9.58 Povestea celui mai rapid om din lume – Usain Bolt | Recenzie

Astăzi vin către voi cu o recenzie pentru o carte din domeniul sportului. Auzisem de Usain Bolt mai mult din glumele de pe 9gag decât de la televizor ( de vina o fi proasta promovare a valorilor prin intermediul acestui canal). Știam că a doborât recordul de cel mai rapid om din lume, dar nu mă gândisesem niciodată să mă documentez câtuși de puțin despre această reușită a sa.

Usain_Bolt_Carte_Povestea_mea_recenzie(2).jpeg

Cartea  prezintă povestea ascensiunii lui Usain Bolt, un copil sărac din Jamaica în vârful celor mai cunoscuți sportivi din lume. Fiecare capitol prezintă o mică parte din viața sa și motivația care l-a făcut să continue antrementele pentru competiții.

Înainte de a citi cartea am fost tentată să cred că Usain este un sportiv desăvârșit, care caută să facă totul bine planificat și cu rigorizatete. După primul capitol am realizat acesta este mai degraba în prima parte a cărții un pierde-vară. Marele sportiv de astăzi datorează totul părinților și profesorilor din școala generală care s-au luptat să îl țină pe linia de plutire a antrenamentelor.

Usain_Bolt_Carte_Povestea_mea_recenzie(3).jpeg

Mi-a plăcut mult cartea pentru că arată care sunt trăirile unui sportiv atunci când se află în competiție și sacrificiile pe care acesta trebuie să le facă pentru a se păstra în topuri. Usain atinge și subiecte mai sensibile, cum ar fi dopajul sau anumite practici din propria țară pe care le condamnă.

Prin intermediul acestei cărți am descoperit o bucățică din cultura jamaicană. O familie în Jamaica poate fi repreznetat de un tată și mai multe soții. Viața și lucrurile materiale au un cu totul alt sens, oamenii par a fi mai relaxați, iar comunitatea dintr-o localitate, mult mai strânsă și mai puternică.

Un lucru amuzant mi s-a părut modul de sportivului de a mânca la Olimpiada de la Beijing, Usain abonându-se practic la un McDonalds din aproprierea satului olimpic. Nu pare a fi o dietă foarte adecvată pentru un sportiv nu? Și totuși, la cursa din anul acela Usain Bold a reușit să câștige o medalie de aur.

Usain_Bolt_Carte_Povestea_mea_recenzie(1).jpeg

Pe parcursul cărții apar anecdote scrise de oameni apropiați lui Usain. Aflăm astfel modul în care performanțele sportive ale acestuia au influențat și viața altor oameni, cum ar antrenorii acestuia, părinții, frații, cel mai bun prieten deveni impresar, etc.

Nota: 5/5

Mi se pare o carte scrisă foarte bine, care știe să te țină captiv și să nu te plictisească cu detalii sau prea multe date din domeniul sportiv. Cartea se concetrează mai degrabă pe viața personală, din spatele terenului a sportivului, ci nu pe detalii foarte tehnice.

 SHOP: Preda Publishing

  • Mulțumesc Preda Publishing pentru exemplarul primit. –
Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s