5 cărți de luat musai la plajă

Suntem la jumătatea lunii iulie și teoretic ne aflăm în miez de vară, însă cum mulți dintre voi ați trecut prin anumite perioade mai încărcate datorită examenelor, admiterilor, licențelor și chiar faimosului bacalaureat, sunt sigură că nu ați avut timp să vă bucurați de acest anotimp așa cum v-ați propus cu câteva luni în urmă. În aceeași situație sunt și eu. Așa că odată cu eliberarea de stresul cauzat de examene și licență, am decis să-mi planific lectura pentru restul verii. Și cum propabil unii dintre voi veți merge la mare în căutarea relaxării, sunt convinsă că nu vă veți îndura să nu luați o carte (sau două – poate trei?) cu voi, la plajă.

Așadar, m-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva titluri care sper să vă relaxeze în compania soarelui și a valurilor mării. Unele dintre cărțile pe care o să vi le recomand sunt citite de mine (nu la mare), altele pur și simplu am considerat că s-ar citi perfect în decorul mirific oferit de litoral.

1. Coroana de spini și stele de Lina Moacă

Un contract cu o agenție de modelling o duce pe Medeea Pop la New York.

35108804Încercând să ajute pe cineva, intră fără voia ei într-un joc a cărui profunzime nici măcar nu o bănuiește, un joc blestemat din care nu mai poate ieși. Se pierde pe ea, pierde dragostea, visele, încrederea, demnitatea. În întuneric numai stelele și focul lor îi mai pot lumina calea pentru a se regăsi pe sine. Daniel Atlasus Gabriel Roth, un tânăr lord și bancher egoist care ia totul și căruia i se cuvine totul, face parte dintr-o altă lume.

O lume a diamantelor și-a puterii ce stabilește și impune regulile jocului, cântărind mereu numai câștigul. Daniel se strecoară încet în mintea Medeei, încercând s-o rătăcească.

2.  Nu te împiedica de mine, te implor! de Georgiana Vâju

Nu te împiedica de mine, te implor!

O relatie pasionala, ce o consuma si o intoxica, dar de care a capatat o dependenta periculoasa, o aduce pe Ana in pragul confuziei.
Dandu-si seama ca derapeaza, se interneaza de bunavoie intr-un sanatoriu pentru a-si trata suferintele sufletului.
Aici il cunoaste pe Iv, medicul ei curant… Găsiți cartea AICI.

3. Obsidian (vol. 1 din seria Lux) de Jennifer L. Armentrout

Începuturile sunt întotdeauna dificile.

Când ne-am mutat în Virginia de Vest, chiar înaintea ultimului meu an de liceu, mă resemnasem să am de-a face cu accente ciudate, acces intermitent la internet şi teribil de multă plictiseală… până când am dat cu ochii de vecinul meu sexy, înalt şi cu ochii de un verde straniu. Lucrurile păreau deja să meargă mai bine.

Şi pe urmă a deschis gura.

Daemon este enervant. Arogant. îmi vine să-l omor. Nu ne în ţelegem deloc. Absolut deloc. Dar când un străin mă atacă şi Daemon efectiv face timpul să încremenească doar cu o simplă mişcare a mâinii, ei bine, ceva… neaşteptat se întâmplă. Cartea o puteți achiziona de AICI.

4. Nemuritoarea Starling de Angela Corbett

    Evie Starling a dus o viata relativ obisnuita, iesind cu prietenele, vorbind despre baieti si conducandu-si Mustangul din 1966. Toate

Nemuritoarea Starling Vol.1: Emblema eternitatii - Angela Corbett

acestea se schimba atunci cand se muta in Gunnison, Colorado, pentru a incepe colegiul, si cand cunoaste doi barbati misteriosi.
De secole, Alex Night si Emil Stone au dorit-o pe Evie, dar fiecare a avut propriile lui motive pentru a vrea sa fie cu ea. Cand amandoi sustin ca sunt sufletul ei pereche si ii povestesc despre un trecut incredibil, Evie afla ca este cu totul alta persoana decat credea. Curand, Evie se trezeste in mijlocul unui razboi vechi de cand lumea intre Societatea Amaranthine, protectorii sufletului, si Rezistenta Daevos, distrugatorii sufletului. Găsiți cartea AICI.

5. Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

A plecat din Paris sa se uite pe sine. Dragostea pe care o va intalni va schimba totul.

Povestea lui Diane incepe in mod brutal cu moartea sotului si a fetitei sale, eveniment care o arunca in cea mai cumplita depresie. Totul se opreste in loc, in afara de inima ei, care continua sa bata. Cu incapatanare. Dureros. Zadarnic.

Cand cel mai bun prieten si asociat in mica afacere cu o cafenea literara la Paris, Felix, ii propune o calatorie ca inceput pentru o noua viata, Diane alege sa indeplineasca o mai veche dorinta a fostului ei sot si se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda. Cartea o puteți găsi: Elefant, Libris, Cărturești.

Acestea sunt recomandările mele pentru cei care sunt indeciși în legătură cu cărțile pe care să le ia pe litoral.

ytu

 

 

2 gânduri despre “5 cărți de luat musai la plajă

Lasă un gând bun :3