Recomandare serial #4. The Frankenstein Chronicles (2015 – prezent)

Era și vremea să vă recomand un nou serial. Chiar dacă nu am mai postat de mult pe blog, să stiți că nu am tras chiulul. Am urmărit diverse seriale și voi reveni în curând cu recomandări pentru fiecare în parte.

Astăzi este rândul serialului The Frankenstei Chronicles să fie adus în atenția voastră.

img

Serialul urmărește povestea unui detectiv, numit John Marlott ( interpretat de Sean Bean ) care pe parcursul anchetării unei dispăriții descoperă pe malul unei ape o creatură foarte ciudată formată din mai multe componente cusute cap la cap. Apropiindu-se de aceasta are impresia că această creatură îl apucă de mână, în ciuda aspectului ei încropit. Ignoră fenomenul straniu, dând vina pe halucinațiile cauzate de boala care i-a răpit familia, sifilisul.

kte4ea9pm7uj9kj3in7goimznur

Înainte de a viziona acest serial, am avut impresia că doctorul Frankenstein va fi interpretat de către Sean Bean. Ei bine, m-am înșelat. Frankenstein nu va fi interpretat de nimeni, pentru că este un personaj fictiv. Cu toate acestea, în serial vom putea afla povestea care a dus la crearea poveștii acestui personaj de la Mary Shelley însăși.

Descoperim astfel că Frankenstein s-a născut din urma trăirii unei experiențe traumatizante din tinerea scriitoarei, atunci când a asistat în persoană la încercarea unui medic de a sfida moartea.

Se pare că inspirat de poveste și de tratatele de galvanism ale vremii, un nebun, medic amator, tranșează cadavre de copii și le încropează, încercând să sfideze la rândul său moartea. Trăind într-o vreme în care medicii aveau nevoie disperată de cadavre pentru a putea analiza enigmele corpului uman, John Marlott este însărcinat de către un om important din guvern să ancheteze apariția misteroasă a corpului alcătuit din mai multe bucăți.

Urmând firul indiciilor și a opiniilor primite de la Lordul Daniel Harvey, John Marlott pornește pe urmele nebunului, înainte ca un scandal monstruos să se nască și să pericliteze activitatea medicilor din acea vreme.

Serialul mi se pare foarte inteligent, abordând teme destul de profunde și importante. Scenele au un efect vizual destul de grotesc, iar din cauza aceasta nu l-as recomanda persoanelor sub 16 ani și care nu suportă să vadă sânge/organe/cadavre. Cu siguranță regăsiți toată această gamă de grotesc în acest serial, însă nu la fel de mult ca în serialul Penny Dreadful.

Concluzie? Recomand!

Voi ce alte seriale în acest gen cunoașteți? Cred că dezvolt un apetit ciudat pentru felul acesta de seriale cu substrat psihologic, dar și cu o oarecare urmă de horror/grotesc în ele.

 

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s