8 filme făcute după cărți pe care trebuie sa le vezi

Chiar și cei mai împătimiți cititori mai au nevoie din când în când de o pauză. Este destul de greu să găsești o adaptare bună a unei cărți, dar dacă aceasta este făcută bine atunci nu te poate face decât să îndrăgești cartea mai mult. În plus filmele au un mare avantaj față de cărți: le poți vedea împreună cu prietenii.

Deci dacă ești tentat să vizionezi filme inspirate de cărți, iată care sunt recomandările mele.

Emma

emmagwynethpaltrow

Acest film a apărut în anul 1996 și are la bază romanul clasic Emma scris de Jane Austen, fiind unul dintre favoritele fanilor scriitoarei. Emma Woodhouse este o femeie independentă și bogată care iubește să o facă pe-a pețitoarea, dar eforturile ei conduc doar spre haos.

Bridget Jone’s Diary

she-drops-occasional-f-bomb

Bazat pe cărțile scrise de Helen Fielding, care sunt la rândul lor o adaptare a romanului Mandrie și Prejudecată scris de Jane Austen, acest film 2001 cu Renee Zellweger, Collin Firth și Hugh Grant este distractiv. Bridget Jones este o londoneză hotorâtă să își ia viața in mâini înaintea odată cu începerea noului an și să își găsească în sfârșit un ”prieten potrivit”.

Coraline

giphy

Cartea lui Neil Gailman a fost transformată într-o lume ciudată, dar totodată înfricoșător de încântătoare prin intermediul animației realizate de Tim Burton în anul 2009. Coraline dezvăluie povestea unei fete care descoperă o altă lume care este o versiune diferită a propriei sale case.

The Secret Garden

the-secret-garden-the-secret-garden-39589289-495-254

Acest film din anul 1993 este bazat pe romanul clasic scris de Frances Hodgson Burnett. The Secret Garden spune povestea unei tinere fete orfane care ajunge să locuiescă alături de unchiul său. Acolo ajunge să se împrietenească cu un băiat diferit și să descopere o grădină secretă.

To Kill a Mockingbird

tumblr_oun7zuxyf11vcm4nqo1_500

Acest film clasic este considerat a fi cea mai bună adaptare a unei cărți realizate vreodată. Această adaptare a romanului clasic scris de Harper Lee a fost realizată în anul 1962 și îl are ca actor pe Gregory Peck. Acțiunea are loc într-un micuț oraș din Alabama în anul 1932, acolo unei un bărbat de culoare este judecat pentru viol. Între timp, Scout și fratele ei Jem vor învăța o lecție valoroasă despre prejudecăți.

Practical Magic

giphy1

Bazat pe romanul lui Alice Hoffman, această adaptare din anul 1998 spune povestea a două vrăjitoare surori (Sandra Bullock și Nicole Kidman) crescute de către mătușile lor într-un oraș excentric. Cele două se confruntă cu un blestem care amenință să le împiedice să își găsească iubirea adevărată.

Never Let Me Go

tumblr_m8nvkrk2po1qfx43fo1_500

Kazuo Ishiguro a câștigat un premiu Nobel pentru Literatură, ceea ce face și mai motivantă încercarea de a viziona această adaptare din anul 2010 bazată pe cartea Never Let Me Go. Aceasta este povestea tulburătoare a trei prietenii care rememorează amintirile lor dintr-o școală aparent idilică.

Nancy Drew

tumblr_o3n1sxwdai1uoutfgo1_500

Cine poate rezista vizionării acestui film? Bazat pe povestirile clasice scrise de Caroline Keene, această adaptare din anul 2007 o arată pe Emma Robert interpretând personajul unei fete care își atribuie rolul de detectiv pentru a investiga moartea unui movie star.

 

 

Un gând despre “8 filme făcute după cărți pe care trebuie sa le vezi

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s