Recomandare serial #3 Miss Fisher’s Murder Mysteries (2012 – 2015)

Miss Fisher’s Murder Mysteries este un serial australian, bazat pe serie de cărți pe care încă nu am citit-o. Acțiunea este plasată în perioada 1920, iar personajul principal este Phrine Fisher, o femeie trecută de prima tinerețe, dar plină de jovialitate și de surprize.

Phrine este detectiv particular, iar fiecare episod este bazat pe rezolvarea unei crime apărute în orașul Melbourne. Întâmplarea face că Phrine ajunge să fie chemată să ancheteze cazuri preluate deja de către detectivul Jack Robinson și ajutorul acestuia, Hugh Collins.

Miss-Fisher-and-Jack-from-season-1-episode-8

Chiar dacă fiecare episod are plotul său, acțiunea începe la un moment dat să urmeze un plot secund, cel al anchetării morții surorii lui Phrine Fisher, cu mulți ani în urmă. Suspansul atinge cote maxime, atunci când aflăm că e posibil ca ucigașul acesteia să fi evadat din închisoare.

Serialul mi se pare genial, eu nemaivăzând ceva atât de plin de umor, suspans și momente tensionate pe alocuri de multe vreme. Phrine, interpretate de Essie Davis, este fermecătoare. Costumele și locurile filmărilor îți iau ochii, fermecându-te. Acțiunea nu duce lipsă de confruntări, lupte armate sau corp la corp cu inamicii. Totul este presărat cu umor de bun gust și priviri pline de dragoste între Jack și Phrine.

miss_fisher_hero

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că se abordează subiecte legate de poziția femeii în anii 1920 și înfrânările acestora. Astfel, prietena cea mai bună a lui Phrine se dovedește a fi lesbiană, menajera acesteia este o creștină îndrăgostită de un protestant care alege să dea curs dragostei, în detrimentul sfaturior oferite de duhovnicul ei. Phrine adoptă o fetitiță care îi amintește de sora sa. Aceeași femeie detectiv este plină de surprize: știe să tragă cu arma, conduce la viteze nebunești, poartă mereu un cuțit bine ascuns la ea, escaladează pereți pentru a ancheta casele suspecților, vorbește diferite limbi străine și învață femeile să se apare prin intermediul unor tehnici marțiale. Cum să nu iubești acest caracter după o astfel de descriere?

miss-fisher-cast.jpg

Vă recomand cu drag acest serial, în ciuda faptului că are doar 3 sezoane. Eu cred că ar fi meritat mult mai multe, dar este destul de dificil de continuat seria, ținând cont că atrița principală a fost relocată la Londra.

Voi ce alte seriale de acest gen cunoașteți? Lăsați-mi recomandările voastre în comentarii.

Reclame

2 gânduri despre “Recomandare serial #3 Miss Fisher’s Murder Mysteries (2012 – 2015)

  1. Vazut tot…placut mult. Mie imi plac f. mult : ”A Touch of Frost”…”Vera”..”Midsomer Murders”…”Rizzoli & Isles”…”Inspector Lynley”… ”Inspector Dagliesh”, etc, Britanice mai mult, astea ce le-am scris toate sunt pe baza onor carti. Mai imi plac seriale istorice si sitcom-uri, ma rog, unele.

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s