Cum să ai o carieră de succes? Leave your mark, de Aliza Licht | Recenzie

Această carte este una dintre acele cărți care merită să fie citite înainte de a te prezenta la un interviu. Nu numai că te va pregăti să răspunzi cu încredere la întrebările puse de către angajator, dar îți va oferi și câteva indicii pentru a ști cum să îți negociezi salariul și cum să te integrezi la locul de muncă.

9780349408545

Aliza Licht împărtășește cititorilor săi lucruri din experiența personală și despre cum a reușit prin propriile forțe să își construiască o carieră în industria modei. Cartea dezvăluie la început motivele pentru care Aliza a decis să renunța la facultatea de medicină și să își caute un job într-un domeniu total opus: cel al modei.

Pentru că a simțit că meseria de medic nu i se potrivește cu adevărat atunci când a început practica în spitale, Aliza decide să depună mai multe cv-uri la diferite reviste de modă, sperând ca astfel să capete un job în cadrul vreunei redacții.

Obținerea primului job, deși vă așteptați să fie cel mai greu caz, s-a dovedit a fi cel mai ușor dintre toate.  Adevărata muncă abia atunci începea.

Aliza se confruntă cu o șefă teribilă, care își revarsă frustările asupra ei. În ciuda colegialității celorlalți oameni cu care lucrează, Aliza decide să se folosească de influența și recomandarea unui coleg pentru a aplica la o altă companie, sprând să obțină o poziției superioară celei de acum. Reușește să își schimbe locul de muncă, dar își dă seama că este angajată pe o poziție inferioară celei anterioare, ea trebuind să se ocupe de modul în care este organizat dulapul cu accessorii pentru pozele din editoriale.

Nu pare o meserie atât de captivantă nu?

Cartea continuă cu tot felul de anecdote care prezintă modul în care Aliza a reușit să depășeașcă anumite obstacole, dar este presărată și cu tot felul de recomandări menită să te ajute cu sfaturi scurte și la obiect în situații cheie.

Câteva exemple de astfel de recomandări găsiți mai jos. Cartea este presărată cu multe astfel de insider tips-uri, ele apărând îngroșate.

Insider tip: Don’t expect a thank-you or a pat on the back. Do a great job for YOURSELF.

Insider tip: Put your head down and just do the work.

Insider tip: Suck it up and get the most out of experience no matter what.

Insider tip: Find a mentor or a career angel to build a strategic and meaningful professional relationship with.

Tot cu ajutorul recomandărilor Alizei veți învăța și cum să scrieți e-mailuri într-un mod profesional sau cum să redactați o scrisoare de intenție care să atragă atenția de la primul paragraf.

Nota: 4/5

Am tot lăudat-o pe Aliza, dar oare chiar avem ce învăța din experințele sale? Datele de aici  sper să vă convingă să cumpărați cartea și să aprofundați tot ce are de oferit. Este scrisă de un om care a reușit prin forțe proprii în viață și prin multă muncă, fără a o lua pe scurtături.

 SHOP: Libris SHOP: Cărturești SHOP: Okian

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s