Antidepresiv – Ioana Duda || Recenzie

Imagini pentru antidepresiv de ioana duda

Editură: Herg Benet

Autor: Ioana Duda

Nr. pagini: 160

An apariție: 2018

SINOPSIS

Ce mai faci? Ești bine? Spune, ești bine? Ce te doare? Sunt aici, nu te teme. Ce îți dorești? Întreabă și spune toate astea. Spune ce simți. Spune mereu adevărul. Privește-te în oglindă și spune-ți adevărul, oricât ar durea. Vei fi liber. Adevărul e frumos, limpede, te eliberează. Timpul nostru, aici, e scurt. Nimeni nu ne garantează că apoi mai există ceva. Asta, viața asta, de acum, e tot ce știm și avem. Nu irosi timpul.

41980174_293450241385334_6412953465093357568_n.jpg
Cazanele Dunării

DESPRE AUTOARE

 „Și mi-am dat seama cât de norocoasă sunt că încă pot să văd soarele, copacii, să o pup pe mama și să îi spun că o iubesc.
Prietena mea cea mai bună mi-a dat numărul unui psihoterapeut. El m-a «deblocat». Mi-a spus, acum aproape patru ani: «Scrie». Și am început. De atunci nu m-am mai oprit. A fost ca și când am început să curg din mine.

Am explodat. Și o fac în fiecare zi. Respir. Mănânc. Iubesc. Rănesc. Părăsesc. Fac sex. Fumez. Beau. Ca să scriu. E cauza mea finală. Mă scriu. Și sper să mă opresc doar când o să mor. Și asta pentru că nu știu dacă dincolo ne dau ăștia laptop, sau telefon, sau hârtie și pix ca să putem scrie. Dacă o fi dincolo.”

Alte romane ale autoarei

 

RECENZIE

În primul rând încep prin a vă ura mult succes în noul an școlar! Îmi doresc pentru voi tot ceea ce îmi doresc pentru mine și anume un an plin de realizări, progrese și împliniri! 

Și cum partea de introducere se scrie cel mai greu menționez faptul că nu am mai citit ceva de câteva zile și că m-am tot ținut să scriu mai întâi la „Antidepresiv” până să încep o altă carte. Acum, ce să vă zic? Că nu am mai citit nici un autor roman contemporan de curând și că pe această carte am ales-o doar pentru că mi-a plăcut enorm de mult coperta?

„Liniștea vine din contactul cu tine și acceptarea a ceea ce ești. Iar evoluția presupune strădania permanentă de a deveni cea mai bună versiune a ta.”

Mpăi, da. Bănuiesc că nu mai apar un blogger atât de bun acum. Dar cu siguranță romanul acesta mi-a întrecut așteptările. Adică cu siguranță acesta a fost bun. Minunat de bun! De ce? Păi pentru că a fost romanul care a deschis fix rana pe care am încercat să o acopăr atât de tare. Pentru că m-a făcut să îmi dau oarecum un hint la viață și la activități. Să cuget și să îmi dau seama că de fapt, merit. 

„Judecăm ușor, iertăm greu și iubim tot mai puțin. Nu. Nu suntem singuri. Ne-am însingurat.”

Recenzia de astăzi  nu va fi doar o recenzie a unei cărți pe care cumva am citit-o. Va fi de fapt o morală pe care eu însămi mi-am ținut-o în timpul călătoriei mele cu trenul, pentru că da, am citit-o în câteva ore. Și v-aș spune că a fost o lectură ușoară, lejeră, dar nu este așa. A fost o lectură care mi-a trezit amintiri, sentimente și întrebări. 

Asta cred că trebuie să înțelegem noi, toți oameni. Că viața noastră începe acolo unde decidem să ne punem întrebări. Acolo unde întrebările își găsesc un răspuns firesc, normal, concis. Sau poate că nu? Poate că pentru câteva ore, zile, luni ai nevoie de o pauză și atunci totul este înregulă. Pentru că fiecare trebuie să își găsească echilibrul. Și atunci când o vei face, vei mai mult decât mulțumit de ceea ce poți și vrei să faci de fapt. 

„Eu sunt singura constantă a vieții mele. Cu mine va trebui să trăiesc până la adânci bătrâneți.”

Mulțumesc, draga noastră că ai rupt fragmente din tine și te-ai descărcat pe o foaie. Pe texte pe care ai decis să ni le oferi nouă. Pe bucăți din tine care să ne facă să deschidem și noi ochii. Mulțumiri! V-am strecurat printre rânduri citate pe care eu am ales să le reliefez și să le accentuiez. 

Depresie. Durere. Disperare

Una peste alta nu a însemnat doar o carte pe care să o recenzez. A fost o lectură pe cinste plină de experiențe fie ele reale sau nu dar care undeva, concretizate ar putea fi într-un anumit moment coșmarul fiecăruia dintre noi. Așa că până una alta alege să bei un vin bun, să mergi la teatru și să te împlinești pe tine. Și așa cum autoare ne spune „Fă dragoste. Simte viața cum curge prin tine. Taci mai mult. Ascultă mai mult. În tăcere te vei auzi cel mai bine. Nu mai lupta. Abandonează-te. și, cel mai important, visează. Niciodată, orice s-ar întâmpla, nu uita să visezi”, fii în concluzie tu! 

RATING

5/5 fără alte comentarii și cu o dorință pură de a citi și celelalte romane ale autoarei.

Imagini pentru 5 stars

COLABORARE

Imagine similară

Am primit manuscrisul încă de cum a apărut prin intermediul colaborării cu Editura Herg Benet cărora le mulțumesc enorm de mult pentru toate aceste lecturi delicioase și pentru faptul că promovează și selectează unii dintre cei mai buni autori români.  

Romanul poate fi achiziționat de aici.

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gânduri despre “Antidepresiv – Ioana Duda || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s