Știai? Nu știai! 6 lucruri despre „The Nun: Călugărița” – film

Hi, there. Ce-i drept cred că mai aveam puțin și uitam și de categoria aceasta ca și de „Ce faci când…?” dacă nu aveam să văd filmul acesta. La cinema. Dacă l-ați văzut și voi sunt mai mult ca sigură că în prezent, dacă nu v-ați documentat singuri deja, vă puneți tot felul de întrebări precum: unde, când, cum? Altfel fiind spuse cam acesta este scopul meu în postare de astăzi, de a vă informa. De ce? Pentru că așa cum diverse surse afirmă că e cel mai bun film horror din istorie, trebuie să știți că a fost produs în ROMÂNIA. 

Imagini pentru the nun bannerCâteva detalii despre

Pelicula urmărește un personaj demonic, sub înfățișarea unei călugărițe. Actorul Demian Bichir interpretează rolul unui preot trimis de Vatican să investigheze moartea misterioasă a unei călugărițe. 

Cu alte cuvinte, să trecem la treabă: 

1. Scenele au fost realizate în întregime în România în diverse locații în vara anului 2017. S-a filmat timp de aproximativ o săptămână, atât în exterior, cât și în interiorul Castelului Corvinilor. Alte locații impunătoare au fost: Sighișoara, Palatul Parlamentului, Castelul Bethlen din Criş și în tunelele de la Mogoşoaia. „The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire” s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 53,5 milioane de dolari în weekendul premierei, potrivit Reuters.

2. Dat fiind faptul că în România se interzice filmatul în Biserică, echipa de producţie a construit o biserică asemănătoare cu Mânăstirea Sfânta Cârţa pe platourile Castel Film, în Izvorani, lângă Bucureşti. Construcţia bisericii a durat doar 7 săptămâni. O altă construcție a mai fost un cimitir, în curtea Castelului Bethlen, plin cu pietre funerare degradate, cruci şi clopote de mormânt.

 

3. În timpul filmărilor cast-ul s-a lovit de câteva fenomene cu iz paranormal. Spre exemplu în timp ce se filma o scenă tensionată la Palatul Mogoşoaia, regizorul Corin Hardy a avut o întâlnire supranaturală cu ceea ce el crede că ar fi fost fantomele a doi soldaţi români intrigaţi de producţie: „Chiar dacă sunt un fan al genului horror şi mi-am petrecut toată viaţa creând monştri, în sinea mea sunt un sceptic care încă aşteaptă momentul în care mă voi întâlni cu o entitate supranaturală pe care s-o consider reală… şi exact asta mi s-a întâmplat în fort. Monitoarele nu se aflau pe coridor, ci într-o cameră complet izolată şi întunecată. Fiindcă mişcarea camerei necesita un dolly lung, acesta era poziţionat încă de la intrarea pe coridor şi până la ieşire. Am intrat în camera monitoarelor şi am văzut doi tipi aşezaţi pe scaune în stânga mea, i-am salutat şi m-am aşezat cu spatele la ei, urmărind monitoarele timp de 15 minute în timpul filmării. Eram entuziasmat că filmarea a ieşit bine şi m-am întors ca să-i întreb dacă au văzut că ieşise perfect. Însă nu se mai afla nimeni acolo. Şi nici scaunele nu existau“. Totodată înainte de începerea filmărilor, întreaga echipă de producţie a primit binecuvântarea unui preot ortodox, Părintele Cosmin, la Castelul Corvinilor. În ziua în care Preotul Cosmin trebuia să ajungă la castel, echipa a fost împiedicată să ajungă pe platouri din cauza unei turme de capre care bloca drumul. O altă întâmplare stranie a fost că în drum spre Criş, echipa a simţit un miros apăsător de ars în acelaşi punct al drumului, în fiecare zi, fapt pentru care nu a existat nicio explicaţie.4. Măicuța Oana interpretată de actriţa de origine română Ingrid Bişu, a recunoscut că s-a simţit atrasă de rol pentru că în copilărie a cochetat cu ideea de a deveni călugăriţă. Pe platourile de filmare, Ingrid a avut mereu la îndemână căşti pentru a asculta rugăciuni. Peste 150 de români au lucrat la film, pe lângă figuranți și cascadori.

download
Măicuța Oana

5. Machiajul Călugăriţei Demonice a fost realizat manual şi a durat aproximativ trei ore pentru a fi aplicat. Gilham a mărturisit că prima dată când a văzut-o pe Bonnie Aarons complet costumată şi machiată a fost de-a dreptul îngrozită. Și Taisei Farmiga i s-a părut tulburătoare prezenţa ei: „Mi-am dat toată silinţa, mai ales noaptea, să nu-mi dau voie să mă gândesc că acel chip demonic va veni către mine“. Aarons este încântată că a reuşit să aibă un asemenea impact chiar şi asupra colegilor ei: „Asta îţi doreşti întotdeauna ca actor, să te strecori în mintea publicului. Ador faptul că oameni din toată lumea m-au căutat pentru a-mi spune că sunt bântuiţi şi au coşmaruri din cauza Călugăriţei Demonice“. 

 

 

6. Amuzâdu-se pe acest subiect, dar şi ca o trimitere ironică, directorul de producţie de la Castel Film, Cristian Bostănescu, a declarat: „Dacă aş fi la frâiele acestei ţări, aş marşa foarte tare pe ideea: «Vai, ce ţară frumoasă şi de groază avem». E un brand de ţară totuşi“.

Imagini pentru halloween png

Am fost mai mult decât încântată să scriu acest articol pentru că susțin și cred cu tărie că locurile din țara noastră merită promovate. Ce s-a petrecut în doar câteva săptâmni la noi a dus la încoronarea pe timp îndelungat a filmului „The Nun”. Imagine similară

Pe final trebuie să menționez câteva filme de același gen care au o oarecare legătură între ele atât ca subiect, cât și ca actori care au ales să joace în distribuția lor: „Annabelle”, „Annabelle 2”, „The Conjuring” şi „The Conjuring 2”. 

Sursa: Reality Watching

 

Vă cuprind! 

Maxim Ioana

 

 

3 gânduri despre “Știai? Nu știai! 6 lucruri despre „The Nun: Călugărița” – film

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s