5 cărți să o suprinzi de Valentine’s Day

Nu știam exact de ce am folosit pronumele feminin în titlu până când am strâns rândurile și am ales doar 5 cărți pe care să vi le prezint astăzi.

Nu sunt cea mai mare fană a sărbătorii (prefer dragobetele), cred că trebuie să ne arătăm dragostea unul față de celălalt în toate celelalte zile ale anului în egală măsură, însă m-am gândit că poate vreți să o surprindeți pe fata de care vă place sau poate chiar pe iubita voastră oficială cu o atenție frumoasă și „deșteaptă”. Sau vreți să îi oferiți un simplu cadou oricând.

Imagini pentru love png

Dar pentru că mă simt mai mult decât o romantică incurabilă zilele astea, e un must să faceți ce v-am spus mai sus oricând cu una dintre cărțile pe care urmează să vi le propun. Indiferent dacă citește sau nu, indiferent dacă preferă romance sau nu. 

88

 1. Verity – Colleen HooverImagini pentru verity colleen hoover

Dacă știi că persoana pe care urmează să o surprinzi nu este o romantică incurabilă la fel ca și mine și că clișeul nu este tocmai pentru ea, dar totuși vrei să fii în temă și să aduci ceva romantism, Verity scrisă de Colleen Hoover este alegerea potrivită. 

Thriller. Romance. Crimă. 

O întreagă artă ce a reușit să compună autoarea prin personajele prezente, momente bine conturate, situații menite să intrige și finalul total neprevăzut și, aș spune eu chiar deschis, demn de o continuare la fel de psihotică și alertă. 

Fără doar și poate o vei surprinde pentru că se așteaptă la o poveste de dragoste cu flori și zâmbete. E lectura de care are nevoie deci, nu ar trebui să te gândești prea mult. Un exemplu de dramă scris așa cum ar trebui să fie scrise toate nu trebuie să îl rateze.

Verity este disponibilă la Editura Epica și se găsește în librăriile partenere.

2. Elixirul Dragostei – Eric Emmanuel SchmittImagini pentru elixirul dragostei smith

Dacă știi că nu citește, „Elixirul dragostei” este fix povestea de care are nevoie. O lectură ușoară, câteva pagini de citit alături de o ceașcă de cafea, în maxim două ore. 

Plină de citate meditative și replici menite să se adâncească în gândurile noastre.

„Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

Elixirul Dragostei este disponibilă la Editura Humanitas și în librăriile partenere. 

3. Minciunile Seducției – Zara Cox

Imagini pentru minciunile seductiei

Doamnelor și domnilor, scoatem artileria. Dacă o știi să fi savurat fiecare minut din triologia „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, cartea aceasta este pentru ea. 

Dragoste. Durere. Pasiune. Erotism.

Clișeu. Clișeu pe care eu l-am îmbrățișat și pe care l-am savurat cuvânt cu cuvânt plină de entuziasm. Merită să te desprinzi o zi întreagă de cotidian și de evenimentele plictisitoare pe care le-ai mai citit, sau nu, pentru a intra în lumea ”bolnavă” a tânărului Quinn.

„Zara Cox e cunoscută pentru romanele ei fierbinți. Nu se dezminte nici în Minciunile seducției: intriga complexă și imprevizibilă a cărții te va face să o citești pe nerăsuflate.”     – Jana Aston

Recenzia mea o găsiți aici.

Romanul disponibil la Editura Trei și în librăriile partenere. Mulțumesc Libmag pentru oportunitatea de a mă bucura de ea! 

4. 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română

Imagini pentru 11 1 poezii de dragost

Iubește lalele și ploaia, deci trebuie să îi oferi câteva minute zilnice de poezie. 111 poeme de dragoste menite să îi facă sufletul să zâmbească cu ajutorul rândurilor marilor autori precum Mircea Cărtărescu, Grigore Alexandrescu, Bacovia, Blaga și mulți alții. 

„Învelișul tău/ Ca o pasăre în cuibul inimii/ În răuri de sânge de scalzi/ Și zbori prin vârful degetelor mele.” (M. Blecher)

„Cele 111 poeme de dragoste scrise de tot atâția scriitori și scriitoare acoperă nu mai puțin de 230 de ani de poezie românească. Cel mai vechi poem datează din anul 1785, iar cel mai nou, din 2015. Această antologie reflectă o întreagă literatură (poeți clasici și contemporani, celebri și necunoscuți, genii și minori) și totodată oferă nenumărate surprize. Dat fiind conținutul sentimental explicit, recomandăm lectura în intimitatea cuplului; iar pentru o viață publică armonioasă – postarea versurilor preferate pe rețelele sociale!“ – Marius Chivu & Radu Vancu

Romanul este disponibil la Editura Nemira și în librăriile partenere. 

5. Al nostru este cerul – Luke Ullnutt 

Imagini pentru al nostru este cerul

Dacă plânge la filmele de dragoste, trebuie să îi oferi acest roman. Trebuie să se întărească prin fiecare rând descris de autor, plin de suferință și durere. Durerea unui tată și al unei mame. E despre familie și despre bucuria pe care o regăsim doar în sânul acesteia.

Dragoste și sacrificiu. 

“Incredibilă, copleșitoare și plină de speranță” (Rachael Lucas)

Romanul este disponibil la Editura Herg Benet. Mulțumesc pentru oportunitatea de a citi o astfel de poveste! 

Imagini pentru love pngImagini pentru mandrie si prejudecata carte

 

  Și pentru că ai ajuns până aici, mă simt îndatorată să îți prezint și „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen. Un roman care nu se va devaloriza niciodată și pe care, după părerea mea, fiecare tânără domnișoară/doamnă, ar trebui să îl citească.

 

Sper că am reușit oarecum să ghidez: dacă nu pe tine să îi oferi un cadou, pe tine să ți-l faci singură. 

Iubiți-vă mereu! 

Vă cuprind!

Maxim Ioana

3 gânduri despre “5 cărți să o suprinzi de Valentine’s Day

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s