SF pentru toată lumea

         Urât afară, frumos în casă. Mulțumită vremii m-am documentat și am realizat acest micuț top al unor filme pe care vi le recomand spre vizionare.

 1. Logan

images.jpg

Distribuție: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

Regia: James Mangold

Premieră: 03.03.2017

Trailer

Despre

       În anul 2029 toți mutanții au dispărut. Sau sunt pe cale de dispariție. Logan s-a izolat, îți pierde zilele beat și se ascunde într-o zonă îndepărtată a Mexicului drept șofer. Compania lui în exil sunt Caliban și Professor X, a cărui minte este îmbâcsită de crize care îi înrăutățesc din ce în ce mai mult sănătatea lui, dar și pe cea a celor din jur.

      Încercările lui Logan de a sta departe de lume dau greș atunci când o femeie misterioasă intervine și îi cere ajutorul urgent pentru a avea grijă de o fată extraordinară ce trebuie să fie în siguranță.

       Acesta trebuie să facă față forțelor întunecate și oamenilor din trecutul său. Într-o misiune pe viață și pe moarte, acesta își va împlini destinul.

2. Matrix

ăă.jpg

Distribuție: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving

Regizor: Andi & Lana Wachowski

Premieră: 10.09.1999

Trailer

     Despre

       Să existe oare două lumi? Să fie oare prima cea în care trăim zi de zi, și cea de-a doua deloc cunoscută, o lume paralelă, una de vis? Poate Matrix.

       Neo face tot posibilul să afle cât mai multe lucruri despre acea lume mai puțin cunoscută, despre care a auzit doar șoapte. Dar oare ce e într-adevăr Matrix? Neo crede că Morpheus poate să-i dea acest răspuns chiar dacă el este o persoană pe care o cunoaște din povești. O poveste care îl afirmă ca fiind cel mai rău om aflat în viață. 

3. Star Wars: The Force Awakens

Imagine similară

Distribuție: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver, Daisy Ridley

Regizor: J.J.Abrams

Premieră: 18.12.2015

Trailer

Despre

        Acțiunea are loc în 35 de ani de la evenimentele întâmplate în episodul VI al francizei. O nouă aventură intergalactică și o nouă răfuială între Imperiu și forțele Rezistenței, conduse de Poe Dameron va avea loc. Kylo Ren face promisiunea de a termina ce a început Darth Vader.

          Rey și Finn sunt de cealaltă parte a baricadei și își vor găsi un țel după întânirea cu Han Solo. „Trezirea Forței” e un comentariu indirect asupra evoluției celor două personaje. Chewbacca, prințesa Leia și roboțelul BB-8 apar și ei în desfășurarea evenimentelor.

4. Passengers

pop.jpg

Distribuție: Jennifer Lawrence, Chris Pratt

Regizor: Morten Tyldum

Premieră: 23.12.2016

Trailer

Despre

            Aflați într-o simplă călătorie în spațiu, doi pasageri într-o stare indusă de somn se trezesc cu 90 de ani mai devreme decât trebuia. Acum, Aurora și Jim vor fi nevoiți să trăiască la bordul navei. Însă nava se află în mare pericol. Cei doi întrăgostiți au acum în grijă 5000 de pasageri adromiți, pe care doar ei îi vor putea salva.

5. Doctor Strange

ooo.jpg

Distribuție: Rache McAdams, Mads Mikkelsen, Benedict Cumberbatch

Regizor: Scott Daricksson

Premieră: 04.11.2016

Trailer

Despre

           Atunci când strălucitul, dar egocentricul neurochirurg Stephen Strange îți pierde abilitatea de a opera într-un accident, viitorul sumbru îi pare a fi predestinat. O întâlnire providențială cu Cea Antică, vrăjitoarea supremă retrasă în Himalaya, i-ar putea deschide lui Strange calea spre magie. Deranjată de egoismul acestuia, Cea Antică îl va accepta cu greu să îi fie învățăcel. Va reuși oare Doctor Strange să devină Vrăjitorul Suprem gata să apere pământul de forțele Universului?

+bonus Kong Skull Island

 Distribuție: Samuel L. Jackson, Brie Larson

Regizor: Jordan Vogt-Roberts

Premieră: 10.03.2017

Trailer

Despre

   Producătorii Godzilla reinventează povestea de început a unuia dintre cei mai puternici monștri. Filmul prezintă expediția unei echipe de savanți, soldați și exploratori pe o insulă virgină. Aceștia se aventurează pe teritoriul marelui Kong, intrând astfel într-o confruntare supremă dintre om și natură. Echipa trebuie să își folosească toate mijloacele pentru a supraviețui pentru că pe pământurile primatei nu există nici un loc sigur pentru omenire.


După toate aceste titluri înșirate sunt absolut convinsă că măcar unul dintre ele v-a atras atenția. E abia ora 14, e duminică și e timpul perfect șă dați play la vreo două-trei filme. Favoritul meu este Logan, motiv pentru care l-am pus și în capul listei. Care este filmul vostru favorit SF și ce credeți că ar mai fi trebuit să adaug în listă?

Vizionare plăcută! V-am cuprins! – Ioana

Reclame

2 gânduri despre “SF pentru toată lumea

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s