Kindle or Real Books ?

tumblr_ntlnoldkwt1teouaeo1_500

Această postare va fi un altfel de review, căci am de gând să vă vorbesc astăzi despre Kindle, deja celebrul e-reader lansat de Amazon, și să vă împărtășesc câteva păreri despre el.

  • L-am achiziționat acum 3 săptămâni și pot spune că de atunci nu l-am încărcat niciodată, deși am citit cu brio 3 cărți, fără a simți deloc senzația de ochi obosiți dată de ecranul PC-ului sau al telefonului.

  • Cărțile se citesc comod, căci indiferent de numărul de pagini, dispozitivul va rămâne la fel de ușor. Probabil știți că recent am citit Apocalipsa, iar ținerea cărții ăleia vreo 2 ore continuu în mână echivalează cu brio cu ridicatul greutăților.
  • Trecerea de la o pagină la alta se face foarte simplu, doar apăsând butonul ecranului.
  • Textul se poate mări după cum îți dorește inima.
  • Deși poți să evidențiezi și să iei notițe, acest lucru NU SE COMPARĂ nici pe departe cu senzația de a sta cu un creion în mână, așteptând să ochești un citat mai frumos, ca apoi să îl subliniezi cu o linie frumos colorată rândurile. Pe Kindle obții doar o evidențiere gri, monotonă, rece. AVANTAJ: poți ajunge din doar 2 clickuri la notițele tale. Într-o carte îți ia mult mai mult.
  • Kindle are dicționar. Citești o carte în engleză, nu știi un cuvânt? Nici o problemă! Ții apăsat o secundă pe cuvântul buclucaș, iar kindle îți dă traducerea sau caută pe Wikipedia ce știe el mai bine.
  • Nu poți folosi semne de carte. Da…Chestia asta aproape că doare, mai ales când ai un semn de carte la care ții foarte mult și vezi că nu îl poți folosi deloc. Poate doar să îl lipești de kindle…altfel nu.
  • Cărțile parcă își pierd din valoare. Când ai cărțile în bibliotecă le vezi, miroși, atingi, simți…pe kindle ai niște pătrațele care parcă nu te atrag deloc la prima vedere. Abia după ce te apuci de citit simți că parcă totuși ții în mână ceea ce se vrea a fi o carte.
  • L-am achizionat fără husă. Adică serios, husa aia costa enorm! Din această cauză nu îl pot lăsa chiar pe oriunde așa cum făceam cu o carte.
  • Ceva foarte interesant mi s-a părut opțiunea X-ray. Dai click pe numele unui personaj și practic obții un mic raport despre acesta. Chestia asta e chiar utilă când ai o mulțime de personaje care apar, mor, dispar, reinvie, evitând încurcarea lor.
  • Are reclame….dar sunt frumoase! Superbe! Toate sunt reclame referitoare la cărți. Cum să nu îți placă așa ceva? Ele nu sunt vizibile în timp ce citești, deci practic nu te încurcă cu nimic.

Bineînțeles, Kindle nu se va compara niciodată cu o carte, dar reușește cu succes să o înlocuiască. Deși îmi place să văd cărți în bibliotecă, să observ vizual cum biblioteca mea se mărește și devine din ce în ce mai frumoasă, cititul pe kindle reușește să câștige tot mai multe puncte. Mi-e mult mai ușor să citesc cărți în engleză datorită dicționarului și să fac recenzii pentru acest blog datorită notițelor. E mai simplu să cumperi o carte cu doar câteva clickuri, fără a aștepta câteva zile să apară curierul cu ea la ușă. În plus chestia asta pare a fi eco, căci la urma urmei cărțile se fac din hârtie, iar hârtia știm noi din ce se face.

Oricum, important nu este dacă citim ”real books or e-books” pe Kindle. Importat e să citim literatură de calitate. Deci, spor la citit dragii mei! :3
Voi ce format preferați? V-ați gândit vreodată să vă achiziționați un e-reader?
Alina Misaki

10 gânduri despre “Kindle or Real Books ?

  1. Eu rămân la cărți. :)) Vreau să spun, probabil nu m-ar deranja să citesc din când în când și câte o carte pe vreun Kindle, dar pur și simplu nu mă lasă inima să dau banii pe el, pentru că o să mă plictusesc de el și… nu știu, mometan nu se numără printre priorități, deși și eu plănuiesc să citesc Sticletele și… da, 1000 și ceva de pagini :)) dar îmi place la nebunie ediția aia de la Litera 😀

    Apreciază

  2. Eu m-am gandit intr-un timp sa-mi iau unul si probabil o voi face intr-un viitor nu-stiu-cat de apropiat. 😀
    Motivul principal la mine ar fi faptul ca in orice calatorie, sau in naveta zilnica, imi pun o carte in geanta. Problema e ca eu citesc in paralel mai multe carti si de multe ori am dilema asta: „ce carte sa iau? Oare daca o sa am chef de citit cealalta carte (pentru ca sunt si genuri diferite)?” :)) Plus ca unele carti nu incap in unele genți/poşetuțe…
    Deci, cam astea ar fi motivele pentru care un Kindle n-ar strica… il poti duce oriunde si poti avea mai multe carti pe el.

    Oricum, frumos si echilibrat review! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un gând bun :3