Cu o noapte înainte – Wendy Walker || Recenzie

978_606_793_626_1.jpg

 

  Editura: Leda Edge

  Autor: Wendy Walker

  Nr. pagini: 334

  An apariție: 2019

 

30-35 de minute de când am închis coperta. Au trecut câteva zile bune așa cum v-am arătat și pe Instagram de când am început cartea însă programul de la facultate nu a fost foarte permisiv cu mine, așa încât am încercat să citesc măcar 10-15 minute seara, înainte de culcare până când m-am decis să povestea trebuie să se lege cumva și că am nevoie de continuitate.

Așa bine încât acum câteva zile m-a lovit răceala prilej prin care mi-am luat liber de la facultate, televizor și în final carte. Astăzi a fost însă ziua cea mare. Ziua aceea productivă în care am atins pagina 213 și printr-o minune de 50-60 minute am reușit să duc la bun sfârșit romanul.

„cu o noapte înainte” a fost exact genul de carte cu care să mă pot relaxa seara de seară: acțiune ușor complicată, ritm alert, personaje ușor fade și o intrigă destul de cunoscută dar frumos conturată. De ce spun asta? Ei bine pentru că în ultimele o sută de pagini m-am gândit la 3 alte posibile variante de soluționare a misterului și ce să vedeți, nu a fost niciuna dintre cele propuse de mine.

Imagini pentru red lips png

Asta numesc roman bun care să mă țină – oricum ați înțelege voi asta – în priză. N-am ales cartea după descriere, ci doar după copertă. La nivelul acesta am ajuns cu bunătățile de la Leda Edge și cu încrederea care mă convinge oricând că romanele lor merită atenția mea.

Acțiunea cărții se împarte în 3 planuri narative: sedințele Laurei, cu o noapte înainte și prezent.

„Mama lor îi spusese doamnei Wallace în acea zi în bucătărie că Laura era greu de iubit. Fetița cu pumni în loc de mâini. Cu furie în suflet.”

De cele mai multe ori durerea se instalează în copilărie, se acutizează în adolescență și sfârșește prin a își manifesta consecințele în maturitate atunci când viața ar trebui să ne fie cât mai dragă și mai plăcută să o trăim. Traumele prin care Laura a trecut atunci când ar fi trebuit să fie doar o puștoaică fără griji si-au pus amprenta asupra sufletului ei și s-au concretizat prin cele șaisprezece ședințe terapeutice. Vorbim aici despre dorința de a fi iubit, de a avea parte de afecțiune și atenție, gândul la stabilitate, la sigurnanță și frica de a rămâne singur.

Imagini pentru red lips png

„Laura: La mine te referi? Inima mea e frântă? Dr. Brody: E un eufemism, Laura. Inimile nu se frâng. Laura: Evident. Dar oamenii da, nu-i așa?”

Din dorința de a aparține cuiva, Laura își dă întâlnire cu un individ necunoscut, de pe un site de întâlniri amoroase. Astfel pe baza „nopții de dinainte” se generează intriga romanului și întâmplările ce vor avea să apară mai apoi. Este Jonathan Fielding bărbatul care pretinde că este sau se ascunde și el, la fel ca majoritatea bărbaților care au trecut prin viața Laurei, sub o plapumă de minciuni și înșelătorii?

Imagini pentru red lips png

„Iar o fac? Îl construiesc ca pe un personaj? Scriu povestea noastră pe potriva dorințelor mele? Pot întreba tot ce vreau. Nu-i nimeni să-mi răspundă. Sunt singură cu mintea mea defectă.”

Nesiguranța femeii face ca povestea propriu zisă să se transforme într-un roman psihologic despre traume, stres postraumatic și abuzuri suferite în perioada copilăriei.

Prezentul însă generat de dispariția acesteia din dimineața următoare surprinde cel mai bine acțunea cărții. Rosie este sora perfectă și exact opusul acesteia. Are o familie, un copil și un soț iubitor. Îngrijorarea ei trece peste limite nu din frică pentru sora ei ci din teama pentru Jonathan care ar fi putut să reprezinte un alt eșec al acesteia.

În toate căutările pe care ea le face, secretele par a se întrece unele cu altele și minciunile să iasă la iveală.

trei victime. o viață. 

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista oare „noaptea dinainte”?

Imagini pentru a night before wendy walker laura

RATING

4.5/5 pentru că ultima pagină m-a făcut să aștept o continuare.

kkk

COLABORARE

Imagini pentru editura corint

Mulțumesc și de data aceasta Editurii Corint pentru exemplarul oferit, respectiv colecției Leda Edge că îmbrățișează mai nou și genul acesta de romane. Mulțumesc pentru înțelegere și pentru faptul că sunteți alături de mine chiar și după lunile în care am lipsit.

Romanul este disponibil pe site-ul oficial al editurii aici și pe site-urile partenere.

Vă cuprind! 

Maxim Ioana

2 gânduri despre “Cu o noapte înainte – Wendy Walker || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s