TOP Filme de groază pe care le recomand pentru povestea lor

Vine vacanța de vară ceea ce înseamnă că ne vom putea întâlni mult mai des cu prietenii. Cum mie îmi place să vizionez cu ai mei filme care să ne dea fiori, astăzi am de gând să vă recomand câteva filme de groază care mi-au plăcut enorm și care au o poveste foarte bine închegată. Nu trebuie să le ratați.

1.The Conjuring (2013)

Vânătorii de fantome Ed și Lorraine (clarvăzătoare) Warren sunt rugați să intervină pentru ajutorarea unei familii bântuite de o prezență malefică. Ajunși la fața locului, aceștia își dau seama că munca nu le va fi deloc ușoară. Ceea ce mi-a plăcut este faptul că filmul ar fi inspirat din lumea reală, Ed și Lorraine fiind doi oameni care anchetau cazuri paranormale prin anii 60. Cei doi au scris și o carte, denumită The Amityville Horror, unde vorbesc despre cazurile cu care s-au confruntat de-a lungul anilor.

conjuring_2

2.The Conjuring 2 (2016)

Mi-a plăcut atât de mult primul film, încât nu puteam să îl ratez pe al doilea. Nu m-a dezamăgit. De această dată detectivii sunt ei însuși bântuiți de un demon malefic. Clarviziunile și emoțiile lui Lorraine sunt cele care dau viață întregului film. Actrița joacă impecabil și am visat ciudat vreo două seri după vizionarea acestuia. Trebuie urmărit!

the-awakening-movie-poster

3.The awekening (2011)

Acțiunea are loc în anul 1921 în Anglia, după Primul Război Mondial. Florence este rugată să vină într-o școală de băieți pentru a demonta mitul existenței unei fantome. Savantă din fire și neîncrezătoare în fenomene paranormale, credințele acesteia încep a fi zdruncinate odată cu apariția unor întâmplări stranii. Recoman acest film pentru poveste. Este foarte bine conturată iar fiorii sunt unii veritabili. Nu este genul de film la care să râzi din cauza aparițiilor fantomatice proaste.

4.Insidious (2010)

Dalton cade în comă în urma unui incident misterior petrecut în podul casei. Din dorința de a-l ajuta, familia acestuia apelează la o echipă de specialiști paranormali (nu sunt Ed și Lorren). Descoperă astfel că pentru a își salva fiul trebuie să își descopere și înfrunte trecutul.

mv5bmtg0ota5odixnf5bml5banbnxkftztcwntuzndg4oq-_v1_

5. Insidious 2 (2013)

Soțul familie începe să aibă un comportament ciudat și obsesiv. Poliția îi interoghează în legătură cu evenimentele supernaturale care au avut loc pe parcusul primului film. Pentru a nu încurca ancheta, acestia se mută în casa veche a lui Lorreine Lambert. Nici aici fenomenele stranii nu încetează să apară.

mv5bmjm2mtyymzk1ov5bml5banbnxkftztgwndg2mjmymje-_v1_

6. Anabelle (2014)

Vă vine să credeți sau nu, Anabelle este cazul păpușii bântuite de care s-au ocupat Ed Și Lorraine Warren (cei reali) în anul 1970 și care acum se găsește în muzeul ocult al acestora. Filmul de față urmărește povestea păpușii cu câțiva ani înainte ca aceasta să fie descoperită și luată de cei doi detectivi. Nu știu cum vă simțiți voi, dar pe mine mă infioară numai privirea păpușii ăsteia demonice.

image-b9270983-23cf-48f7-9a99-f5b3b892ff5b

7. The Woman In Black (2012)

Și această poveste are loc tot în Anglia, acolo unde Arthur Kipps are de analizat câteva documente care să găsesc într-o casă din Cryphin Gifford. Încă de la sosire acesta este avertizat să se întoarcă în Londra, datorită morților subite ale unor localnici din ultima vreme. Descoperă în scurt timp că locul pe care trebuia să îl analizeze este bântuit de către spritul răzbunător al unei femei îmbrăcate în negru (Da, descrierea mea sună ciudat, dar filmul chiar merită vizionat.)

mv5bmtk0nzmzodc2nf5bml5banbnxkftztgwotyzntm1mze-_v1_

8. The Babadook (2014)

Nu cred că nu există om care să nu fi auzit vreodată de Bau-Bau. Rămasă fără soț, Amelia încearcă să își crească singură copilul, care pare a avea probleme de comportament. Acesta este foarte speriat și înfricoșat de monștrii care par a se ascunde sub patul său. Luptându-se cu accentele de panică ale fiului său, Amelia descoperă că în spatele acestora se află o prezență stranie. Filmul nu pune accent pe momentele horror, ci mai degrabă pe psihicul Amelia. Este numai bun de urmărit pentru povestea sa.

mv5bmtkwotq4otg0ov5bml5banbnxkftztgwmzqyotm0ote-_v1_

9. Busanhaeng (2016)

Film coreean cu zombie. Dacă vă zic ca am bocit super mult la final nu-i așa că vă conving să îl vedeți? Dați-i o șansă. Este super frumos și plin de morale. Și acum țin minte finalul cu fetița cântând. (nu e spoiler)

mv5bmjezmjczotixmv5bml5banbnxkftztgwotuwmji3nze-_v1_sx675_cr00675999_al_

10. 10 Cloverfield Lane

Monștrii ar trebui să fie extratereștri, deoarece acțiunea are loc într-un univers postapocaliptic, lumea fiind invadată de extratereștri, totul în timp ce o molimă ciudată pare să ucidă orice ființă vie. Totuși, cel mai mare monstru din filmul acesta este un om.

Acestea sunt toate recomandările mele deocamdată. Voi ce alte filme horror recomandați? Câte dintre acestea ați văzut deja?

Alina Talabă

Reclame

2 gânduri despre “TOP Filme de groază pe care le recomand pentru povestea lor

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s