Rutina mea de îngrijire a tenului – 2019

Bună dragelor!

Astăzi vin către voi cu o postare dintr-o sfertă puțin diferită. În ultima perioadă achizițiile mele s-au îndreptat mai mult spre sectorul de skincare. Pentru că am început să acord o atenție mai mare acestui capitol, sper ca postarea aceasta să vă inspire și pe voi să aveți o grijă mai mare de tenul vostru.

Veți observa că toate produsele aparțin aceluiași brand. Vreau să precizez că acest articol NU reprezintă o colaborare cu Yves Rocher. Toate produsele au fost achiziționate de către mine. Nu sunt representat YV, dar cred în acest brand și cu siguranță voi reveni pe blog cu recenzii pentru produsele acestora.

Am ales să împart ritualul de îngrijire a tenului în 4 capitole.

1.Curățare și demachiere

Rutinea de îngrijire a tenului începe cu demachierea feței. Demachiatul poate fi dificil atunci când folosesc mascara. De aproximativ o lună am descoperit *Crema demachiantă non-spumantă RICHE CREME* (mijloc) și pot spune că datorită ei am încetat să evit să mai folosesc mascara. În tub se află o cremă care în contact cu pielea se transformă un ulei care îndepărtează toate imperfecțiunile. Eu o folosesc direct cu degetele pe față, masez fața foarte bine ca să înmoi maglavaițul, iar apoi îndepărtez urmele de panda de la ochi cu o dischetă demachiantă.

Deobicei înmoi discheta demachiantă cu *Apa micelară purificatoare 2 în 1 cu pudră de baikal*(dreapta). Încă nu m-am lămurit cu această apă micelară. Nu mi se pare că este suficient de puternică pentru a îndepărta singură mascara. Are un miros plăcut, de plante. Nu irită tenul, dar simt nevoia să îl clătesc după folosirea acesteia. Nu pot să mă pronunț cu privire la acțiunea de purificare a tenului.

Ultimul pas din demachiere reprezintă spălarea tenului, iar pentru asta folosesc *Gelul purificator pentru curățarea tenului Sebo Vegetal*. Produsul acesta mi se pare genial și a devenit un favorit în ceea ce privește curătarea tenului. Îmi place că lasă tenul curat, fără a lăsa acea senzație de strângere la urmă.

2. Tratarea imperfecțiunilor

Tenul meu este foarte capricios. Mereu când îmi lasă impresia că în sfârșit am scăpat de coșuri, BAM, apar noi monstruleți. *Gelul SOS pentru corectarea coșurilor* îmi vine în ajutor. Îl aplic deobicei imediat după curățarea tenului. Aplic puțin produs direct pe coș. Repet acest procedeu de minim 2 ori pe zi, în special dimineața și seara. Am observat că reduce roșeața coșurilor, dar nu vă pot spune dacă le grăbește vindecarea. Nu am reușit până acum să nu las nespart absolut nici un coș. I FAILED YOU.

3. Hidratarea tenului

La acest capitol veți observa că gama Elixir Jeunesse triumfă. Imediat după aplicarea gelului pentru coșuri, aplic crema *Roll-on anti oboseală pentru zona ochilor* (verde, jos). Ambalajul seamănă cu unul pentru un balsam de buze, dar are în plus 3 role metalice care ajută la masarea zonei din jurul ochilor. Întind produs cu roller-ul iar apoi tapotez cu degetele pentru a îl ajuta să intre in piele.

În ceea ce privește hidratarea tenului, am început să folosesc creme diferite pentru zi și noapte. Ziua folosesc *Crema reparatoare de zi Elixir Jeunesse* iar seara aplic *Crema reparatoare de noapte* din aceeași gamă. Crema de zi oferă o senzație de matifiere și mi se pare o bază bună pentru machiaj. Ambele creme intră repede în piele și sunt aplicate peste *Serul Elixir cu dublă acțiune pentru tinerețea tenului*. Este primul tip de ser pe care îl folosesc conștiincios și deja sunt la al doilea flacon. Uneori simt nevoia să nu aplic crema hidratantă, dar aplic serul. Mi se pare că atunci când este folosit, ai nevoie de o cantitate mai mică de cremă pentru a hidrata tenul. Produsele nu au parfum, dar au totuși un miros plăcut, de plante.

4. Protecție solară

Și la capitolul protecție solară pot spune că sunt începătoare. Vă sfătuiesc să fiți mai sârguincioase decât mine și să folosiți creme de protecție solară cât mai din timp. Am început să folosesc *Crema antirid de protecție solară cu SPF 50* dar nu cred că este alegerea cea mai potrivită pentru tenul meu. Crema lasă o peliculă uleioasă și mi se pare că nu reacționează foarte bine în contact cu fondul de ten. Deobicei când o folosesc prefer să aplic direct pudră, pentru a elimina aspectul uleios pe care îl provoacă. Am încercat să aștept chiar și un sfert de oră să intre în piele, dar mi se pare că pur și simplu nu vrea să colaboreze cu tenul meu. În această privință mă voi îndrepta spre un alt produs în viitor.

Voi ce produse de îngrijire a tenului folosiți? Ce creme de protecție solară îmi recomandați?

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s