Unboxing #1

Știți care este cel mai minunat sunet pentru urechile unui împătimitor al cărților? Soneria telefonului. Da, știu că nimănui nu-i place să fie întrerupt sau deranjat în timp ce se delectează cu o carte, iar orice zgomot provenit din împrejurimi pare sâcâitor și aveți dorința arzătoare de a elimina sursa sunetului respectiv. Dar, cum pentru toate lucrurile există o excepție, nici cazul nostru nu se abate de la această regulă.

Deci, cum spuneam, cel mai minunat sunet este cel provenit de la soneria telefonului. Dar nu oricând. Doar într-un caz special. Când sună curierul. Să vă aducă un colet. Cu cărți. CĂRȚI!

Astăzi am avut o surpriză nemaipomentină din partea noului colaborator al blogului, Editura Corint. În jurul amiezii am primit un mesaj de la FAN Courier prin care eram anunțată că în cursul zilei de astăzi îmi va fi livrat un colet de la Corint. Citesc mesajul de 10 ori ca să mă asigur că nu este o glumă, apoi iau o gură mare de aer și aștept. Cu toate că știam titlul cărților pe care trebuia să le primesc, eram mai nerăbdătoare ca un copil căruia i s-a promis o acadea dacă își mănâncă toate legumele. În cazul meu, așteptarea a luat sfârșit după vreo oră și jumătate, timp care mi s-a părut infinit. Dar în fine. Sună curierul că a ajuns. Ies afară și încerc să par cât mai normală, să îmi ascund reacțiile de bezmetică, care te duc cu gândul la o ființă care nu a mai văzut cărți în viața ei. Momentan mă descurc excelent. Aștept cu emoțiile clocotind în mine, amenințând să dea pe afară, până când domnul de la curier îmi înmânează pachetul și semnez pentru el. Și până aici a fost. Răbdarea mea și-a atins limita. După ce simt coletul în mâinile mele mă îndrept țintă în casă, destinația fiind camera mea. Desfac coletul cu grijă, să nu vătămez vreo carte. Ce descopăr îmi taie respirația. 

tyjtyjyt

Trebuie să vă mărturisesc faptul că sunt mai frumoase în realitate, când le ai în mână și le simți coperta și mirosul specific de carte nouă. Am să vă las mai jos descierea fiecărui volum, urmând ca ulterior să revin cu o recenzie pentru fiecare. Dar,  înainte de asta, doresc să mulțumesc editurii pentru deliciile literare pe care o să le savurez în zilele următoare!

1. Doamna de la miezul nopții – Cassandra Clare

Lâng-o mare cu ape argintii…

Într-o lume tainică, unde războinici pe jumătate îngeri sunt legață prin jurământ să lupte împotriva demonilor, parabatai e un cuvânt sacru.

Un parabatai e partenerul tău în luptă. Un parabatai e cel mai bun prieten al tău. Doi parabatai pot reprezenta totul unul pentru celălalt – dar nu au voie să se îndrăgostească.

Emma Carstairs este o războinică, un vânător de umbre, cel mai bun din generaţia sa. Ea trăieşte doar pentru a lupta. Umăr la umăr cu parabatai-ul ei, Julian Blackthorn, patrulează pe străzile din Los Angeles, unde vampirii îşi fac de cap pe Sunset Strip, iar spiritele naturii – cele mai puternice dintre creaturile supranaturale – sunt în pragul unui război deschis cu vânătorii de umbre. Când încep să apară trupurile unor oameni şi elfi omorâţi la fel cum fuseseră ucişi şi părinţii Emmei când ea era copil, este creată o alianţă nesigură.

Aceasta este şansa Emmei de a se răzbuna – şi şansa lui Julian de a-l recăpăta pe fratele său Mark, ţinut prizonier la Curţile Elfilor. Tot ce au de făcut Emma, Julian şi Mark este să rezolve misterul crimelor în două săptămâni… şi înainte să fie luaţi în vizor de către asasin. Căutările lor o poartă pe Emma de la o peşteră de lângă mare, plină de magie, până la o loterie întunecată, unde ceea ce se câştigă este moartea. Şi fiecare indiciu pe care îl descoperă duce la alte secrete. Ce i-a ascuns Julian în toţi aceşti ani? De ce Legea vânătorilor de umbre le interzice parabatailor să se îndrăgostească unul de altul? Cine este asasinul real al părinţilor ei – şi poate Emma să accepte adevărul?

2. Blestemul câștigătorului – Marie Rutkoski

Într-un imperiu care se desfată cu războaie și cu înrobirea celor învinși, Kestrel, fiica unui general, are doar două posibilități: să se înroleze în armată sau să se căsătorească. Dar lumea îi este dată peste cap atunci când își întâlnește sufletul-pereche – un sclav ai cărui ochi par să sfideze întreaga lume. Urmându-și instinctul, sfârșește prin a-l cumpăra pentru o sumă imensă de bani. Însă băiatul deține un secret, iar Kestrel află în curând că prețul pe care l-a plătit pentru o altă ființă umană e mult mai mare decât și-ar fi putut imagina.

Blestemul câştigătorului îţi taie răsuflarea, e un triumf liric al cărţilor YA fantasy. Marie Rutkoski scrie cu o forţă extraordinară şi a creat o epopee de o frumuseţe temerară. E o carte care trebuie citită.” Ann Aguirre

3. Magonia – Maria Dahvana Deadley

Încă de când era mică, Aza suferă de o boală misterioasă de plamâni, din cauza căreia îi este tot mai greu să respire, să vorbească – să trăiască. Tot ce pot doctorii să facă e să îi dea medicamente și să spere că reușesc să o mențină în viață. Așa că atunci când Aza vede o corabie în cer, familia ei consideră că e vorba de un efect secundar nemilos al pastilelor. Dar Aza e sigură că nu e o halucinație. Poate să audă pe cineva de pe vas strigându-i numele.

Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care întotdeauna a fost alături de ea. Jason, pentru care ea ar putea avea niște sentimente mai mult decât prietenești. Dar înainte ca Aza să se gândească mai bine la asta, ceva groaznic se întâmpla.

Boala o doboară.

Aza pleacă din această lume. Și ajunge într-alta.

MAGONIA

Deasupra norilor, pe un tarâm al corabiilor, Aza nu mai este făptura slabă, pe moarte, de dinainte. În Magonia, ea poate respire pentru prima data. Mai mult, are o putere imensă, pe care o poate folosi pentru a schimba lumea. Căci Magonia și Pământul sunt în pragul războiului, iar soarta întregii omeniri stă în mâinile Azei – inclusiv soarta băiatului pe care îl iubește. Încotro se va îndrepta loialitatea ei?

jgjyg

ytu

Reclame

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s