5 cărți de citit după ce te desparți de Outlander

Seria Outlander este genul acela de serie pe care ori o iubești, ori o urăști. Știu că unii o consideră pe Claire genul femeii naive, care acceptă orice, însă pe mine seria aceasta m-a atras destul de mult. Cred că o îndrășesc atât de mult pentru că am văzut serialul prima dată. În felul acesta mi s-a deschis apetitul pentru citit, vrând să aflu cât mai multe detalii despre acest univers.

Totuși, dacă vă place ideea din spatele serialului, dar nu îndrăgiți seria, ori dacă iubiți seria și vreți să încercați ceva nou, vă las mai jos 5 recomandări de cărți asemănătoare.

18144050

1.Veil of Time, de Claire McDougal

Veil of Time este o carte de dragoste foarte asemănătoare seriei Otlander, deoare explorează tot această arie a călătoriilor în trecut. Povestea are la bază experiențele unei femei din epoca modernă care se îndrăgostește de un bărbat din Scoția antică. Diferența majoră între această serie și Outlander o reprezintă focusarea poveștii pe personajele regale, ci nu pe cele din grupul rebelilor.

SHOP: Okian


41ocs12bld-l

2. Scarlet, de A. C. Gaughen

Sunt conștientă cu sunt foarte multe cărți bazate pe povestea lui Robin Hood. Și totuși nici una dintre ele nu cred că este la fel de sexy și atrăgătoare ca cea prezentată în acest roman. Scarlet este povestea unei femei din banda de hoți a lui Robin Hood, care fură cu iscusință inimile bărbaților însurați.

SHOP: Okian


510iv4htoxl-_sx331_bo1204203200_

3. The impossible lives of Greta Wells, de Andrew Sean Greer

Această carte prezintă povestea lui Greta Wells, o tânără ce se trezește transportată în alte timpuri. Fiecare etapă  a călătoriei sale pe linia timpului pare a reprezenta una din viețile trăite în trecut.

Totul începe cu tratamentul cu șocuri pentru a se vindeca de căderea avută în urma pierderii fratelui ei geamăn. Pe parcursul tratamentului, Greta se trezește în repetate rânduri în anii 1918 și 1941. Interesant este faptul că în aceste vieți paralele, Greta își redecoperă fratele viu. Și mai ciudat este faptul că în cele două vieți Greta are personalități diferite. Astfel, în cea din 1918 aceasta trăiește viața unei mamei devodate, pe când în 1941 decadența își pune amprenta pe firul narativ.

SHOP: Okian  SHOP: Cărturești  SHOP: Elefant


10074752

4. The Winter Sea, de Susanna Kearsley

The winter sea este una din acele serii cu care un cititor nu se întâlnește în mod frecvent. Povestea o are în centru încercarea scriitoarei Carrie McClelland de a crea un roman despre anul 1708, perioada rebeliunii Iacobite. Carie scrie această nuvelă despre încercarea nereușită de a îl reînscăuna pe James Steward. Inspirația îi vine destul de rapid, scriitoarea folosind ca personaj principal pe Sophie Paterson, o rudă de la baza arborelui său genealogic.

Nu înțelegeți greșit. Carrie nu călătorește în trecut. Ea doar ajunge să prezinte cu exactitate întâmplările de atunci în romanul său. Cartea devine astfel o poveste în poveste, capitolele din trecut îmbinându-se cu cele din prezent.

SHOP: Elefant


915zqrqrwvl

5. The Mists of Avalon, de Marion Zimmer Bradley

Această serie explorează universul magic și mitologic al faimosului rege Arthur al Angliei. Povestită din perspectiva unei femei puternice, lucru nu foarte întâlnit în celelalte istorisiri ale legendei lui Arthur, sunt sigură că aceasta vă va atrage atenția dacă ați îndrăgit-o pe Claire din Outlander.

SHOP: Okian SHOP: Elefant


Acestea au fost recomandările mele. Voi ce alte recomandări similiare cu această serie aveți? Lăsați răspunsu-l în comentarii.

Alina.

Reclame

2 gânduri despre “5 cărți de citit după ce te desparți de Outlander

  1. Claire Fraser o femeie naiva, care accepta orice?!? Am citit toate volumele care au aparut la noi, dar nu mi-a lasat nicidecum aceasta impresie. Multumesc pentru recomandarile de carte, ultima mi se pare foarte interesanta chiar.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s