Unul dintre noi minte – Karen M. McManus || Recenzie

Imagini pentru unul dintre noi minte recenzie

Autor: Karen M. McManus

Editură: Herg Benet, Passport

Nr. pagini: 392

An apariție: 2017

SINOPSIS

Într-o după-amiază de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intră în camera de detenție.

Bronwyn, tocilara, va merge la Yale și niciodată nu încalcă vreo regulă.

Addy, prințesa, este frumoasa populară a liceului.

Nate, delincventul, este deja eliberat condiționat după ce a fost prins vânzând droguri.

Cooper, atletul, este starul echipei de baseball.

Și Simon, proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicații de mobil care lansează bârfele fierbinți ale liceului.

Atâta doar că Simon nu mai iese de la detenție. La finalul orei în care cei cinci trebuie să-și ispășească pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marți apar dezvăluiri senzaționale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alături în clipa morții, ceea ce îi transformă rapid în suspecți. Dacă nu cumva criminalul este altcineva și se află în libertate…

Toată lumea are secrete, nu? Ceea ce contează e cât de departe ai merge ca să le protejezi.

RECENZIE

Ziua bună, dragii mei! Mă bucur să ne recitim, acum, la distanță de ceva zile de la ultima postare. Din cauza programului încărcat și a simulărilor ce amenință să apară (deja sunt aici), activitatea mea din săptămânile acestea s-a diminuat motiv pentru care îmi cer mii de scuze. Succes tuturor în zilele ce vor urma!

Revin astăzi totuși în fața voastră cu un roman care a cucerit pe toți și toate în 2017. „Unul dintre noi minte” a avut cele mai mari încasări ale anului precendent pentru editura Herg Benet. Deși publicată în octombrie, faimoasa poveste a liceului Bayview atrage foarte mulți adolescenți și îi captivează „aruncându-i” direct într-un thriller ce ar fi putut fi inspirat cu lejeritate din situații verosimile ale secolului nostru.

Prinși în ceea ce s-ar numi poate o „glumă” de prost gust, 5 elevi ai liceului ajung la detenție. Dar detenția nu e totul pentru că unul dintre ei moare, și atunci… cu siguranță lucrurile se complică la fel ca și viața celorlalte patru personaje. Coșmarul abia începe pentru că deși adolescenții nu au prea multe lucruri în comun devin principalii suspecți ai crimei de unde acțiunea romanului se întinde pe firul întrebării: cine e criminalul?

Bine, bine, ajungem și acolo, dar mai întâi să vedem cine este victima. Simon. Problema este că Simon nu a fost prea iubit de niciunul dintre elevii acelei instituții. De ce? Pentru că el manevra fenomenul de „bullying” la nivelul școlii prin intermediul aplicației sale, un site de știri și bârfe piperate ce se aud din vestiarele liceului.

Acum că v-am spus asta, cu siguranță v-ați fi dorit și voi să îl omorâți. O altă problemă se ridică atunci când în a doua zi de după deces apar pe Tumblr mesaje ce dezvăluie intențiile băiatului în a posta viitoare informații referitoare la cei patru colegi pe care i-a avut la ora de detenție: Nate, Bronwyn, Addy și Cooper. Curând aceștia vor înțelege ce înseamnă prietenia adevărată și ce le pregătește viața pentru fiecare dintre ei.

Nate este delicventul, cel ce abia a fost eliberat condiționat după ce a fost surprins vânzând droguri. Trăind la marginea orașului într-o casă deplorabilă alături de un tată bețiv, acesta ar putea deveni prima țintă a poliției în cazul crimei.

Bronwyn sau tocilara reprezintă tiparul elevului model care va face pe plac părinților, va ajunge la Yale și va fi copilul perfect pe care aceștia și l-au dorit. Diverse necunoscuturi îi apasă sufletul. Să o trecem oare pe listă și pe ea? Fiți siguri că da.

Ca mică mare paranteză nu am putut să nu dau importanță legăturii dintre Nate și Bronwyn. Ar fi o minciună să spun că nu citeam cu nerăbdare pasajele dintre ei, fie ele mai fierbinți sau nu. Încă o dată un cuplu ne învață să avem răbdare unii cu alții și să fim siguri că ce e al nostru cu siguranță este pus de o parte.

Addy este populara liceului. Toata lumea și de fapt nimeni nu are așteptări de la ea. Cu o mama indiferentă, absentă însă mulțumită dacă îi poate oferi fiicei suportul financiar, aceasta recurge la diverse acțiuni pe baza cărora mai târziu va avea de suferit.

Cooper este vedeta școlii și starul echipei de baseball. Crescut într-un mediu restricționat acesta ascunde realități ce ar putea să îi strice mai târziu relațiile de prietenie și mai ales relația cu tatăl său.

Așa că iată. Au ceva în comun? Vi se pare că ale lor caractere se pliază și că veți putea astfel să vă dați seama cu ușurință de cine e criminalul? Mult succes cu asta, dar să nu rămâneți dezamăgiți. Întotdeauna aparențele înșeală. Eu mi-am dat seama din primele pagini, muhaha!

Astfel voi încerca să nu vă mai divulg în continuare misterul cărții menținându-mi totuși opinia că romanul „Fata cea bună” este cel mai bun thriller al editurii. Mulțumesc editurii pentru exemplarul trimis! Acesta poate fi achiziționat de aici.

Maxim Ioana

Imagini pentru one of us is lying

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

2 gânduri despre “Unul dintre noi minte – Karen M. McManus || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s