Cum împac munca cu facultatea?

Astăzi vreau să vorbim puțin despre cum reușesc să îmi împart timpul liber între muncă, facultate și viață socială.

Vara trecută am reușit și m-am angajat în domeniul pe care l-am absolvit, mai exact am obținut un post de junior software developer. Am făcut un internship de 3 luni, iar in urma acestuia mi s-a propus să mă angajez. Sinceră să fiu, mă consider o norocoasă, pentru că ideea de a lucra 6 ore pe zi a venit din partea angajatorului. Nu știu cum m-aș fi descurcat 8 ore.

Sunt din fire o persoană destul de comodă și îmi place să fac lucrurile cu simț de răspundere, dar în același timp să am parte și de timpul meu de respiro zilnic.

Tot în vară m-am înscris și la master, continuând cumva în același domeniu, doar că pe latura în limba engleză: Software development and business information systems. Masterul este okay, având 5 materii pe semestru, din care doar la 2 se dau examene în sesiune. La restul se predau teme și proiecte cam o dată la 2 săptămâni, ceea ce înseamnă că semestrul meu s-a transformat brusc într-o sesiune continuă. Orele sunt în general de la 16 la 20 zilnic.

Ținând cont datele date, cum reușesc să îmi organizez timpul?

Mă trezesc în fiecare dimineață la 6:30 pentru ca la ora 8 să ajung la muncă. În facultate dacă aveam seminarii la ora 8 simțeam că mi se strică toată ziua. Acum lucrurile s-au mai schimbat. Dacă în weekend mă trezesc la 10 simt că deja am cam pierdut ziua.

Ies de la muncă în jurul orei 15-15:30 iar apoi plec la facultate la curs, urmând ca apoi să stau și la seminar. Sunt zile în care nu mă duc la curs, iar atunci prefer să mai lucrez la teme pentru seminare în intervalul orar dintre 16:00 la 18:00, alegând să rămân în biblioteca facultății.

După o zi din aceasta cu facultate, ajung acasă în jurul orei 21, super obosită. Singurul strop de energie pe care îl mai am îl folosesc pentru a mă târâ de la ușă la pat:))

Cum_impac_munca_cu_facultate (2)

Ce sfaturi pot să vă ofer pentru a împăca jobul și munca cu viața socială?

Sfatul 1. Folosiți o agendă. 

Am devenit dependentă de a mea. Am comandat-o din China și am vorbit despre ea aici. Planific în primele săptămâni de facultate toate testele, apoi văd cu cât timp înainte ar trebui să mă apuc de lucrat la proiecte și învățat.

Sfatul 2. Trece în agendă și lucruri cum ar fi: șterge praful, aspiră, spală vasele.

Serios! Lenea e uneori așa de mare când ajungi acasă încât efectiv nu mai ai chef de nimic. Pe mine mă motivează să fac lucrurile mai sus amintite simtul fapt că le pot bifa în agendă după.

Sfatul 3. Planifică ieșirile cu prietenii din timp.

Prietenii mei sunt și ei la facultate și au și ei job. Planificăm ieșirile cam de luni, marți pentru weekend. Ne-ar fi practic imposibil să ne întâlnim așa de pe o zi pe alta, pentru că fiecare are treaba lui.

Sfatul 4. Citește seara.

Sunt sigură că sunteți cititori împătimiți că altfel nu mi-ați citi blogul. Am descoperit că singurul intervat în care îmi mai termin să citesc este seara, undeva de pe la ora 21 la 23, ora când mă bag în general la somn.

Sfatul 5. Culcă-te devreme, chiar și în weekend.

Rareori sunt weekenduri-le în care mă culc mai târziu decât în mod obișnuit. Trezindu-mă mai târziu decât în mod obișnuit, simt că în felul acesta recuperez orele de oboseală acumulate peste săptămână. Dacă m-aș culca mai târziu nu aș rezolva nimic.

Sfatul 6. Nu te mai gândi la muncă după ce pleci de la muncă.

Am un job care mi-ar permite să lucrez de acasă și să mai fac chestii în plus dacă nu termin ce mi-am propus într-o zi. Aleg să nu fac asta, pentru că altfel aș da peste cap balanța pe care încerc să o păstrez în viața mea. În același timp, dacă am erori sau probleme care îmi dau bătăi de cap, încerc să nu mă gândesc la ele. Chestia asta nu funcționează mereu, dar măcar încerc.

Sfatul 7. Încearcă să acorzi timp persoanei iubite zilnic.

Sunt norocoasă pentru că ieșim amândoi de la muncă la aceeași oră și în felul acesta reușim să ne vedem zilnic cam jumătate de oră. Recuperăm însă în weekenduri. Ideea e că dacă alegi să faci și job și facultate, nu prea îți mai rămâne timp pentru a acorda celuilalt, cu excepția cazului în care sunteți la aceeași facultate și lucrați la aceleași proiecte. Norocul meu că mă încadrez la excepție.

Citește și >> “Alina, cum e la facultate?”

Cam acestea sunt sfaturile care îmi trec prin minte în acest moment.

Voi ce alte secrete aveți pentru a trăi o viață echilibrată pe toate planurile?

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s