New Year’s Resolutions Book Tag

resolutionstag

Pentru că se apropie anul 2017 cu pași repezi, m-am gândit să preiau acest tag de pe blog-ul Gânduri despre cărți. Este un blog peste care am dat recent, dar pe care îl recomand cu mare drag. Cred că voi trece și eu destul de des pe acolo deoarece mă inspiră să îmi îmbunătățesc și eu blogul. Ok. Să trecem la…treabă!

Get in shape – name a book that doesn’t quite fit on your shelf correctly.

apocalipsa

Apocalipsa cu siguranță este genul acela de carte care pur și simplu nu își găseste locul. Este enormă ca dimensiuni, cântărește mult, iar uneori mi-e frică să nu cedeze raftul de cărți din cauza ei.

Eat healthily – name a book you feel was good for you to read.
osho-vol-1-traieste-in-felul-tau-ce-inseamna-cu-adevarat-sa-fii-rebel_1_fullsizeNu sunt sigură dacă în momentul de față mi-ar mai plăcea la fel de mult aceată carte. Cert este că în luna martie, atunci când m-am confruntat cu un nivel scăzut al stimei de sine și al încrederii în minte, această carte a reușit să mă țină pe linia de plutire și să îmi dea un imbold de a-mi reveni. Consider că este genul acela de carte care ori o citești în momentul potrivit și ți se pare o salvatoare de vieți, ori vrei să o citești dar îți dai seama cu nu rezonezi deloc cu învățămintele ei și o abandonezi.

Read more – name a book you keep telling yourself to read but haven’t yet.

moartea-la-rascruce

Pe tot parcursul anului am intenționat să citesc Moarte la răscruce, dar efectiv nu am avut timpul să mă apuc de ea. Alte cărți de care nu m-am atins, în ciudat faptul că îmi tot repet că ar trebui să le citesc, sunt: Peplum, Ben Hur și Cartea de gramatică interioară.

Quit caring about what others think – name a book you kept going back to even though you had finished it.

jurnal_annaChiar dacă nu am citit Jurnalul Annei Frank anul acesta, povestea m-a marcat atât de mult, încât adesea stau și îmi recitesc citatele de pe Kindle salvate din aceasta.

Save more money – name a book you got for a really good price.
elixir

Am achizionat această carte la un preț foarte bun de pe elefant.ro, când era una din acele promoții cu 50% reducere.

Be more organized – how do you organize your bookshelf?

15624774_555640394626458_1666141758284627968_n

Deși mi-aș dori ca biblioteca mea să arate precum cea de mai sus, în realitate lucrurile nu stau tocmai așa. Nu am multe cărți (asta datorită kindle-ului) și drept urmare încerc să le înghesuiesc pe cele de care dispun pe un dulap deasupra biroului. În general le grupez după edituri, deoarece au coperțile similare, iar apoi după mărime. Cele mari într-o parte, cele mici în partea cealaltă. Daca o sa mai achizionez multe în viitor în curant ori voi atinge tavanul, ori va ceda dulapul.

Be punctual – shortest time and longest time it took you to read a book.

15624003_363870477316202_8791818344337506304_n

Cred că cel mai repede am citit cartea Elizabeth a dispărut, care pur și simplu m-a captivat cu un subiect pe care nu l-am mai întâlnit abordat în nici o altă carte citită. O carte pe care am citit-o destul de greu, asta și datorită paginilor multe, este Sticletele. Chiar și așa simt că ar fi trebuit să stagnez cu mai mult cu citirea asupra ei pentru a putea asimila mult mai bine conținutul.

Go out more – what book made you isolate yourself from the outside world?

hp2

Nu a fost doar o carte, ci au fost cele 2 cărți de mai sus. Seria Harry Potter cu siguranță este capabilă să te determine să te izolezi de lume indiferent de vârstă. Citirea primelor cărți m-a făcut să îmi reinstalez vechile jocuri cu Harry Potter și să revăd toate filmele. Sper să reușesc să le citesc și pe următoarele în 2017.

Be unique – what was your favorite book of 2016?

recenzie2
Sticletele. E scrisă într-un mod perfect. Nu am nimic să îi reproșez. Pot doar să o recomand.

Be more personal – what book are you waiting for most this year?

diana-gabaldon-cercul-de-piatra-vol1_c1

Sper să apară cât mai multe cărți din seria Outlander. Serialul este superb, cărțile sunt și ele excepționale. Dacă ar fi să reformulez această întrebare pentru cel mai așteptat serial, acela cu siguranță ar fi sezonul 3 al acestei serii.

Really, resolutions? – what book do you promise to read this year?

cartea

Am cartea aceasta de mai bine de 2 ani în bibliotecă și cred că în sfârșit, în 2017, ar fi cazul să o citesc. Asta printre momentele în care voi lucra la licență și pauzele de la serviciu.

Cum am ajuns la final de an, vreau să vă mulțumesc tuturor celor care citiți postările de aici și care mă urmăriți. Mulțumesc și celor de la TârgulCărții, colaborarea cu ei fiind un adevărat imbold de a citi și de a scrie cât mai multe recenzii pe blog. Sper ca în viitor blogul să crească și mai mult, pentru a îmi oferi cât mai multe satisfacții pe toate planurile.

Eu vă îmbrățișez cu drag și vă invit să preluați și voi tag-ul. Lăsați în comentarii link-ul către ceea ce veți scrie voi. Abia aștept să vă citesc!

Alina Talabă.

 

Reclame

4 gânduri despre “New Year’s Resolutions Book Tag

  1. Waa, ce mă bucur să văd că ai preluat tag-ul! Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase! :3 Uff, de când zic și eu că o să citesc „Jurnalul Annei Frank”; sunt sigură că-i o lectură nemaipomenită. Hihii, eu aproape în fiecare an revăd filmele Harry Potter. Am rămas atât de marcată de seria asta încât uneori mă mai găsesc visând la Hogwarts și la o lume atât de magică.

    Îți doresc un an nemaipoment, plin cu bucurii și lecturi frumoase! >:D<

    Apreciază

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s