Revolta celor răi – Danielle Paige ( A doua carte a seriei Eliberarea Ținutului Oz) || Recenzie

Imagini pentru revolta celor rai

 

Editura: Leda Edge

  Autor: Danielle Paige

  Nr. pagini: 269

  An apariție: 2019

 

 

„Inima Omului-de-Tinichea. Curajul Leului. Creierul lui Sperie-Ciori.”

Ați zice că abia a trecut Craciunul și eu vin aici cu războaie, răzbunări și un tărâm magic. Romanul a fost gata de ceeeva vreme (săptămâni), doar că pur și simplu abia acum i-a ajuns recenzia. Știți și voi s-a tot plimbat ca de sărbători, a întâmpinat examene, etc. 

Recenzia primului volum o găsiți aici. 

„Revolta celor răi” constituie a doua parte din seria Eliberarea Ținutului Oz, mai exact continuă povestea lui Amy Gumm care încearcă din răsputeri să o înlăture pe malefica Dorothy Gale. 

Ca o poveste total încălcită, Paige surprinde aspectele cunoscute din clasicul „Vrăjitorul din Oz” și le reașază în așa fel încât misiunea lui Amy să fie una grea, plină de peripeții și răsturnări de situație. Nu a zis nimeni că va fi ușor însă e nevoie de timp și importante elemente pentru ca uciderea lui Dorothy să fie posibilă: inima metalică și mecanică a Omului de Tinichea, curajul Leului și creierul lui Sperie-Ciori. 

„Dar îți ofer un ultim sfat: ca să treci de negură, trebuie să fii dispusă să devii tu însăți.”

Într-o „lume întoarsă cu susul în jos”, Orașul de Smarald este atacat de Ordinul Revoluționar al Celor Răi, mai exact de gruparea secretă a vrăjitoarelor care a devenit acum „operativă”. Dorothy era rea. Glinda cea Bună era și mai rea. „Lumea întoarsă cu susul în jos” devine o sintagma din ce în ce mai potrivită, nu-i așa?

Imagini pentru wizard of oz

Adevărata acțiune începe în momentul recunoașterii. Mărturisire: și eu sunt un soi de vrăjitoare. Mărturisire completă: sunt o vrăjitoare cam nașpa.” De aici personajele își pun la punct acțiunile și gândurile, ordine în sentimente și încearcă să își ducă hotărârea din primul volum la bun sfârșit: Dorothy. Trebuie. Să. Moară. 

Astfel alături de misterioasa Ozma, Amy pornește la drum determinată fiind de nevoia siguranței prietenilor și a dragului ei Kansas.

Imagini pentru wizard of oz

Finalul prezintă aripile de zână și un vrăjitor gânditor, iar „cerul s-a deschis” fix atunci când ”Kansas a venit în ploaie” peste ei. 

Continuarea are să vină curând – sper eu – la Leda Edge însă până atunci vă las cu trailer-ul cărții și aventurile lui Amy Gumm.

RATING

4/5 pentru că undeva a lipsit ceva. sau pentru că finalul trebuie să mai aibă ceva. 

Imagini pentru 4 stars

COLABORARE

Imagini pentru editura corint

Mulțumesc la fel ca întotdeauna Editurii Corint pentru exemplarul oferit, respectiv colecției Leda Edge. Mulțumesc pentru înțelegere și pentru faptul că sunteți alături de mine chiar și în lunile acestea în care nu sunt cea mai la „zi”. Mulțumesc pentru minuntele lecturi pe care mi le-ați pus la dispoziție anul acesta.

Romanul este disponibil pe site-ul oficial al editurii aici și pe site-urile partenere.

Vă cuprind! 

Maxim Ioana

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s