Jurnalul Annei Frank | Citate

”Pentru cineva ca mine, a ține un jurnal e o senzație foarte stranie. Nu numai că n-am mai scris niciodată, dar cred că mai târziu nici eu, nici altcineva nu va fi interesat de efuziunile unei școlărițe de treisprezece ani. ”

jurnalul_annei_frank

”Hârtia este mai răbdătoare decât oamenii.”

”Nu mai îndrăznesc să fac nimic, căci mi-e teamă să nu fie interzis.”

”Iubirea nu îngăduie porunci.”

”Visez așa de frumos aici, dar realitatea este că trebuie să stăm aici până la sfârșitul războiului.”

”…mi se pare ciudat că adulții ajung să se certe atât de ușor, de des și pe seama tuturor nimicurilor posibile.”

“Iubirea, ce este iubirea? Cred că iubirea este ceva ce nu se poate traduce în cuvinte. Iubire înseamnă să înțelegi pe cineva, să ții la cineva, să împărtășești cu el fericirea și necazul. Și la toate astea se adaugă mai devreme sau mai târziu și iubirea fizică. Ai împărțit ceva, ai ofericit ceva, ai primit ceva. Și dacă te căsătorești sau nu, dacă ai copil sau nu, dacă ți-ai pierdut onoarea sau nu, toate astea nu conteacă dacă știi că pentru tot restul vieții ai pe cineva lângă tine care te înțelege și pe care nu trebuie să-l împarți cu nimeni.”

”Săptămâna asta am citit mult și am muncit puțin. Așa trebuie să faci pe lumea asta și în mod sigur vei ajunge deoparte.”

”Gândurile ne sunt la fel de puțin variate ca și viața.”

”Ceilalți oameni nu pot ști cât de mult înseamnă cărțile atunci când trebuie să stai închis undeva.”

”Plânsul poate să-ți aducă o mare ușurare dar numai dacă ai pe cineva lângă tine.”

”Poți să îmi spui cum se face că toți oamenii își ascund cu atâta teamă adevărata natură interioară?”

”Câtă vreme te poți uita fără teamă la cer vei ști că lăuntric ești pur și că, orice-ar fi, îți vei găsi fericirea.”

”Femeile sunt niște soldați care luptă și suferă pentru supraviețuirea omenirii, mult mai viteji, mult mai curajoși decât numeroși eroi ai libertății cu gura lor mare!”

”Sincer vorbind, nu pot să-mi imaginez prea bine cum poate cineva să spună ”Sunt slab” și să continue să rămână slab. Păi dacă știi asta, de ce nu reacționezi, de ce nu-ți formezi caracterul? Răspunsul a fost: ”Pentru că așa e mult mai comod!”. Răspunsul acesta m-a cam descurajat.”

 Recenzie. Cartea poate fi cumpărată de aici.

11 gânduri despre “Jurnalul Annei Frank | Citate

  1. Foarte frumoase citatele, mă faci să îmi doresc să revin asupra cărții ăsteia! :))
    Îmi plac și pozele inserate, mai ales prima. :3

    Apreciază

  2. Frumos. Eu chiar mă gândeam să citesc cartea, dar am atâtea cărți pe cap ! Foarte, foarte multe… Nu știu ce m-a apucat și în ultima vreme am făcut alte chestii în afară de a citi, dar sigur revin cu recenzii noi că prea multe cărți las eu în urmă…
    Mie mi-a plăcut recenzia, și dă-mi voie să-mi cer sucze de absența mea pe-aici ^_^ dar știi că voi fi fidelă mereu blogului ăstuia minunat, dar trebuie să fac și eu niște mici… chestii ici și colo pe blogul meu. Baftă în continuareeeee !!

    Apreciază

Lasă un gând bun :3