Top 5 cărți HOOROR din toate timpurile || Halloween Edition

Ziua bună, dragilor și iată-mă cu o nouă postare care, să spunem, ar trebui să se înscrie Imagine similară în tematica de zilele acestea: halloween-ul. Dar cum specialitatea mea sunt cărțile și cum eu nu am citit absolut nimic în acest gen, spre horror, m-am gândit să îmbin utilul cu plăcutul, adică să realizez o Imagine similarăpostare de tip „creepy” în care să împletesc pe ici pe colo și thriller-ul, respectiv părerile mele subiective legat de cărțile pe care le-am și citit, nu doar auzit de ele.

Astfel vă propun 5 titluri, poate mai cunoscute, poate mai puțin cunoscute care mi-au atras atenția și pe care, cred eu, că ați putea mai mult ca sigur să le integrați în această atmosferă târzie-tomnatică.

Imagini pentru halloween png gif

1. Orașul Bântuit  – Stephen King

Secret.png

 

Dacă vrei să citești acest roman, mai mult ca sigur trebuie să îți iei tot weekend-ul liber. Și când zic liber mă refer și de la facebook, serviciu, viață pentru că capodopera aici de față are peste 1900 de pagini și o să necesite timp…mult.

Mi-a plăcut mult coperta, am auzit de film și plănuiesc să îl văd. La carte totuși nu m-aș înhăma. Voi ce spuneți?

 

Sinopsis

Pennywise, clovnul în costum viu-colorat, ademenește tinerii trecători cu baloane, castane coapte și covrigei, cu miros de copilarie și cu minunate promisiuni. Dar când își scoate costumul, se transformă în paianjen. Sau în mumie… Respirația-i este otravită, orbitele-i sunt hauri, iar mâncarea sa preferată este tocana de copii. Singura armă care îl poate doborî este prietenia. Personajele sunt vecinii dumneavoastră, oameni obișnuiți aidoma dumneavoastră. Iar cartea trebuie să fie citită într-o încăpere bine luminată.

Trailer film

2. Grădina cu Fluturi – Dot Hutchison

Secret (3).png

 

Fără doar și poate thriller-ul meu favorit își merită locul aici datorită atmosferei pe care o emană și acțiunii alerte căreia ne supune. O poveste morbindă pentru care nu vă trebuie mai mult de o zi! Recenzia mea o găsiți aici, iar comanda trebuie să o plasați cât mai curând.

Sinopsis

Lângă un conac impresionant se află o grădină.

În această grădină cresc flori luxuriante, arbori seculari și… o colecție de prețioși fluturi: tinere femei care au fost răpite și atent tatuate pentru a semăna cu noile lor nume date. Supraveghetor este Grădinarul, un bărbat aspru, delirant și întunecat, obsedat cu capturarea și păstrarea specimenelor sale atât de prețioase. 

Continuarea o gășiti aici.

Imagini pentru halloween png gif

3. American Psycho – Bret Ellis

Secret (4).png

Nu mai țin minte exact unde m-am lovit prima dată de titlul acesta dar, dacă nu mă înșel cred că tot de film. Publicată la editura Polirom, povestea lui Ellis înfățișează unul dintre cele mai cotroversate romane apărute în America. Cuvintele cheie care îi descriu creația sunt: cruzime, crimă, teroare, bestialitate și în final, sadism. Ca să fiu sinceră cred că mă tentează mai mult decât „Orașul Bântuit” și vă veți da seama mai pe îndelete din sinopsis.

Dacă mă întrebați pe mine cele aproximativ 600 de pagini ne-ar induce perfect într-o atmosferă întunecată, departe de conștiința umană.

Sinopsis

Patrick Bateman, personajul principal al romanului este un tânăr frumos, educat, inteligent. Ziua lucrează pe Wall Street, sporind averea deja considerabilă a familiei lui, iar noaptea se ocupă cu lucruri care ne înspăimântă pe noi, oamenii normali.

