Anomalii – Sadie Turner & Colette Freedman || Recenzie

Autor: Sadie Turner & Colette Freedman

Nr. pagini: 312

Editură: Herg Benet

An apariție: 2017

          Ei bine, aceasta este a doua minunăție primită prin intermediul colaborării cu Editura Herg Benet. Cartea poate fi achiziționată de aici.

      Deși nu mai există boală, nemulțumire și război, în viitor toți oamenii sunt supuși Guvernării Globale. Keeva Tee tocmai ce a împlinit 15 ani și e pe cale să își schimbe viața o dată ce merge în Tabăra Monarch. Adevărul iese la suprafață, iar ea… Ea este o anomalie. 

      584439dba6515b1e0ad75b6e   

        Unde mi-a dispărut Doamne cheful de recenzii? Știți e muuult mai ușor să citești cartea și să continui citind altă carte. Cred că dacă o țin tot așa, o să îmi fac și eu „colțul rușinii”, așa cum am văzut la Simona Soica. Bun, acum ca printr-o minune – deși mi-e foarte foame – pare că m-a lovit inspirația așa că, hai să trec la treabă. 

        Nu puteam să scriu despre cartea aceasta fără pic de implicare emoțională, adică să fiu indiferentă. Cred că acesta ar fi și principalul motiv pentru care am tot amânat momentul acesta. O carte bună, foarte bună. Fiind deja la a doua carte din colecția Arven, am impresia că cei de la Herg Benet au căutat cărți cu subînțeles care oarecum să dezvăluie viitorul nostru ca și comunitate, ca și stat. 

sdsds

    Din punct de vedere structural, cartea este împărțită în două perspective: cea a Keevei, fata de doar cincisprezece ani care este nevoită să salveze lumea și perspectiva lui Calix, fiul conducătorului, Sobek Vesely. 

      O distopie care mi-a intrat foarte ușor pe sub piele, am citit cartea în doar o singură zi ( = conform DEX, o distopie este un termen modern construit prin opoziție cu utopie și care se aplică unei lumi imaginate și negative). Astfel lume prezentată este împărțită în șase comunități de lucru: Agricultură, Ecosistem, Muncă, Energie Regenerabilă, Academică și Ocean.

       Keeva face parte din Comunitatea Oceanică și a ajuns la vârsta la care trebuie să își reîntâlnească partenerul de viață care i-a fost desemnat, motiv pentru care merge în Tabara Monarch. Aici fata află că este o Anomalie, mai exact că partenerul ei de viață nu mai trăiește. De partea cealaltă Calix trebuie format sau reeducat astfel încât să conducă lumea după ce tatăl lui nu va mai fi. Faptul că a fost crescut de mamă și că el gândește, îi va pune bețe în roată, însă Sobek nu ține cont de legătură și-i aplică și fiului aceleași torturi pe care le suferă și ceilalți adolescenți. 

      În timpul șederii sale în tabără, Keeva se împrietenește cu un băiat nu prea plăcut la prima vedere, dar cu care pare să formeze o legătură pe parcurs. Relația celor doi este sinceră și oarecum peste relațiile prietenelor sale. 

   „Trăiește și tu un pic, Keeva. Ce nu încerci nu poate să îți facă rău.” – Kai 

          Când vine vremea să părăsească Tabăra și să își continuie viețile, mai multe secrete ies la iveală iar Keeva este îndrumată de către tată să găsească Labirintul, unicul loc unde ea ar mai putea fi în siguranță. 

          Finalul este pus sub incertitudine, adică pe mine m-a lăsat mască… Aștept și opiniile voastre în comentarii dacă ați citit cartea. =) Puncte tari: pluriperspectivism;

Puncte slabe: –

Citat preferat: „creează problema, astfel încât oamenii să vină la tine în căutarea soluției.”


      Așteptăm volumul doi, pentru că acțiunea s-a încheiat pur și simplu… ca să fie încheiată?! Rating: Între 3 și 5 steluțe datorită finalului.  

V-am cu prins! – Ioana

 

Reclame

Un gând despre “Anomalii – Sadie Turner & Colette Freedman || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s