voi folosi aceeași structură și în cele ce urmează căci vreau să vă spun câteceva despre fiecare istorisire/perspectivă în parte.

Era prinț, iar viața lui era de neprețuit pentru țară. Dar, mai mult decât atât, era de neprețuit pentru mine. – Amberly

Astfel, prima poveste se numește „Regina” și prezintă alegerea desfășurată pentru prințul Clarkson, având-o în prim plan pe Regina Amberly, umila concurentă din Patru. Sincer, am rămas cu un gust nu foarte „dulce” în ceea ce o privește pe tânăra concurentă.

În timpul Alegerii lui Maxon mi-am imaginat-o ca pe un personaj puternic, inteligent și fâșneț. După ce am citit puținele pagini din romanul acesta, mi-am dat seama că Amberly a fost cum nu se putea mai naivă, ușor imposibilă și foarte… nu găsesc cuvântul. Cum vreodată poți tu să îți declari dragostea unui om, afirmând că știai că îl iubeai încă de mică uitându-te la televizor. Cum?! Poate reușiți să îmi explicați voi, pentru mine nu sună logic și firesc.

Așadar, „nu” pentru mine. Prima povestire se vrea a fi ultima din topul meu.

Golden Princess Crown PNG Clipart | PNG Mart

Personalitatea ta. Intențiile tale. Nu știu la ce să mă aștept de la această scurtă plimbare.” – America

Cea de-a doua istorisire are în prim plan gândurile tânărului prinț, Maxon. Perspectiva lui a fost oarecum normală pentru mine, așa mi-l aminteam încă din 2018 când am citit cărțile: carismatic, amuzant și inteligent. Tot el a rămas și personajul favorit din seria „Alegerea”.

Nu am foarte multe de adăugat, am savurat pentru ultima oară fiecare replică și „duel” dintre el și America. Totuși, au rămas pe locul 2 în top.

Golden Princess Crown PNG Clipart | PNG Mart

Îi studiasem chipul în zeci de nuanțe ale luminii, în mii de clipe furate.” – Aspen

Penultima povestire prezintă adevărul lui Aspen, băiatul sărăntoc din Șașe care, odată adus la curte, își dorește să recâștige inima Americăi. Recunosc că triunghiurile amoroase nu sunt punctul meu forte însă Aspen a reușit să depășească chiar și în Alegerea bariera.

Nu a fost băiatul pe care îl voiam departe de America. A fost bărbatul puternic, inteligent și descurcăreț care și-a prețuit familia și apropiații fără de preț.

M-am bucurat să intru în pielea personajului și să îi descopăr trăirile, amintirile. Până la urmă nu doar America a avut un final fericit. Aspen chiar îl merita.

Golden Princess Crown PNG Clipart | PNG Mart

Am închis ochii și am dat din cap, lacrimile curgându-mi pe obraji. Cu sau fără iubirea lui, oricum ispiteam moartea.” – Marlee

Ultima istorisire a devenit în final și preferata mea pentru că „iubirea învinge tot” și pentru că îmi plac finalurile epice. Unicitatea.

Marlee s-a înscris în cursa pentru inima prințului Maxon, însă pe parcurs și-a dat seama că aceasta nu este dragostea pe care o caută și de ce are nevoie. Povestea lui Marlee și a lui Carter a fost diferită și mi-a inspirat o altfel de iubire. Din cruntă suferință și pură durere ne-am întâlnit ulterior cu Kile și am cunoscut doi dintre cetățenii liberi ai Ileei.

M-a emoționat și sensibilizat nespus scena din curte. Carter, ai un loc special în inima mea!

Mă simt oarecum nostalgică, dar pe de o altă parte mă bucur că s-a terminat. Din partea mea Alegerea ar fi putut fi un singur roman.

Ilustrațiile au fost impecabile iar cartea în sine arată într-un mare fel. Vă zic, vă e mai mare dragul să o răsfoiți!♥

Încă mă gândesc la rating și vă promit că singurul motiv care îmi întuneca judecata este prima parte (Regina). Aici mă despart așadar de dragul meu Maxon!

Aștept totuși o ecranizare ceva, orice!

RATING

înclinam spre 2, dar aș fi cărcotașă. Ar fi fost o exagerare, iar mie chiar mi-a făcut plăcere să mă reîntâlnesc cu personajele.

COLABORARE

Top vânzări editura Corint - Bookfest 2017 - PRwave - stiri afaceri, stiri  marketing, case studies, stiri PR

Am primit romanul din partea celor de la Editura Corint cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. Abia aștept o nouă traducere a autoarei!

Nu uitați că la comenzi de peste 100 de lei transportul este gratuit și dacă stai să răsfoiești puțin recenziile mele din urmă, cred că te alegi cu 4-5 lecturi zdravene pentru perioada aceasta.

Cartea poate fi achiziționată chiar acum dacă nu mai poți aștepta printr-un simplu click aici.

Maxim Ioana 

V-am cuprins!

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s