Știai? Nu știai! 6 lucruri pe care nu le știai despre Stăpânul Inelelor carte&film

      E luni și bine v-am găsit. După ce am chiulit o săptămână, din lipsa timpului, revin astăzi cu o serie celebră și anume Stăpânul Inelelor. Tu știai următoarele lucruri?

1. Seria Lord Of The Rings a fost/ este a șasea franciză cu cele mai mari încasări din lume după Harry Potter, James Bond, Star Wars, Pirații din Caraibe și Shrek. Ideea începerii filmului cu o scenă de luptă a fost inspirată din filmele James Bond care încep mereu cu o scenă de acțiune.

tumblr_ohex0iB9N51uxjmu4o1_500

2. Autorul a vrut să scrie toate cărțile în limba elfilor (Quenya și Sindarin). „Invenția limbii este fundația cărții. Poveștile au fost inventate pentru a furniza un univers pentru limbile vorbite de personaje. Pentru mine, numele vine primul, urmat de poveste. Sigur ca „Stăpânul Inelelor” a fost editată și s-a păstrat un mic volum din limbile inventate de mine, atât cât să nu îi nemulțumească pe cititori”, a declarat Tolkien.

3. În spatele scenei inelul folosit pentru prim-planuri avea de fapt 16 centimetri în diametru, câteva dintre săgeţile lui Legolas au fost create pe calculator pentru că Bloom nu putea trage convingător de repede cu arcul, țipetele celor nouă Nazgul sunt bazate pe sunetele scoase de Fran Walsh, scenarista şi producătoarea seriei, după ce aceasta s-a trezit într-o dimineaţă cu o infecţie în gât.

4. Ideea cărților i-a venit lui J.R.R. Tolkien în timp ce examina o lucrare proastă și a scris cuvântul „hobbit” pe una dintre paginile pe care stundentul nu le completase. Totodată prima fraza cu care se deschide Hobbitul  autorul a scris-o tot pe foaia de examen a unui student: ”Într-o gaură de pământ trăia un hobbit.”

5. Primul nume al vrăjitorului interpretat de Ian McKellen a fost Olorin, însă, în cele din urmă, acesta a devenit Gandalf. Interpretul vrăjitorului Saruman, Christopher Lee, este singurul actor din distribuţie care l-a întâlnit pe scriitorul J.R.R. Tolkien.

6. Trilogia LOTR (2001-2003) a avut încasări de 3 miliarde de $, în timp ce costurile de producție ale celor 3 filme s-au ridicat la 281 milioane de $.Acestea nu au fost însă realizate 3D.Peter Jackson a filmat The Hobbit în 3D cu 48 de cadre pe secunda, o tehnologie revoluționară ce înseamnă nu numai o fluiditate mult mai mare a mișcării personajelor, dar și o exactitate de două ori mai mare.


Asta a fost pe astăzi și sper că v-a plăcut. Noi încă suntem deschise la propunerile voastre însă voi nu binevoiți în a ne lăsa nume de cărți, filme, seriale sau Dumnezeu știe ce vreți voi să știți.

V-am cuprins! -Ioana

Reclame

2 gânduri despre “Știai? Nu știai! 6 lucruri pe care nu le știai despre Stăpânul Inelelor carte&film

  1. Imi place foarte mult Stapanul inelelor, unul dintre putinele filme care se ridica la asteptarile inalte ridicate de carte. Sunt multe carti fantasy care merita sa fie ecranizate intr-un mod adecvat, sa speram ca vor mai aparea destule.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s