Recomandare serial #5 – Siren (2018 – prezent)

Hi, thereee. Mă înscriu și eu la secțiunea mult abuzată de către Alina și anume cea legată de seriale împreună cu o recomandare a unui nou plot care pe mine m-a surprins într-un mod fooaaarte plăcut. 

Serialul despre care eu vă voi vorbi astăzi se numește Siren – Sirena și a fost difuzat începând cu 29 Martie 2018 pe canalul Freeform în America.

Imagini pentru siren freeform

Serialul urmărește povestea lui Ryn (Eline Powell), fata misterioasă care odată cu întoarcerea ei din larg va confirma legendele orașului Bristol Cove și va stârni haos. Poate că noi credem că sunt doar mituri dar undeva, acolo, cineva, are grijă să se ocupe de ceea ce noi numim pure legende, să le captureze și să le aducă aici. 

Da, ați ghicit. Oameni vor vrea să facă experimente iar lucrul acesta va deveni evident atunci când tânăra sirenă își va face apariția pentru a-și căuta sora pierdută. 

Imagine similarăTrebuie să recunosc că trailer-ul a cam băgat ceva spaimă în mine iar la primul episod evident că m-am uitat seara. O alegere nu atât de bună la momentul respectiv. Nu, nu este un serial de groază, a fost doar un șoc pentru mine. 

Dacă din animații și povestiri știm că sirenele erau făpturi pure, făcătoare de bine și ajutătoare, serialul nostru îmbină basmul cu mitul marinarilor care erau acapărați de cântecul acestora, cântec ce îi ademeneau în larg și îi atrăgeau spre moarte. Iar combinația asta a fost oarecum șocantă pentru mine, de la H2O – Adaugă apă la Siren, e o diferență de ceva colți și multă crimă.

 

Imagine similară
Dubios, da, știu.

 

După mine scenariul a fost bine scris, întâmplările au fost bine evidențiate și nu în ultimul rând suspansul a fost la el acasă. Poate nu te prinde din primul episod, dar apoi îți arată ele personajele cum stau treburile. Mici obiecții la interpretările actorilor, pe ici pe colo s-au sezisat, sau cel puțin eu am sesizat câteva pasaje în care ei erau poate amuzați sau chinuiți la modul Jace Wayland din Shadowhunters dacă știți ce zic. Poate că aceste detalii se remarcă și din cauza faptului că unii dintre actori sunt tineri, noi în cele ale cinematografiei dar cu siguranță vor evolua pe parcursul acestui serial. 

Spun unii pentru că cu siguranță pe Gil Birmingham îl veți recunoaște din Twilight, Transformers, Banshee și multe alte filme/ seriale. La fel și pe Fola Evans-Akingbola poate din Game of Thrones. De asemenea actorul principal, Alex Roe e cunoscut pentru rolul său din Al cincilea val. 

Imagine similară

        În momentul de față serialul nostru înregistrează 7,2 stele pe IMDb iar sezonul 1 este difuzat pe HBO, HBO 2 și HBO 3. Sezonul 2 este programat pentru februarie 2019 și va avea 16 episoade.

Câteva poze

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce încerc eu să vă conving de fapt aici este că serialul este foarte, foarte bun. Are o poveste bună, dezvoltată într-o manieră originală bine pusă la punct la care contribuie actori buni, vizibil implicați și care cu siguranță își va pune amprenta asupra ta. Are un aer fresh plin de crimă, dramă, mister și în final, așa cum îmi place mie, fantasy. 

Primește fără doar și poate 5 steluțe de la mine și este așteptat cu sufletul la gură să revină cu sezonul următor.

 

Voi ce seriale fantasy, drama nou apărute mai știți? 

Maxim Ioana

Reclame

2 gânduri despre “Recomandare serial #5 – Siren (2018 – prezent)

  1. Și pe mine m-a înspăimântat trailer-ul un pic. Nu știu sigur dacă o să mă apuc de el curând, pentru că acum mă uit la Hannibal și nu mă opresc până nu îl termin :)) Dar e pe listă.

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s