10 cărți din care chiar ai ce să înveți

Dacă sunteți cititori împătimiți știți cu siguranță că lecturarea cărților are puterea de a schimba oamenii. Această înșiruire de volume vă va prezenta câteva lecturi cu capacități puternice de influențare a sinelui.

9786068566368-2780682
Cumpara cartea de pe elefant

Magia Ordinii – Senzationala metoda japoneză de a-ti elibera și organiza casa, de Marie Kondo

În această carte se vorbește despre ceea ce în engleză s-ar traduce ca decluttering, adica acțiunea de a îți elibera viața de lucruri pe care nu le folosești în mod frecvent dar pe care continuii să le ții aproape. Dacă simți că lucrurile te dau afară din casă dar îți este foarte greu să acționezi și să renunți la ele, atunci îți recomand această carte. Te va ajuta să faci primul pas spre o viața minimalistă și spre un shopping mai echilibrat și calculat.

51nzjhihk0l-_sx322_bo1204203200_

Cumpara cartea de pe elefant

The Power Of Habit, de Charles Duhig

V-am mai vorbit despre această carte și în trecut. Vă voi aminti că durează 21 de zile să ne creem obiceiuri noi, deci citiți această carte pentru a vă hotărî dacă trebuie să adaugați viații voastre un nou obicei ori nu.

eu-sunt-malala-cover_big
Cumpara cartea de pe elefant

Eu sunt Malala, de Malala Yousafzai

În 2012 Malala a fost împușcată în cap pe drumul dinspre școală către casă. Puțini se așteptau să supraviețuiască acestui incident. Eu sunt Malala este povestea remarcabilă a unei familii asaltate de către terorismul global, despre lupta pentru educarea fetei și despre părinți bravi care își iubesc fiica într-o societate unde este încurajată mai degrabă dragostea pentru fii.

51d2bnd8o4dl-_sx330_bo1204203200_
Cumpara cartea de pe elefant

The Gratitude Diaries, de Janice Kaplan

Prin intermediul acestei cărți Kaplan subliniează cum recunoștința poate influența semnificativ aspectele vieții cotidiene, de la mariaj și prietenii, până la atragerea de câștiguri materiale și îndeplinirea micilor ambiții. Cartea te va încuraja să devii mai recunoscător pentru ceea ce experimentezi zi de zi, iar citirea ei te va ajuta să începi un nou an în forță.

41ayxi0eoyl
Cumpara cartea de pe elefant

Beloved, de Toni Morrison

Aceast roman prezintă povestea lui Sethe, o tânără care deși a reușit să scape de sclavie cu 18 ani în urmă, încă nu se simte liberă. Încă este bântuită de amintirile hidoase petrecute pe terenul fermei cu nume ingenios ales, Sweet Home, dar și de fantoma propriului copil ce a apucat să moară fără a primi nici măcar un nume. Pe mormântului său a fost însemnat doar un singur cuvânt, menit să dăinuie în timp: iubit (beloved).

rosie-project-9781476729091_hr
Cumpara cartea de pe elefant

The Rosie Project, de Graeme Simsion

Don Tillman este un profesor de genetică care decide că este timpul să își găsească o femeie cu care să se căsătoarească. Om de știință fiind, urmează în căutarea soției ideale calea științei. Realizează un proiect numit The Wife Project care cuprinde 16 pagini de întrebări menite să îl conducă spre consoartă și să elimine femeile care au vicii și obiceiuri proaste. Rosie Jarman este cea care pică cu brio toate testele în ciuda inteligenței și personalității sale înflăcărate. Chiar dacă este respinsă de testele lui Don, ea îl roagă să o ajute în realizarea proiectului personal, The Father Project, aceasta dorind să își găsească prin intermediul științei și a testelor ADN drumul spre părintele biologic.

Cartea reuseste să îți redea optimismul în privința  puterii conexiunii dintre oameni, învățându-te că nu poți căuta dragostea, pentru că ea te găseste pe tine.

images249
Cumpara cartea de pe elefant

Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson

Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună nu trebuie să știm cum să ne transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem și să ne acceptăm limitele. Aceasta este adevărata sursă a puterii. Manson încearcă să ne trezească la realitate pentru a putea duce o viață mai plină de satisfacții și mai ancorată în concret.

519il2bqslvl-_sx369_bo1204203200_
Cumpara cartea de pe elefant

I am here now, realizat de The Mindfulness Project

Mindfulness este arta de a trăi în prezent, fără a te lăsa acaparat de gândurile stresante despre trecut și viitor. Această carte îți aduce o serie de exerciții, meditații, pagini de colorat și instrumente de analizare a obiceiurilor menite să te ajute să renunți la stresul cotidian. Cartea este practic un almanah de relaxare.

51o4ho-thml-_sx320_bo1204203200_
Cumpara cartea de pe elefant

The Miracle Morning, de Hal Elrod

Daca ai probleme cu managementul timpului, productivitatea, stabilitarea priorităților sau inspirația…citește această carte. Te va ajuta să inveți cum să te trezești mai devreme cu mai multă energie, cum să îți găsești motivația pentru a avea o zi mai bună și cum să te concentrezi spre ați duce viața către un cu totul alt nivel.

51ypp1c2b97l-_sy344_bo1204203200_
Cumpara cartea de pe elefant

You are a badass, de Jen Sincero

Cartea te va ajuta să identifici și să îți schimbi ideile care te autosabotează când vine vorba de realizarea obiectivelor și să îți replanifici viața în așa fel încât să o îndrăgești mai mult. La sfârșitul cărții se presupune că vei înțelege cine ești și de ce ești așa, cum să apreciezi la tine ceea ce nu poți schimba, cum să schimbi ceea ce nu iubești și cum să îți folosești curajul pentru a le arata celorlalți ceea ce simți cu adevărat atunci când te calcă pe nervi.

Alina T.

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s