Până ne vom revedea… – Renee Collins || Recenzie

Imagini pentru pana ne vom revedea

Editură: Corint, Leda Edge

Autor: Renee Collins

Nr. pagini: 320

An apariție: 2016

SINOPSIS

Cluburi rurale și petreceri în grădină. Ultimul lucru pe care și-l dorește Cassandra e să petreacă vacanța dinaintea ultimului an de liceu izolată într-un orășel plin de snobi din Massachusetts, pe țărmul oceanului. Cass tânjește după dramatism și aventură, lucruri greu de găsit în acel loc, unde se simte prinsă ca într-o capcană.

Dar când un străin încântător apare pe plaja privată a familiei ei, susținând că este proprietatea lui – și că sunt în anul 1925 – , Cass este atrasă într-un mister vechi de aproape o sută de ani. În vreme ce caută răspunsuri în prezent, Cass descoperă un adevăr care pune viața lui Lawrence în pericol. Nu va mai conta din ce secol vine el, dacă nu va mai trăi până mâine.

Disperată să-l salveze pe băiatul care înseamnă totul pentru ea, Cassandra trebuie să găsească o cale de a schimba istoria… sau să riște să-l piardă pe Lawrence pentru totdeauna.

RECENZIE

Ziua bună, dragii mei! Cu ce vă mai lăudați voi? Eu doar cu un program încărcat. Am grăbit puțin cursurile de legislație motiv pentru care maratonul de 3 recenzii succesive a fost întrerupt luni dacă îmi amintesc eu bine. Nu mă înțelegeți greșit, cartea atunci am terminat-o.

Adică în doar câteva ore pentru că nu am putut să o las din mână. Parfumul de epocă m-a lovit așa cu aproape 1925 la oră pentru că eu nu citisem sinopsisul cărții când am cerut-o de la editură. Știam că este un roman de dragoste menit să mă sensibilizeze enorm de mult, dar doar atât.

Și așa a și fost. Dar pe deasupra s-a transformat și într-o plăcere nebunească de a alerga în rezolvarea misterului în care cei doi iubiți trebuie să se avânte pentru a se salva unul pe celălalt.

The reason most people never reach their goals is that they don't define them, or ever seriously consider them as believable or achievable. Winners can tell you where they are going, what they plan to do along the wa.png

Din păcate, sau din nepăcate, Cassandra este nevoită să își petreacă vacanța de vară alături de familia ei într-un orășel aflat pe țărmul oceanului. Lucrurile aparent sunt extrem de plictisitoare însă când aceasta încearcă să se sustragă de la o petrecere, întâlnește pe plaja privată un băiat ce susține că proprietatea este de fapt al lui. Astfel se ridică misterul și entuziasmul lui Cass de a petrece timpul alături de Lawrence, băiatul din 1925.

De aici, treptat, se naște o poveste sinceră de dragoste, bazată pe trăiri fizice, sentimente și luptă. O luptă pe care atât Cassandra o duce în vederea modificării istoriei cât și Len care face tot posibilul de a se afla în preajma persoanei iubite. Aproape un deceniu îi despart, dar oare de ce e nevoie să rămână împreună? Rămân amintirile și visurile șoptite unul altuia în clipele tandre? â

Ce e cert este faptul că împotriva timpului, nu reușește nimeni să izbutească.

Sound Mountain (1).png

N-aș putea să vă explic intensitatea emoțiilor pe care le-am simțit o dată cu personajele și cu acțiunea care practic parcă mi se rula în fața ochilor exact ca un film vechi. A fost nemaipomenită senzația! A fost minunată povestea!

Un roman plin de încărcare emoțională. O iubire ce ilustrează diferențieri sociale și cât de mult conta clasa socială în secolul XX. Sustras dintr-o relație aranjată de către familii în interese ale mafiei, Lawrence se autodescoperă prin intermediul întâlnirii cu Cassandra, urmând ca cea din urmă să afle în final pe care drum o va apuca.

Un întreg proces al maturizării exemplificat prin puterea de sacrificiu, dragostea față de aproape și sinceritatea cu care cei doi se alintă. Dragoste secretă și ulterior interzisă din cauza intereselor familiei băiatului.

Finalul a fost picătura care mi-a făcut sufletul să se spargă în mii de bucățele. Izbitor. Imposibil. Desăvârșit. Și totuși pe alocuri gărbit. Mi-ar fi plăcut ca autoarea să insite puțin mai mult pe anumite fragmente. Să nuanțeze mai mult prezentul atât prin trăirile Cassandrei cât și prin cele ale lui Lawrence. 

Una peste alta este exemplul perfect de roman de dragoste contemporan (sau nu) pe care trebuie să îl citiți. Să vă luați liberă o zi, doar pentru voi, să savurați o poveste nemaintâlnită alături de o cafea sau poate, de ceaiul preferat. Treat yoursel first!♥

RATING

Imagini pentru 4 stars

4/5 fără explicația pe care mi-ar fi plăcut să fie mai detaliată a finalului

COLABORARE

Imagini pentru editura corint

Am avut parte de această lectură minunată prin intermediul colaborării cu Editura Corint cărora le mulțumesc pe toate căile posibile și imposibile că sunt alături de mine. 

Cartea poate fi achiziționată atât de pe site-ul editurii (aici) cât și de pe librăriile online partenere. 

P.S! Nu uitați de pachetul promoțional pe care editura ni l-a pus spre achiziție zilele acestea! 

⇓⇓⇓

klk.png
click pe poză pentru a comanda

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

3 gânduri despre “Până ne vom revedea… – Renee Collins || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s