Așteptări vs. Realitate pentru Book Bloggeri (Aspecte 100% adevărate, fără pic de fabulație)

La fel ca majoritatea activităților, a fi un book blogger implică să îți faci anumite așteptări, planuri și obiective, pe care să le urmezi cu strictețe. Totuși, de multe ori închipuirile tale ca book blogger rămân doar … închipuiri.

Din acestă cauză astăzi voi scrie o listă de așteptări pe care le-am avut de-a lungul anilor de blogging și pe care sunt convinsă că le-ați experimentat și voi. Sau poate nu le-ați experimentat, voi reușind să scrieți mai des și articole mult mai bine închegate decât ale mele.

584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

”Voi fi un book blogger organizat care își face orar pentru ce urmează să posteze!”

Pentru că sunt un om profesionist, care are mereu o părere interesantă de scris despre cărțile pe care le citește și care adoră să vorbească mereu despre ele.

pretentie

”Dacă nu voi scrie nici azi oare mă vor renega celelalte admine? Va trăi lumea cu impresia că am abandonat blogul? Oh, a postat cineva! Am scăăăăpat!!”

Imagini pentru powerpuff girl gif

Nu țin nici un jurnal de postări sau ceva de genul. Aveam într-un timp o listă de articole pe care aș vrea să le scriu, dar nu mă prea iau după dânsa, pentru că depinde foarte mult de inspirtație.

Nu am timp să postez cât de des pot, pentru că am un program obositor la facultate. Mi-a luat o lună să termin Regina Albă, drept urmare dacă ar fi să scriu doar recenzii ar trebui să postez pe blog doar lunar.

Am noroc cu Ioana și cu Teo că mă mai salvează și respir ușurată când văd că apare vreo postare de a lor. And so once again, the day is saved thanks to… The Powerpuff Girls.584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

”Voi citi toate cărțile primite de la edituri cât mai repede, pentru a primi altele noi la fel de repede.”

Cărțile primite sunt mișto, mai ales când au ales să ți le alegi tu. Evident că dacă mai multe edituri acceptă să colaboreze cu tine tu nu vei spune nu. Îți închipui că trebuie să profiți de șansă și să nu îi dai cu piciorul. Oricum iubești cărțile alea. Le vei citi super repede.

pretentie

”Ai cărți pe raft primite de acum 2 luni peste care s-au așezat 2 CM de praf…”

Bine, exagerez puțin în privința…prafului. Am cărți primite de prin februarie pentru care nu am reușit să fac o recenzie. Sper doar că oamenii ăia vor colabora cu mine în continuare, deși aparent sunt un cititor leneș.

584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

”Voi face o poză bestială acestei cărți pe care o voi posta pe Instagram și voi primi sute de likeuri!”

Nimic nu este mai frumos decât o poză bine făcută a unei cărți despre care urmează să scrii o recenzie pe blog. E atât de simplu. Pur și simplu faci o poză și o postezi. Ehe…

pretentie

”Faci 100 de poze și îți vine să-ți arunci telefonul pe geamul pe care nu intră pic de soare.”

Imagini pentru worst pic taking gif

Am telefonul plin cu suteeee de poze făcute la cărți. Unele nu ies bine pentru că e umbră afară sau beznă totală (mă apucă pofta de pozat la 11 noaptea). Altele nu ies bine pentru că am parkinson. Altele se văd superb pe telefon, dar când le pun pe calculator arată de parcă le-aș fi făcut un cartof! Noroc de filerele de pe picmonkey.com.

584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

”Toți autorii vor apela la mine să scriu recenzii pentru cărțile lor deoarece am talent, sunt corectă și postez mereu la timp.”

Ai un blog bun. Ești un bun reviewer. Iubești super mult autorul și ești dispus să îi promovezi foarte frumos cartea pe blogul tău. Haideți editurilor, dați curs cererii mele de colaborare și trimiteți-mi sacul cu cărți.

pretentie

”Trimiți email-uri la edituri care rămân fără răspuns.”

E drept că sunt edituri dispuse să colaboreze, dar unele nici măcar nu se sinchisesc să-ți răspundă la email-ul pe care te-ai chinuit să îl scrii 5 ore. Nu, nu plângi…doar ți-a intrat ceva în ochi…

Nu e nimic în neregulă să îți pară rău că nu vei pune mâna pe cartea pe care ți-ai dorit-o atât de mult. Poți oricând să renunți la mâncarea pe câteva zile ca să ți-o cumperi…

584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

”Scriu pe blog de 2+ ANI deci știu exact ceea ce fac!”

Evident, știu la ce oră să postez ca să fie postarea cât mai vizibilă. Știu ce cuvinte cheie să folosesc ca să indexeze cât mai bine google articolul. Știu să editez poze și să scriu cât mai corect din prima. Știu care e cea mai populară zi…

pretentie

”Habar-n-am ce fac!”

Imagini pentru i don't know what i'm doing gif

Drept urmare, scriu această postare înaintea Paștelui, când probabil nimeni nu o va citi pentru că deretică prin casă și face cozonaci. Dau click ca dispera pe statistici și mă minunez când văd că o postare crește în topul preferințelor, dar nu am nici cea mai mică idee de ce. Editez o fotografie în funcție de inspirație, fără a urma vreun algoritm bine studiat de alții. Scriu cum îmi vine…dă-l încolo de SEO.

584439dba6515b1e0ad75b6e

inchipuire

„Blogul meu va fi unul despre cărți. DOAR DESPRE CĂRȚI!”

Am pornit ideea blogului din dorința de a scrie doar despre cărți, după cum se observă și din nume. Iubesc să citesc și am zis că în felul acesta pot cel mai bine să îmi găsesc subiecte de postări. În plus, se zice că blogurile de nișă aduc mai mult trafic…

pretentie

”OH, Am descopoerit o nouă metodă de a învăța pentru un test! Dar STAȚI. Ați testat șamponul ăsta?”

Imagini pentru i know how to study gif

Deși postările cu cărți ocupă cea mai mare pondere, cel mai mare trafic pe blog este adus de articolele care arată lumii cum ar trebui să învețe. În plus, la un moment dat am facut recenzii și la șampon+balsam, am scris despre filmele preferate, iar Ioana și Teo vrăjesc cititorii cu rubrica Știai? Nu știai.

584439dba6515b1e0ad75b6e

Aici se încheie postarea de astăzi, nu de alta dar trebuie să mă pregătesc de mers la înviere. Vreau să vă urez Paște luminat și multă pace în suflet!

Voi ce alte așteptări ați avut ca book bloggeri? Ce nu s-a adeverit din obiectele pe care vi le-ați pus de-a lungul scrierii pe un blog?

Alina Talabă

Reclame

9 gânduri despre “Așteptări vs. Realitate pentru Book Bloggeri (Aspecte 100% adevărate, fără pic de fabulație)

  1. Mă regăsesc în tot ce ai scris aici, numai că eu nu am ajutor, cel puțin pe blogul personal. Dar și pe celălalt cam suflă vântul, adevărul este. Perioada asta a fost pentru mine total neinspirată și sper să se ducă odată. La mine, sunt unele cărți ce așteaptă de prin decembrie. De admirat, tot o fac, dar de citit, pauză. Sărbători frumoase și ție și echipei! 🙂

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s