Editura Epica și prietenii | TOP

      Seara bună, dragilor. Se pare că timpul îmi perminte câteva postări înaintea tezelor, motiv pentru care iată-mă aici cu niște propuneri ale unor cărți de la editura mea preferată sau așa cum îmi place să spun, editura mea de suflet.

        Rareori o carte pe care am achiziționat-o de la ei m-a dezamăgit. Traducerile sunt la locul lor, gramatica foarte bună iar greșelile nu apar mai deloc. Destulă vorbărie așadar printre preferințele mele se regăsesc:

1. Zece respirații scurte – K.A. Tuker

        De fiecare dată când vorbesc despre un top, acest roman triumfează încă din vara trecută. Până acum nu am găsit nici o altă poveste care să o detroneze pe aceasta. Să detroneze tragedia prin care Kacey a trecut. O carte cu un puternic impact emoțional, cu fapte reale și personaje care se pot identifica oricând cu tine. Acum și celelalte volume ale seriei: „O minciună nevinovată” și „În 4 secunde ai pierdut totul”.

2. Vocea lui Archer – Mia Sheridan

   „Sometimes an understanding silence was better than a bunch of meaningless words.”  —  Mia Sheridan, Archer’s Voice

     

       Cartea Miei aproape că s-a ridicat în fruntea topului. De ce nu e acolo? Habar nu am. Dar cred că pentru mulți dintre voi este. Vocea lui Archer este de fapt un exponent al dragostei adevărate. Autoarea vorbește despre puterea adevăratei iubiri, despre cum 2 oameni ce se iubesc pot trece cu ușurință peste boală, handicap și viață. Cuplul astfel format rămâne un model ce ar trebui urmat de fiecare dintre noi. Recenzia mea aici.

3. Printre tonuri cenușii – Ruta Sepetys

       De departe cea mai bună carte pe care am citit-o anul acesta a fost romanul Rutei. Inițial, imediat după am vrut să citesc și „o mare de lacrimi” dar pur și simplu nu am mai putut. Acțiunea romanului m-a impresionat nespus și m-a maturizat grozav dacă aș putea spune. Am ajuns să mă bucur și să mă mulțumesc cu secolul în care m-am născut, să mulțumesc vremurilor în care trăiesc. Un roman de formare, un bildungsroman prin intermediul căruia personajul principal trăiește în jurul anilor 40, în vreme ce sovieticii pun stăpânire pe Lituania. 

4. Urgia și zorile – Renee Ahdieh

            Un roman nici prea prea, nici foarte foarte dar scris perfect. Mulțumesc traducerii, mulțumesc autoarei pentru maniera în care a redactat acest roman. Așa cum multă lume spune, o combinație între „O mie și una de nopți” și „Urzeala Tronurilor” Urgia și zorile s-a citit pe nerăsuflate. La un moment dat începusem să fac recomandari în stânga și în dreapta doar cu cartea aceasta. Dragoste? Avem. Război? Avem. Mister? Avem. Recenzia mea completă o găsiți aici.

5. Hopelless. Fără Speranță – Colleen Hoover

„But no matter how mad I’ve been, I never for one second stopped wanting you here with me.” —  Colleen Hoover, Hopeless 

 

                                                                                                                   Ultima dar nu cea din urmă. Ultima de acum, prima din timpurile în carea abia mă apucasem de citit. Ei bine dacă nu ați mai citit-o pe autoare, un singur cuvânt definește operele sale și anume: emoție. Din primele și până la ultimele rânduri lacrimile nu vor întârzia la un moment dat. Poate că multă lume le judecă ca fiind niște clișee, dar dragilor, revin cu întrebarea mea, și viața e un clișeu? Povestea lui Sky a stârnit o mare d emoții și sentimente. Oricine ai fi, oricum ai gândi, acest roman e pentru tine! 

 

            Voi ce altceva ați mai adăuga? Care este editura voastră de suflet? 

Maxim Ioana

 

Reclame

Un gând despre “Editura Epica și prietenii | TOP

  1. Am citit și eu Hopeless acum câțiva ani și m-a surprins plăcut. Între timp, am tot adunat cărți pe wishlist, printre care și Printre tonuri cenușii, dar parcă nu reușesc niciodată să ajung la ea 😦 O să încerc mai tare!
    Baftă multă la teze!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s