Urzeala Tronurilor – 8×01 – așteptări & dezamăgiri || serial

    Zilele astea m-am tot gândit la faptul că dacă tot am luat o pauză de la recenzii să scriu și un altfel de articol cât îmi mai permite timpul. Și ce alt subiect aș fi putut să aleg dacă nu cel mai în trend zilele acestea?! 

l.jpg

         Acum vreo 2 săptămâni m-am hotărât să reiau serialul pentru câteva scene: decapitarea lui Ned Stark (s1), scena „nunții roșii” din The Rains of Castamere (s3), bătălia de la Apa Neagră, moartea lui Joffrey și scurta pedeapsă a lui Cersei. Mai am doar câteva episoade până ajung din nou „la zi”.

        Dar așteptat tată, am așteptat 2 ani pentru…? Pe rând.

       Prima mea nelămurire. O statuie dragilor și pentru „The King In The Nord” Robb Stark zic și eu? Au trecut prieteni deja 4 sezoane și n-a mai ajuns săracul în faimoasa criptă a familiei Stark alături de ceilalți. Interesant.

+ restul.

  ⇒Toată lumea ajunge în Winterfell. 10 minute. Le ia 10 minute din episod numai să ajungă și le mai rămân vreo 40 petrecute tot prin același peisaj. Nu mă înțelegeți gresit, 8 sezoane am așteptat reuniunea dintre Arya și Jon Snow. Asta mi-a plăcut.

Kit Harington and Maisie Williams in Game of Thrones (2011) Dar reuniunea cu Bran? A fost aproape penibilă. „Look at you. You are a man! (JS). „Almost”. (B). Pe când Neluțu își dădea jumatate din suflet să-l pupe pe frunte, ăla micu a fost mai random ca atitutudinea tuturor atunci când Bronn cere câte un castel la cine apucă. Well, bănuiesc că asta e atitudinea când știi prea multe. Sau tot. Like, pe bune? Urmează momentul când îi pica fața bastardului, Sansa zâmbește și apoi se trece peste. Deci, gata supărarea. 

 

  ⇒ În continuare Sansa face pe deșteapta în discuția cu Tyrion când omul recunoaște că mulți au subestimat-o. Mă rog, o fi ea deșteaptă de vreo câteva episoade încoace dar hai să nu ne amintim primele 4 sezoane. Să nu ne umflăm prea mult în pene, fato. 

 

    ⇒ Pe principiul „țara arde și baba se piaptănă” Neluțu dă o tură cu dragonul, o pupăcește pe maică-sa și este prins cu garda jos când Sansa îl întreabă dacă i-a fugit genunchiul pentru că are încredere în Danny sau pentru că o iubește.

10 Deși pentru mulți e evident, încă nu știm asta. Și nu știm nici ce glasuri se mai bat în sufletul lui acum că a aflat cine e cu adevărat. Și că tot ziceam, de ce a fost mai emoționantă imaginea lui Bran din sezonul 6/7 care a „asistat” la mărturisirea Lyannei Stark atunci când practic ș-a aflat cine e Jon Snow? Momentul din criptă a fost complet sec. Entuziasm 0. Alo, boy, tocmai ce ai aflat că ești moștenitorul de drept a celor 7 Regate iar grija ta este că…? 

    ⇒ Ne întoarcem la Cersei și elefanții. Ce doamne iartă-mă! Am râs cu lacrimi la toate meme-urile de zielele astea. Pe bune că și le merită.

Imagini pentru you want a queen. earn her memesAdică ce îți închipui tu că ar putea să faca vreo doi elefanți în fața celor 2 dragoni? Nu suntem la circ femeie, revinoți în fire!    Ah, să nu uităm nici de celebra replică: „you want a whore buy one, you want  a queen, earn her” pe care majoritatea „băieților” de până în 25 o folosesc acum ca afirmație pentru atitudinea „reginei” din următoarele 36 secunde.

Interesant. Nu ne pui pe niciunele dintre noi într-o lumină prea bună acum…

Lena Headey in Game of Thrones (2011)

    ⇒ Finalul a fost ce a trebuit totuși. Nu știm sigur dacă Jaime va fi pedepsit sau nu. Nu știm nici măcar dacă cineva poate confirma afând în vedere faptul că lady Stark e moartă și că Bran are un blank privind evenimentul de atunci.

Imagini pentru bran and jamie

    ⇒ Cireașa de pe tort a fost totuși Tormund. Treaba aia cu vocea și panica celor din Rondul de Noapte a fost exact ce a trebuit. Abia aștept să se reîntâlnească cu Brienne. 

Imagine similară

Una peste alta, ar fi putut fi mai bine. Oricum ar fi fost, îmi recunosc entuziasmul și abia aștept și episodul următor. După cum spuneam opinia este strict personală, ție poate ți s-a părut plictisitor sau fantastic sau random. 

Imagini pentru valar dohaeris

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

 

Un gând despre “Urzeala Tronurilor – 8×01 – așteptări & dezamăgiri || serial

  1. Pe mine mă tot dezamăgește sezonul ăsta… Adică e ce trebuie, se vede efortul și investiția, are replici interesante și acțiune și chestii… dar îmi lipsește aerul ăla de imprevizibil pe care îl făcea Martin atât de bine… Nu știu, într-un fel nu găsesc vreun motiv bun să mă plâng, în alt fel mi se pare că „nu mai e ce-a fost”… sper să apară cărțile în viața asta, totuși :))

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s