Personajul săptămânii IV – Hercule Poirot

Hercule-Poirot-poirot-23639433-500-733
Hercule Poirot este un detectiv belgian, personaj fictiv creat de către Agatha Christie. Alături de Miss Marple, cea despre care am vorbit aici, Poirot este unul dintre cele mai cunoscute personaje cărora Agatha le-a dat viață, el apărând în 33 de nuvele și 54 de povestiri scurte și este singurul personaj căruia  i s-a dedicat o întreagă pagină în New York Times.
Originea belgiana a detectivului ar proveni ca urmare a perioadei în care prima poveste cu acesta a fost scrisă, Primul Război Mondial. Nu doar cǎ ocuparea Belgiei de cǎtre Germania în acea perioada oferea o explicație plauzibilǎ a faptului ca un detectiv atât de iscuțit nu avea de lucru în propria țarǎ și era liber sǎ se ocupe de un caz din Anglia, dar deasemenea simpatia fațǎ de belgieni era considerata în acea vreme o faptă patriotă.
Se pare că faimosul detectiv iubea lucrurile delicate, scumpe, de lux, incluzând aici chiar și băuturi excentrice și exotice. Îi plăcea să își petreacă timpul în încăperi aranjate cu mult bun gust și evita pe cât posibilul să iasă afară dacă vremea era necruțătoare. Avea un fix al său, căutând mereu în lucrurile din jurul său simetria. Astfel, Poitor ținea ca oule de la micul dejun să aibă mereu aceeași dimensiune, locuia într-o casă construită în mod simetric și își aranja cărțile pe rafturi după dimensiuni, ca în cele din urmă să obțină o formă … simetrică. poirot_by_sweetsummersoul
Detectivul belgian susține că cea mai bună armă a sa pentru rezolvarea crimelor este mintea sa, bazându-se mereu pe ”micile celule gri”. În loc să umble de colo, strofocându-se să mai obțină un indiciu suplimentar, să mai interogheze pe cineva, Poirot poate fi adesea surprins stând linistit într-un fotoliu, gândindu-se la caz. El credea că toate crimele pornesc de la ceva psihologic, iar indiciile nu sunt cheia supremă pentru aflarea făptașului din spatele acestora. Totodată, Poirot este cunoscut pentru faptul că uneori ascultă pe la uși, scotoceste prin dulapurile femeilor și se ascunde pe după perdele, poate poate o mai afla ceva nou pentru rezolvarea cazului.
Reclame

3 gânduri despre “Personajul săptămânii IV – Hercule Poirot

Lasă un gând bun :3

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s