„Trei cuvinte, cinci minciuni” – Michel Stanovici || Recenzie

Un roman deosebit de verosimil, plin de citate istețe și umoristice care au ca scop în mare partea să scoată în evidență femeia așa cum este ea, simplă, splendidă și pură.

SINOPSIS

A te întâlni, înseamnă, în profunzime, a exista și -a-l aduce la existență și pe celălalt. E ca o căutare nesfârșită de sine, între dorințele și nevoile din noi, în drumul nostru spre o viață deplină.
Pe parcursul acestei cărți, autorul ne propune, prin confruntarea cu reflecțiile și reperele sufletești ale personajelor, un mod de a ne pregăti să intrăm într-o anumită maturitate relațională. O maturitate a ființei omenești, o împlinire a vieții, care să nu se îndrepte doar spre succesul material sau social, ci care, printr-un stăruitor efort personal, să se deschidă către o îmbogățire a ceea ce-i mai bun din resursele noastre interioare, pentru ca, apoi, să le putem împărtăși cu ceilalți. 

RECENZIE

Ziua bună dragilor și un an nou fericit! Îmi pare rău că tocmai acum am apucat să ne auzim însă în perioada sărbătorilor, mai exact după 24 am ales să iau un respiro de la Media și să petrec cât mai mult timp cu familia. A funcționat și vă încurajez și pe voi să faceți treaba asta cât mai des. 

Sper că 2019 să fie pentru voi măcar la fel de bun cum a fost 2018 (dacă a fost așa desigur), plin de satisfacții, rezultate bune, bucurii și împliniri pe toate planurile. Mult succes la examene, admiteri și tot ce mai vine. Nu uitați: sunt trecătoare. Important este să vă îngrijiți de voi pentru că treptat le vom face pe toate. 

Trecând peste această descriere fastuasă, mă văd nevoită să las distracția de o parte și să trec la lucrurile serioase. Cum ar fi subiectul romanului prezent în cauză: conștientizarea și mai apoi acceptarea. 

Am primit cartea aceasta și am și citit-o undeva la începutul lunii decembrie pe tren. Nu știu dacă aș recomanda-o a fi o lectură ușoară cât una umană, perfect adevărată și concretă. Dacă vă întrebați de unde mi-a trecut prin cap să o citesc este pentru că Daiana Dobraș de la daianadobras.ro a pomenit de ea într-un instastory și mi-a plăcut titlul, așa că de ce nu. 

Imagini pentru lies png

Cu o tentă sarcastică, mai mult ironică autorul aduce în prim plan o poveste de dragoste prezentând limpede, clar și prin autoironie obsesia unui bărbat pentru o femeie. Ca să fiu sinceră, tehnica „jurnalului” nu este pe gustul meu însă surprinzător Stanovici m-a convins. Poate psihologică sau doar de dezvoltare personala, povestea reliefează ideea „sufletului pereche”.

Raphael e divorțat, Anais e seducătoare. El are doi copii, ea are ambiție. Sau poate că ea nu are nimic dar e suficient ca el să o vadă a fi „totul”. O carte despre autocunoaștere și fantezie. Despre explorarea limitelor și depășirea acestora. 

Pentru a susține și evidenția cât mai mult anumite aspecte ale relațiilor și de fapt, femeia, autorul se folosește de câteva secvențe peste care nu am putut să trec cu vederea. Și credeți-mă au fost destule de multe pentru că le-am marcat pe toate și sunt sigură că le voi reciti din când în când. Da, genul acela de imapact au avut. 

”Abia ulterior mi-am dat seama în ce ce măsură putra să se folosească de mijloacele ei de seducție. Stăpânea cu adevărat toate subtilitățile acestei arte, până în cel mai mic detaliu, în orice situație și cu indiferent cine…”

Așa cum el o descrie, Anais pare a fi femeia perfectă din mai toate punctele de vedere,  respectiv idealul feminin. Timpul însă le dezvăluie pe toate, inclusiv gradul de maturitate. Cine are nevoie până la urmă de el? Raphael sau Anais?

”Am încheiat discuția căzând de acord asupra două aspecte: numai trădarea poate justifica transformarea iubirii în ură, iar dialogul este o condiție de sine que non pentru ca un cuplu să dureze.”

Încercă să fiu cât mai prețioasă la cuvinte pentru a vă îndemna să vă achiziționați și voi romanul. Pare a fi o lectură potrivită, motivațională pentru primele săptămâni ale anului, așa că de ce nu? 

RATING

Imagini pentru 3 stars

3/5 steluțe pentru dragoste, a fost totuși un roman bun.

COLABORAREImagini pentru libmag

Am primit cartea din partea celor de la librăria Libmag cărora țin să le mulțumesc a nu știu câta oară pentru acest fapt. You are amazing!

Cartea poate fi achiziționată chiar de pe site-ul lor printr-un simplu click aici. Grijă mare, stocul este limitat!

La mulți ani!

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

 

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s