Recomandare serial #8 – Vikings (2013-prezent )

Seara bună dragilor și să fiu al naibii dacă nu m-am învârtit vreo 2 ani (cam de la GOT încoace) dacă să încep sau nu acest serial. Să fiu al naibii dacă știu de ce am amânat atât. Prost, Ioana, prost! Ai văzut alte tâmpenii și tocmai pe ăsta l-ai ocolit! SHAME, SHAME, SHAME!

Trecând peste frustrările mele vă voi vorbi astăzi (în sfârșit) despre serialul Vikingii care a fost difuzat începând cu data de 3 martie 2013 pe canalul History în SUA și Canada. La numai o lună de la premieră serialul a fost reînnoit cu al doilea sezon.

Imagine similară

Serialul urmărește povestea lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), un fermier viking care își dorește să cucerească noi teritorii și să descopere lumea. Acesta își adună o mică armată și pornește alături de cei mai bravi războinici ai lui printre care Lagherta (Katheryn Winnick) care îi este soție și Rollo (Clive Standen), frate, pe mare cu scopul de a cuceri pentru prima dată Anglia.

Ulterior setea de înavuțire îi va conduce pe tinerii vikingi și în alte locuri precum Frankia și deșert. Să vă ofer foarte multe detalii nu vreau pentru că nici eu nu am fost ghidată de prea multe însă mi s-a spus că este un serial bun, cu un plot extraordinar de bun și chiar așa a fost.

Din câte mă știam nu eram amatoare de aventură însă întotdeauna mi-a plăcut latura aceasta „istorică” a filmelor/serialelor. Mai exact să învăț istoria în mod practic. Și ce poate fi mai frumos decât să înveți prin intermediul unor actori ultracapabili sau cum am spune noi în argou, „țuți”?

Personajul meu preferat, și simțeam nevoia să menționez treaba aceasta pentru că de obicei e taman opusul, este Lagertha. Ocupă acest loc în momentul în care își dă seama că poate fi o femeie independentă, stăpână pe sine și pe puterea pe care o va deține, încrezătoare și mamă iubitoare. Un exemplu de devotament față de Ragnar și cu o dragoste care o va duce dincolo de Zei, aceasta reprezintă idealul feminin din perspectiva mea. Într-o comparație, le depășește cu mult pe Daenerys și Cercei din „Urzeala Tronurilor”.

Într-un război de cucerire teritorială apar și conflictele religioase care vor fi puternic evidențiate în momentul în care creștinii dau nas în nas cu setea de sânge a păgânilor determinați să ofere ofrande Zeilor și să ducă cât mai mult bogății acasă. 

 

 

În prezent din 28 noiembrie se difuzează sezonul 5 pe History Channel, în fiecare joi de la ora 21:00. Din câteva click-uri am descoperit și că va fi și un sezon 6 din 2019. Pentru mine sună bine. 

Acum fug, pentru că mă așteaptă un alt serial (revin curând și cu recomandarea lui) și continuarea sezonului 5 din acesta pentru că o dată cu simulările am cam rămas în urmă cu ele… 

5/5 rămâne în final verdictul deoarece este unul dintre serialele mele preferate, cot la cot cu Game of Thrones și Supernatural. Concurează. Tu ce ai alege? 

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

2 gânduri despre “Recomandare serial #8 – Vikings (2013-prezent )

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s