Acţiunea este plasată într-o lume (Manhattan) şi într-o epocă (anii ’80) în care bogaţii devin tot mai bogaţi, iar săracii şi nebunii ajung pe străzi cu zecile de mii, făcând ca orice imaginaţie, chiar şi cea mai oribilă, să devină posibilă. Iată de ce Bateman, care este cu adevărat el însuşi numai atunci când torturează şi ucide, se transformă în profetul unei orori apocaliptice, cu care nici o societate nu este pregătită să lupte.

Trailer Film

4. Ghici cine moare primul – M.J. Arlidge

Secret (1).png

 

Am ales volumul acesta deoarece mi se pare straniu titlul. Să pui „ghici” și „moare” în aceeași frază, pare-mi-se că îți trebuie ceva tupeu și ceva bagaj încărcat de idei și cunoștințe de cauză. Ce vreau să spun eu, o „poeată” desăvârșită este că m-a pus suficient pe gânduri încât să mă facă să citesc sinopsisul.

Cuvintele cheie după mai multe opinii citite, văzute și revăzute sunt: suspans, mister, thriller și crimă. Așadar, cartea noastră aici de față se potrivește peisajului și așteaptă să fie citită.

Sinopsis

Unul trăiește, celălalt moare. E singura soluție. Doi ostatici. Un singur glonț. Doar unul va supraviețui. Sunt suflete-pereche. Vor să-și petreacă restul vieții împreună. Însă când se trezesc singuri și dezorientați într-un subsol părăsit, groaza îi copleșește.

Nu au la dispoziție decât o armă încarcată cu un singur glonț și însoțită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supraviețuitorul va fi liber“. Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseși comit crima? Torturați de spaimă, disperare, sete și înaniție, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară.

5. Seria Mara Dyer – Michelle Hodkin

Secret (2).png

Am citit cartea aceasta undeva prin 2015-2016 însă încă îmi pot aminti unele pasaje grave în care episoade de psihoză erau prezentate. Și atmosfera. Atmosfera care nu putea să fie mai mult decât apăsătoare, pe alocuri morbidă.

Deși nu este decât un YA, o poveste pentru adolescenți am încadrat-o aici pentru că este o lectură ușoară, dar plină de suspans, simplă, dar plină de halucinații și traume.

Ulterior am aflat că volumul face parte dintr-o serie, aceasta fiind publicată complet la Editura Trei.

Sinopsis

Mara se trezește într-o bună zi la spital, fără sa știe de ce se află acolo și ce anume i s-a întâmplat. Amintirile îi revin treptat și dureros, știe că a avut un accident îngrozitor, în care prietenii ei au murit, dar ea a scăpat aproape fără nicio zgârietură. Deși familia ei hotărăște să înceapă o viață nouă în Florida, amintirile o asaltează pe Mara, provocându-i episoade psihotice. În acest amestec straniu de nebunie și realitate, Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a vaăut vreodată, pare să se fi îndrăgostit de ea. Cât din aventurile Marei Dyer sunt vis și cât sunt adevăr? E doar o adolescentă care suferă de sindrom post-traumatic sau există ceva mai misterios în spatele închipuirilor ei?

Imagine similară

Cam pe aici se termină recomandările mele însă dacă voi credeți că și alte cărți își merită locul, nu ezitați să menționați! Poate anul viitor le acordăm o mai mare importanță! 

Also, nu uitați să fiți mai obiectivi, mai indiferenți pe alocuri, să vă bucurați de fiecare moment și să vă îndepliniți orice poftă!

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

 

Imagini pentru halloween png gif

4 gânduri despre “Top 5 cărți HOOROR din toate timpurile || Halloween Edition

  1. Am citit aproape tot 😊. As mai adauga in top Ghici ce-i in cutie, Casa papusilor, Jocul lui Gerald si sunt atat de multe..Multumesc pentru recomandari!

    Apreciază

  2. Sunt mândră că am citit 3 cărți din lista ta: IT (care are mai puține pagini în cea mai recentă ediție :)) ), Grădina cu fluturi (care a fost un thriller geniaaaal!) și Ghici cine moare primul. Și pot spune că le-ai ales foarte bine, chiar se potrivesc cu perioada asta ❤

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s