Dorothy trebuie să moară – Danielle Paige (Prima carte/ seria „Eliberarea Ținutului Oz”) || Recenzie

Imagine similară

Editură: Corint, Leda Edge

Nr. pagini: 480

Autor: Danielle Paige

An apariție: 2018

SINOPSIS

Amy Gumm este o adolescentă inteligentă, care avea deja suficiente probleme în Kansasul natal și fără să fie silită să supraviețuiască unei tornade. Iar atunci când furtuna o aruncă într-un tarâm magic în care lucrurile par să fi scăpat de sub control, viața sa o ia cu totul razna. În curând, tânăra se vede târâtă în mijlocul unui adevărat razboi civil care se poartă în ținutul Oz între popoarele asuprite și cei care îi sunt loiali lui Dorothy Gale, care nu mai e, nici pe departe, inocenta și drăgălașa fetiță pe care credeam că o știam cu toții din romanul lui L. Frank Baum, Vrăjitorul din Oz.

O aventură palpitantă, un thriller în care forțele revoluționare ale Ordinului Celor Răi se confruntă cu o tirană nemilostivă și plină de cruzime. Concluzia rebelilor e una singură: DOROTHY TREBUIE SĂ MOARĂ!

RECENZIE

Cred că deja pot să zic că fac un marton. 3 recenzii în 3 zile. Până acum 2/3, vedem cu ce apar și mâine. V-am spus că profit de zilele aceastea, motiv pentru care iată-mă din nou, cu o nouă recenzie. „Dorothy trebuie să moară” este cartea de care m-am ferit oarecum din bibliotecă. Habar nu am de ce, probabil din cauza numărului considerabil de pagini (480) sau poate pur și simplu din cauza poveștii. 

Dacă v-am mai spus, dacă nu aflați acum, eu nu citesc sinopsis-ul de pe spatele cărții. Rareori și de obicei după ce primesc deja cartea. „Dorothy trebuie să moară” a avut însă coperta care a strigat după mine „alege-mă pe mine, pe mine”. Și așa a și fost.O am de câteva săptămâni, mi-au trebuit câteva săptămâni să ajung la ea și am terminat-o în aproape 2 zile. Spun aproape pentru că în prima zi am citit doar vre 100 și puțin de pagini, iar  mai apoi pe restul.

Paige împrumută personajele lui Frank Baum și le răstoarnă comportamentele pe dos. În ideea în care da, ce a fost bun până acum se va transforma în rău și viceversa. Dar mare mi-a fost surprinderea când am văzut că nu Dorothy este personajul principal al cărții, ci Amy. 

Amy Gumm este sătulă până peste cap de viața pe care o duce în rulota care ar trebui să îi fie casă. Cu o așa mama precum o are și cu niste prieteni pe care de fapt nu îi are aceasta este mai mult decât împăcată cu ideea că tornada a trimis-o într-o altă lume, departe de casă. Într-un alt univers, în care ea nu credea dar care aparent a fost pregătit dintotdeaua pentru venirea ei. 

Including limited edition shoes.

Curând aceasta trebuie să își accepte destinul și să schimbe lumea pe care așa cum o știa ea din cărți, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea este acum întoarsă cu susul în jos. Încrederea este o valoare pe care foarte greu o poți oferi în acel loc. Dar oare va lupta ea pentru cei Buni sau pentru cei Răi?

O întreagă aventură o aștepta aparent pe Amy din Kansas și la fel m-a așteptat și pe mine pentru că nu am crezut nici măcar o secundă că voi duce lectura într-un timp util până la capăt. Dar n-a fost să fie așa. A fost stilul autoarei cel dinamic, voios, plin de umor pe alocuri care m-a făcut să dau pagină cu pagină și să descopăr cu sufletul la gură caracterul mizerabil pe care îl are acum Dorothy Gale. 

De la pozitiv la negativ nu este decât o linie subțire despre care autoarea noastră ne vorbeste exemplificat pe personajele sale. Mi-a fost dat să descopăr un thriller nemaipomenit în care cruzimea și fala trebuie pedepsite. În care lumea trebuie să își recapete personalitatea și să se revolte. 

fruit lovers

Precum rebelii. 

Aș putea să înșirui mult mai multe despre subiect însă mi-ar plăcea din toată inima să mergeți și să descoperiți voi universul creat și retușat de Paige. Unele personaje vă vor surâde cum ar fi Dorothy, Toto, Glinda și mulți alții, dar altele poate vă vor fi necunoscute. Cert este că nu trebuie să aveți încredere în nimeni pentru că până la urmă toată lumea ajunge în același punct și la aceeași concluzie: Dorothy trebuie să moară.

RATING

kkk

5/5 pentru o altă minunăție de roman. Aștept cu nerăbdare continuarea pentru că abia de acum magia seriei iese la ivală. iar Amy își va înfrunta în cele din urmă destinul. 

COLABORARE

Imagini pentru editura corint

Din nou trebuie să mulțumesc Editurii Corint atât pentru exemplar cât și pentru inițiativa de a mai traduce o altă serie minunată! 

Cartea poate fi achiziționată de aici și de pe site-ul librariilor partenere.

V-am cuprins! 

Maxim Ioana

6 gânduri despre “Dorothy trebuie să moară – Danielle Paige (Prima carte/ seria „Eliberarea Ținutului Oz”) || Recenzie

  1. Recunosc ca si eu ma feresc de ea, desi imi place coperta. Rectific. Ma feream. Acum chiar o sa o iau in considerare serios. M-ai castigat complet la cuvantul thriller :)) Dorothy, o sa vad si eu de ce trebuie tu sa mori! :))

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s