4 zile în Brașov – Blog de călătorie

Nu am mai scris de mult un blog de călătorie. Cu ocazia mini-vacanței de 1 mai am evadat din rutina cotidiană, plecând 4 zile la Brașov. Orașul m-a cucerit. La finalul călătoriei, m-am întors în Iași cu părere de rău. Brașovul este genul acela de oraș în care m-aș muta fără păreri de rău, pentru că este un oraș care te uimește cu verdeața și curețenia lui. Am rămas plăcut surprinsă de arhitectura clădirilor din Centrul vechi, de ospitalitatea și spiritul jovial al localnicilor, de posibilitățile de divertisment pe care le-a avut de oferit.

Prima zi a fost dedicată călătoriei și odihnei. Am avut cazarea într-un apartament din centrul vechi, care m-a încântat profund. Situat la mai puțin de 5 minute de mers pe jos de cele mai importante obiective ale Brașovului, Zestrea Apartament oferă locația ideală și liniștea perfectă pentru o odihnă relaxantă în imediata proximitate a Pieței Sfatului.

Strada Sforii, Brașov

A doua zi am pornit în explorare. Am luat-o la pas pe cea mai îngustă stradă din Brașov și a treia cea mai îngustă stradă din Europa: strada Sforii. Vă sugerez să plecați în explorarea obiectivelor turistice din Brașov la ore cât mai matinale, altfel vă veți îmbrânci cot la cot cu alți turiști.

Vedere de pe Tâmpa

Încă de când am pornit în acestă călătorie, mi-am jurat că voi ajunge la înscrisul ce dăinuie deasupra orașului de sub Tâmpa. Am urcat cu telefericul pe Tâmpa, iar apoi dintr-un curaj și entuziasm copilăresc, am hotărât pe o vreme ploioasă și mohorâtă să coborâm muntele. Traseul durează cam 40 de minute, dar nouă ne-a luat aproape o oră din cauza pământului reavăn de ploaie și a pietrelor alunecoase. Sunt de părere că această escapadă prin natură nu a făcut decât să fructifice și mai mult ceea ce această excursie avea de oferit.

După coborâre, am vizitat Biserica Neagră. Poza de mai sus nu poate decât să reflecte cât de mică m-am simțit în apropierea acestei construcții impunătoare, care continuie să dăinuie veacurilor. Dacă ar fi să vizitați un singur obiectiv din Brașov, Biserica Neagră ar fi un must-have.

Turnul Alb – Brașov

În cea de-a treia zi ne-am aventurat spre Turnul Alb. Situat la capătul unor scării care se urcă cam în 5 minute, turnul oferă o priveliște minunată asupra orașului. Clădirea turnului nu poate fi din păcate vizitată. Epuizați de ascensiunea rapidă a scărilor, am ales să coborâm de la turn pe o alee ce trecea printr-un parc. În plimbare m-a apucat o stare de nostalgie că orașul Iași nu are parcuri care să fie la fel de libere la ore de vârf.

Cu ajutorul unui Uber am reușit să ajungem și în Poiana Brașov. Cred că din cauza perioadei în care ne-am dus am găsit o singură telecabină deschisă. Nu a contat, căci toate telecabinele duc spre același punct: muntele Postăvarul. Așa am reușit să ne bucurăm și de prima zapadă văzută în luna mai. Încălțați nu foarte adecvat, ne-am chinuit cu greu să ajungem spre un punct mai înalt decât cel al clădirei telecabinei, pentru a face pozele de mai sus.

Cam acestea sunt câteva din cele mai importante obiective vizitate. Ca localuri pot să vă recomand Deanes Irish Pub & Grill (să încercați pieile de cartofi de acolo dar și o Mustață din Brașov :D) și Bistro de l’Arte. Cu siguranță sunt și alte localuri care au ce oferi, dar pe parcursul celor 4 zile acestea două ne-au încântat cel mai mult.

Voi ce alte obiective recomandați să fie vizitate în Brașov? Vreau să revin cât de curând în acest oraș pentru a profita de ceea ce mai are de oferit.

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s