Duetul nostru întunecat – Victoria Schwab || Recenzie

Imagini pentru duetul nostru intunecat

Autor: Victoria Schwab

Nr. pagini: 512

An apariție: 2017

Editură: Herg Benet, Teen Fiction 

SINOPSIS

Lumea se află în pragul distrugerii. Iar ei, la fel.
Lui Kate Harker nu îi este teamă de monștri. Îi vânează. Și se pricepe al naibii de bine la asta.
August Flynn și-a dorit cândva să fie uman. Dar are un rol de jucat. Și îl va juca, indiferent de consecințe.
Lupta a început.
Monștrii câștigă.
Kate va trebui să se reîntoarcă în Verity. August va trebui să îi permită să intre. Și un nou monstru așteaptă ‒ unul care se hrănește din haos și aduce la suprafață demonii interiori ai victimelor sale.
Ce va fi mai greu de supus: monstrul pe care îl înfruntă sau propriii lor monștri?

RECENZIE

Ziua bună, dragilor! Bine v-am regăsit după ceva vreme de tăcere. De ce? Ei bine în cele ce urmează o să aflați sau mai mult de atât vă veți da seama și singuri. Vin astăzi în fața d-voastră pentru a vă prezenta deznodământul seriei „Monștrii din Varity” implicit finalul poveștii dintre August și Kate. Recenzia primului volum o veți găsi aici.

Dacă primul volum l-am devorat…ei bine, la cel de-al doilea m-am chinuit nespus. Nu mă întrebați de ce, ce s-a întâmplat, cum și de ce dumnezeu sfântul mi-a luat atât să citesc practic 500 de amărâte de pagini. A durat..chiar a durat. Romanul aici de față m-a băgat într-un Reading Slump grav, motiv pentru care luna martie a trecut cu nerușinare pe lângă mine fără ca eu să fi citit ceva. 

M-am luptat cu această poveste până la saturație și într-un final după săptâmâni de chin am reușit să o dau gata.. în 2-3 zile. Dubios, da știu. Dacă mă întrebi pe mine aș spune că din cauza timpului s-au petrecut toate astea. Recunosc și admit faptul că din vara anului trecut și până acum am pierdut detalii din primul volum, motiv pentru care „Duetul nostru întunecat” a fost practic aproape imposibil de citit. 

Dacă primele 200 de pagini au fost citite pe parcursul a… 2 sau poate chiar 3 săptămâni (dacă nu mai mult), de la jumătatea cărții încolo lucrurile au început să se lege și lectura să meargă mai rapid. Ca să fiu onestă, nu am mai pățit lucrul acesta cu vreo carte iar singurul motiv pentru care nu am abandonat lectura a fost pentru că am o treabă de făcut și o responsabilitate de dus aici, pe blog. 

Contra tuturor spuse, în continuare apreciez originalitatea autoarei și modul de transpunere a evenimentelor. Astfel romanul este împărțit în 4 părți, versuri intitulate astfel: 

Versul întâi – VÂNĂTORI DE MONȘTRI                                                                                              Versul 2 – MONSTRUL DIN MINE                                                                                                        Versul 3 – UN MONSTRU ÎN ADÂNCUL INIMII                                                                                Versul 4 – UN MONSTRU DEZLĂNȚUIT

Găsindu-și refugiul în Prosperity, Kate luptă pentru a deveni mai bună și pentru a-și atinge singurul ei scop: să extermine orice monstru. Așa cum titlul primului vers ne induce, aceasta va lupta alături de „Paznici” în noul ei cartieri, însă până când? Până când va ceda chemării și se va întoarce de fapt și de drept acolo unde îi este locul. Cu ce preț? Și cu ce motiv? 

Mâncătorul de haos: „un lucru al întunericului, precum Corsaii; un vânător singuratic, ca un malchai. Era o armă, un lucru de distrugere absolută.” 

August rămâne în Variety și luptă alături de BIF pentru a face din lume un loc mai bun. Antrenament după antrenament, bătălie după bătălie, acesta menține echilibrul atât în lupta contra monștrilor cât și în lupta contra oamenilor. 

Dar lucrurile se schimbă și din disperare, Kate se întoarce în cartier și cere ajutor pentru a termina acest nou monstru, această umbră care se hrănește cu violență și frică, intrând în mințile tuturor și controlându-i pentru a se întoarce unii împotriva celorlalți. Cum o va primi echipa BIF și prin ce teste va trebui să treacă aceasta veți afla cu siguranță o dată cu parcurgerea romanului. 

Taman peste pupăză, alături de cele două perspective (Kate/August) se alătură și Sloan, malchaiul însetat de răzbunare care vrea să supună rând pe rând orașul împreună cu Alice, mâna sa dreaptă. 

Prin finalul acestei serii îmi dau seama că autoarea se hrănește și ea cu ceva neomenesc, mai exact cu lacrimile cititorilor. Să vă spun drept da, v-am prezentat o duologie cu final  lacrimogen. O poveste spusă din mai multe perspective, o poveste unde în cele din urmă s-au reîntâlnit speranța, încrederea, câștigul. 

Închei aici cu un sfat: ciți cărțiile din serii în continuarea lor. Așteptați pentru ele, nu faceți aceeași greșeală ca mine. Nu riscați să stricați un roman bun! Nu vă pierdeți în detalii! 

RATING
3
3/5 
steluțe pentru acest volum
5/5 pentru toată seria
O poză ce ilustrează foarte bine finalul cărții! La colț cu tine! sursa: tumblr.

 O zi bună!

Maxim Ioana

 

 

 

 

.

Reclame

2 gânduri despre “Duetul nostru întunecat – Victoria Schwab || Recenzie

  1. Pentru că poate o să citesc și eu cândva duologia, am ales să citesc recenzia printre rânduri. Și mă bucur că ai spus exact ce credeai despre carte. Ai fost sinceră și acest lucru e de apreciat.

    Lecturi plăcute să ai! ❤

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s