Recomandare serial #9 – The 100 (2014 -prezent)

     Cu jumătate de an în urmă mă certam. Am comis o totală indiferență legată de serialul Vikingii pe care l-am tot ocolit ani la rând fără niciun motiv întemeiat. Stați fără grijă că reiau și acum.

Imagini pentru the 100 png

         Chiar și în primele episoade am trăit în incertitudine. De ce mi-ar plăcea mie „The 100”? De ce nu mi-ar plăcea? După cum spuneam, serialul în cauză a apărut pentru prima dată în Statele Unite de The CW în data de 19 martie 2014.

Imagini pentru the 100 banner

        Serialul urmărește astfel povestea unei lumi postapocaliptice, la 97 de ani după un război nuclear care a dus la distrugerea în masă a Pământului. Mai rămâne Spațiul. Spațiul care s-a unit și a format „Arca”. Ați crede că și-au construit o viață simplă și că și-au luat gândul de la Pământ, dar v-ați înșela amarnic. Unii dintre si sunt cantități neglijabile. 

         Unii sau mai mulți. Poate chiar mai mulți. Poate chiar 100 dintre cei minori, așa ziși „infractori”, devin experimente atunci când sunt trimiși pe Pământ din dorința Cancelarului de a verifica dacă mai există viață. Testul începe cu 100, dar oare câți vor reuși să se supună noilor condiții de trai? 

„You were right, Clarke. Life is about more than just surviving.” – Lexa

 

                Revenirea pe Pământ a acestora avea să influențeze și creaturile sau vietățile care au rămas să populeze planeta. Misiunea lor este să descopere, să trăiască și să ofere scaparea celor de pe Arcă. 

               Clarke Griffin este personajul principal. Fiică a medicului-șef a „Arcei”, la doar 17 ani aceasta face parte din proiect și devine omul de bază a tuturor în ciuda neînțelegerilor și a divergențelor. „Prințesa” avea să fie „mama răniților” și purtătorul de cuvânt a „oamenilor cerului”. 

 

               Cea mai mare evoluție în ceea ce privește personajele o suferă Octavia Blake, sora lui Bellamy, care primește titulatura de „infractor” încă de la naștere atunci când mama sa a decis să o păstreze și să o ascundă pe Arcă. Octavia își schimbă statutul, învață să lupte, se redescoperă și devine „Blodraina” în lupta pentru supraviețuire.

DccYTm9XcAATSko.jpg

        Imagini pentru the 100 logo 

         6 sezoane. Fiecare cu o poveste. Dacă pe primele 3 le-am topit, următoarele 2 nu s-au ridicat întocmai la aceleași așteptări. Pe lângă faptul că personajele favorite, știți voi, mai și mor când nu trebuie, am așteptat cu nerăbdare o mișcare Belarke care nu a mai venit nici până în ziua de azi… Bănuiesc că speranța moare ultima…

         Fiecare capitol încântă cu câte o poveste și o nouă aventură. Pământenii, Muntele Weather, Wenheda, Praimfaya și multe alte subtitluri. Am trecut de sfârșitul lumii, ce urmează? 

         Mi-a plăcut așadar fără doar și poate fiecare episod în esența lui. Ultimul sezon (7) va apărea în 2020 și va avea 16 episoade. Filmările au început la finalul lunii august și se vor încheia în martie. 

Imagini pentru the 100 png

         Acum că am trecut de serial, mă văd nevoită să pun punctul pe „i” sau mai exact pe „c” de la „carte”. La fel ca orice alt serial reușit (spre exemplu „Urzeala Tronurilor”, „Tu”), „Cei 100” are la bază primul roman scris de Kass Morgan publicat în anul 2013. La un an după, romanul avea să fie transformat într-o dramă post-apocaliptică cu adolescenți. 

„We thought we should let you know that you killed your own people. Enjoy your walk.” – Bellamy

       Știam lucrul acesta și de fiecare dată intenționez să citesc cărțile prima dată, dar nu m-am putut abține. Nu am mai putut ocoli titlul de pe Netflix așa că iată-mă aici, fără carte citită dar cu serialul la zi. 

      În cele din urmă romanele au fost publicate și la noi, mai exact la Editura Nemira

 

Imagini pentru the 100 png

  4.5/5 nu mă pot horărî încă.

 more

Imagini pentru the 100 logo

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

 

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s