Ce zici despre un Bullet Journal? || BuJo

      Seara bună dragilor și bine ne (re)vedem. A trecut ceva, nu? De mult nu am am mai scris o postare despre orice altceva în afara de cărți, deși tot de mult îmi doream să fac această postare. De unde mi-a plecat inspirația și cine m-a motivat? Sora mea. 

        Știți momentul acela când începe vacanța de vară, simți că trebuie să scrii dar totuși nu vrei să scrii teme? Și ce faci? Bullet Journal este răspunsul. Unde am întâlnit noi pentru prima oara ideea? La The Pretty Blossoms, vloggerița mea preferată din momentul de față. Aici vă voi lăsa și link-ul către videoclipul eu pentru că așa mi se pare mie fair, să vedeți de unde am pornit. 

         Atât eu cât și Alina ne folosim de acest sistem de organizare, motiv pentru care de acum în colo vom face o secțiune intitulată „Bullet Journal” în care vom posta bilunar sau lunar ideile noastre de organizare.

         Deci ce este Bullet Journal? Un carnețel, un caiet, o agendă. Un loc în care un nene foarte ocupat de undeva de prin America (evident) s-a gândit cum și ce să facă să își organizeze timpul într-o modalitate mult mai utilă. Drăguț, nu? Mai jos vă voi lăsa videoclipul lui de prezentare pentru a înțelege conceptul mai bine. 

            Așa cum și numele îl trădează „bullet” îl poți asocia foarte bine cu o „bulină”. Și mai exact ce anume notăm noi cu bulinuțe? Lucruri pe care le avem de făcut. Corect. Adică, TASK-uri. Astfel la baza acestui sistem de organizare se va regăsi magnifica „Key”, care te va ajuta să îți dai seama dacă taskul tau este o urgență, dacă l-ai început, dacă l-ai terminat, dacă l-ai anulat, dacă l-ai reprogramat și așa mai departe. În principiu majoritatea lucrurilor de zi cu zi. 

           Cu ce poți începe? Cu un pix și un caiet. Da, așa este. Un caiet simplu, fără lucruri adiționale cum ar fi dată, citate și ce mai e. Un caiet simplu pe care tu să îl poți decora și pe care tu să îl utilizezi cu drag și cu o foarte mare folosință. În timp conceptul de Bullet Journal îl vei putea dezvolta mult mai frumos pe o agendă Leuchtturm1917 Medium Dots disponibilă pe deScris.ro.

           Ideile de bază tocmai ce vi le-am înșiruit motiv pentru care cât mai curând voi începe prima mea postare de tip BuJo din anul precedent, ajungând în final la Monthly Log-ul din această lună. 

Imagini pentru bullet journal

Maxim Ioana

11 gânduri despre “Ce zici despre un Bullet Journal? || BuJo

  1. Cat îmi place ideea asta! Am descoperit-o și eu undeva prin 2016 și de atunci mă tot joc cu tot felul de schimbări și idei noi văzute peste tot Sau care îmi vin în cap și, cum anul ăsta se pare ca e un an al schimbărilor, deja am încercat multe chestii noi și îmi place cum iese! Mult succes cu el!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s