După ce ne-am îndrăgostit – Anna Todd || Recenzie

Anna Todd - Dupa ce ne-am indragostit -

Autor: Anna Todd

Nr. pagini: 832

Editură: Trei

Limbă originală: engleză ( After We Fell )

An apariție: 2016

      Ziua bună și bine ne-am regăsit. A trecut ceva vreme, nu? Volumul trei din seria After vă este criticat aici.

        Să iubești pe cineva și să fii în stare să îl păstrezi în viața ta e o mare propunere. Dar după acest cerc vicios de minciuni, crize, gelozie și furie, va putea oare Tessa să închidă în continuare ochii și să meargă mai departe? Să merite oare Hardin toate lacrimile și toată suferința ei chiar dacă nu a mai avut pentru nimeni sentimente atât de… pătimașe?

        Încep prin a spune că am terminat zilelea acestea. Și că am citit-o în fooooarte mult timp. Și că habar nu am de ce. Cred că e preferata mea de până acum – din serie. Dar am un motiv anume și acela că, o scumpă domniță din liceul meu a împrumutat această carte undeva prin … decembrie și nu a mai adus-o. Am mers zilnic la bibiliotecă timp de două săptămâni încercând să îmi prelungesc lectura (adică să pierd timpul inutil). Astfel am fost nevoită să citesc cartea, din nou, în variantă electronică. Prima mea dorință a fost să recitesc seria în variantă fizică (mi-ai spulberat acest vis), dar voi trece peste această frustrare și îmi voi face treaba.

        V-am spus deja că e cartea mea preferată din serie. Și să fiu sinceră nu înteleg cum am putut să o citesc în aproape o luna. Glumesc, am citit-o în 3 zile prelungite în 30. (Din nou, nu înțeleg de ce domnița de mai sus ține atât de mult cartea aia, fir-ar ea de carte!). Citind După ce ne-am îndrăgostit mi-am dat seama că am uitat foarte multe din serie. Mai ales finalul. Finalul e mortal. Abia aștept să mă apuc de ultimul volum (probabil în seara asta).

         Personajele noastre se schimbă. În bine, lumee! Da, da, Hardin se schimbă! Am atâtea gânduri despre băiatul acesta încât am senzația că aș putea realiza o recenzie de două mii de cuvinte nu doar de șase sute.

”She will save me. She always does.”

        Povestea celor doi continuă deși Tessa își urmează visurile și pleacă la Seattle. Până acolo, la petrecerea de despărțire, aceasta întelege în totalitate care i-au fost prietenii și cât de curând trebuie să plece din acel oraș. Conjucturile o forțează să îl introducă pe veșnicul Zed în ecuația ”omogenă” (imposibilă de rezolvat nici cu cos și nici cu sin). Nici un factor nu îl ajută pe Hardin să îi despartă chiar dacă ei par a avea o simplă relație de prietenie.

        Compromisuri peste comprumisuri iar Tessa pare că s-a săturat (după prima carte, dacă aș fi fost îl locul ei, i-aș fi făcut de mult vânt frumosului). Aceasta încearcă să devină independentă însă speranțele i se cam năruie când Hardin își face apariția neașteptat la ușa ei. Măcar de această dată a meritat să i se deschidă ușa.

        În timp ce sunt oarecum separați, fiecare trăiește în felul lui o evoluție. Lucrurile se așează cap la cap iar relația pare că în sfârșit coace. Atenție, încă nu dă roade! Încă împregnat cu ideea lui de a spune nu căsătoriei și copiilor, Hardin învață să își tempereze furia și comportamentul acid. Pare să se apropie din ce în ce mai mult de Landon, așa zisul frate vitreg al său și prietenul cel mai bun al Tessei. Plus că în scenă își face apariția bărbatul care și-a părăsit fiica de nouă ani iar el are grija de acest biet om al străzii. Puncte bonus pentru Hardin!

        Finalul aduce o răsturnare de situație care m-a lăsat mască din nou, pentru că nu îmi mai aminteam că așa ceva se va întâmpla. Când credeam că situația se rezolvă BOOM! Nici prin cap nu mi-a trecut! Dacă mă întrebați pe mine ultimul volum va începe cu o serie de pumni, dar o să vă las pe voi să descoperiți asta.     

Puncte tari: perspectiva I, pagini aerisite fără descrieri plicticoase, pluriperspectivism

Puncte slabe: nu îmi vine nici unul în minte doar îi mulțumesc lui Dumnezeu că a diminuat certurile

Scena favorită: nunta

         Mă încred în funcția mea persusivă și vă trimit „mintenaș” să cumpărați cărțile. O primăvară frumoasă!

V-am cuprins! – Ioana

pret_elefant

(cumpără cartea de aici)

Reclame

Un gând despre “După ce ne-am îndrăgostit – Anna Todd || Recenzie

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s